سفر وزیر خارجه ترکیه به یک کشور عربی
وزارت خارجه ترکیه با انتشار بیانیهای اعلام کرد که هاکان فیدان، وزیر خارجه این کشور این هفته در سفری کاری ۲ روزه به امارات خواهد رفت.
قانون اساسی ترکیه کماکان اراده مردمان این کشور را لحاظ کرده است. اردوغان پیشتر تغییرات قابل توجهی در قانون اساسی اعمال کرد، از جمله اصلاح انجام شده در سال ۲۰۱۷ برای تغییر نظام پارلمانی به ریاست جمهوری.
بنابر اعلام این بیانیه، فیدان ۹تا ۱۰ می با مقامات امارات دیدار و گفتوگو خواهد کرد.
به نوشته «دیلیصباح» گرچه این بیانیه به جزئیات بیشتری اشاره نکرده، اما جنگ غزه احتمالا مهمترین محور در دستورکار سفر هاکان فیدان به امارات خواهد بود.
هاکان فیدان هفته گذشته نیز در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی (OIC) در گامبیا اعلام کرد که آنکارا پذیرش و حمایت فزاینده از فلسطین از طرف کشورهای دیگر را برای اسراییل مضر می داند و آمادگی خود را برای به کارگیری تمام امکانات ممکن به منظور اعمال فشار به اسرائیل را اعلام میکند.
وی دراینباره گفت: مردم ما از این اجلاس انتظار نتایج ملموسی دارند. به رسمیت شناختن فلسطین از سوی دولت های بیشتری ضربه مهمی به اسرائیل وارد می کند. علاوه بر این، ما باید تمام تلاش خود را برای تضمین عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل انجام دهیم.
فیدان با تاکید بر تصمیم آنکارا در اول ماه مه برای حمایت از اقدام قانونی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دادگاه کیفری بینالمللی، تاکید کرد که ترکیه از همه کانالهای دیپلماتیک برای اطمینان از مواجهه اسرائیل با عواقب استفاده خواهد کرد.
در همین زمینه، ییلماز تونچ، وزیر دادگستری ترکیه، روز شنبه از کریم خان دادستان دیوان کیفری بینالمللی (ICC) خواست تا تحقیقات درباره جنایات «اسرائیل» در غزه را تکمیل کند.
وی با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: ناکامی [کریم خان] دادستان دیوان کیفری بینالمللی (ICC) در تکمیل تحقیقات و طرح شکایت علیه جنایات علیه بشریت ارتکابی در فلسطین، باعث تشدید فاجعه غزه و تداوم کشتار کودکان میشود. تاخیر در این پرونده مهاجمان اسرائیلی را تشویق میکند، اعتبار حقوق بینالملل را از بین میبرد و دیوان کیفری بینالمللی را خنثی میکند.
پنجشنبه گذشته پس از ادعای تلآویو مبنی بر اینکه آنکارا نیز مانع دسترسی کشورهای ثالث به بنادر ترکیه جهت تجارت با اسرائیل شده است، ترکیه روابط تجاری خود با رژیم صهیونیستی به طور کامل به حالت تعلیق درآورد.
بلومبرگ به نقل از دو مقام ترکیهای آگاه به امور مدعی شد که تمام صادرات و واردات ترکیه به مقصد و از مبدا اسرائیل، تعلیق شده است.
یسرائیل کاتز، وزیر خارجه صهیونیستها به طور جداگانه مدعی شد که آنکارا همچنین اقدام به ممانعت از واردات و صادرات مرتبط با اسرائیل در بنادر ترکیه کرده است. وی با متهم کردن آنکارا به نقض توافقات تجاری با تلآویو، گفت که به «وزارت خارجه اسرائیل دستور داده است تا با تمرکز بر سایر کشورها، بهدنبال جایگزین باشند.»
وزیر خارجه صهیونیستها درباره اینکه کدام بنادر ترکیه از مراودات تجاری با تلآویو ممانعت به عمل آوردهاند، شفافسازی نکرد. به گفته یک منبع دیپلماتیک به المانیتور، وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در حال حاضر تاثیرات تصمیم ترکیه درباره توقف صادرات را تایید کرده است.
ترکیه در ماه آوریل اعلام کرد این کشور تا زمان اعلام آتشبس در نوار غزه، صادرات طیف گستردهای از محصولات خود را به اسرائیل محدود خواهد کرد. براساس اعلام وزارت تجارت ترکیه، این محدودیت ۵۴ محصول مختلف شامل آهن، سنگ مرمر، فولاد، سیمان، آلومینیوم، آجر، کود شیمیایی، تجهیزات ساختمانی و همچنین سوخت موشک و هواپیما را شامل میشود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.