سفر هفته آینده بلینکن به سه کشور اروپایی/ اوکراین سرخط گفتگوها
متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: هدف از این سفر تاکید بر تعهد آمریکا به ناتو است.
میلر گفت: بلینکن در پاریس با امانوئل مکرون رییس جمهور فرانسه دیدار خواهد کرد تا در مورد ادامه حمایت از اوکراین تلاش ها برای جلوگیری از گسترش بحران در غزه و سایر موضوعات مهم گفتگو کند.
رسانه آمریکایی از خشم مقامهای این کشور از مواضع «امانوئل ماکرون» در حمایت از اعزام سربازان غربی به اوکراین به دلیل نگرانی آنها از اینکه چنین اقدامی به جنگ با روسیه منجر شود، خبر داد.
به گفته سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، بلینکن در بروکسل در نشست وزرای خارجه ناتو شرکت خواهد کرد و در حاشیه این اجلاس با دبیرکل ناتو دیدار خواهد کرد.
میلر افزود که بلینکن هچنین با وزیرخارجه اوکراین دیدار خواهد کرد و در بلژیک، در ششمین اجلاس اقتصادی آمریکا و اتحادیه اروپا شرکت خواهد کرد.
پیش از این، سرگئی ناریشکین مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه اعلام کرد که فرانسه در حال آماده کردن گروهی متشکل از ۲ هزار نیروی نظامی برای اعزام به اوکراین است.
رئیس جمهور فرانسه به بنیامین نتانیاهو نخستوزیر در مورد هرگونه انتقال اجباری فلسطینیان از شهر رفح در جنوب غزه هشدار داد و گفت که این کار یک جنایت جنگی است.
ناریشکین گفت: رهبری فعلی فرانسه اهمیتی به مرگ مردم عادی یا نگرانی ژنرالهای این کشور نمیدهد. بر اساس اطلاعاتی که به SVR رسیده است، گروهی برای اعزام به فرانسه آماده میشوند. این گروه در ابتدا شامل حدود ۲ هزار نیروی نظامی خواهد بود.
این مقام دولت روسیه افزود: نیروهای مسلح روسیه این گروه نظامی را هدف مشروع تلقی میکند. این بدان معنی است که این گروه به سرنوشت همان فرانسویهای دچار میشود که با شمشیر به دنیای روس آمدند.
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه اخیرا پس از میزبانی نشستی که با حضور سران و مقامهای بلندپایه ۲۰ کشور در پاریس برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر، اجماعی برای اعزام نیرو به میدان نبرد وجود ندارد. وی افزود، اما «هیچ چیزی را نمیشود، رد کرد. ما هر کاری که لازم باشد، انجام میدهیم تا روسیه پیروز نشود.»
رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.