تلاش انگلیس برای آزادسازی اسرای اسرائیلی
« اندرو میچل » طی سخنانی در نشست ویژه مجلس عوام انگلیس درباره اوضاع غزه، مدعی شد: بریتانیا مدتهاست که خواستار توقف فوری درگیریها برای آزادسازی ایمن گروگانها (اسرای اسرائیلی) و رسیدن کمکهای بیشتر به داخل غزه است.
این دیپلمات انگلیسی با بیان اینکه جامعه جهانی باید از فرصت قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره غزه استفاده کند، افزود: ما میخواهیم شاهد توقف فوری و پایدار درگیریها باشیم بهنحوی که امکان آزادی امن گروگان ها (اسرای اسرائیلی) و رسیدن کمک های بیشتر به غزه فراهم شود؛ این همان چیزی است که قطعنامه شورای امنیت خواستار آن است و دولت ما بر اجرای هرچه سریعتر آن متمرکز است.
عضو دفتر سیاسی جنبش حماس اعلام کرد که سران جنبش حماس در زمان مناسب درباره توقف مذاکرات تصمیم گیری خواهند کرد اما هنوز مذاکرات غیرمستقیم ادامه دارد و ما برای دستیابی به توافق تلاش میکنیم.
وی اضافه کرد: قطعنامه شورای امنیت همچنین پیام روشنی را مبنی بر لزوم رعایت حقوق بشردوستانه بینالمللی توسط همه طرفهای درگیر و افزایش فوری ارسال کمکها ارسال میکند. این امر مستلزم برداشتن همه موانعی است که مانع انتقال کمکها به داخل غزه شده است.
میچل با بیان اینکه «غیرنظامیان فلسطینی با یک بحران انسانی ویرانگر و فزاینده در غزه روبرو هستند»، افزود که دولت همچنان این پیامها را در تماسهای خود با اسرائیل تکرار میکند و در حال بررسی همه راهها برای رساندن کمکهای زمینی، دریایی و هوایی است.
وی مدعی شد: ما می خواهیم اسرائیلی ها و فلسطینی ها در صلح و امنیت زندگی کنند. توقف فوری درگیریها که منجر به آتش بس پایدار شود، بهترین راه برای دستیابی به یک صلح پایدار است. ما به کار روی عناصر اصلی مورد نیاز برای موفقیت چنین فرآیندی ادامه می دهیم.
آندریاس کراویک با اشاره به تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در مورد برقراری آتشبس فوری در غزه، گفت: اسلو بر لزوم برقراری آتشبس فوری در غزه تاکید دارد.
معاون وزیر خارجه انگلیس ادعا کرد: ما همچنین می خواهیم شاهد حذف ظرفیت حماس برای حمله به اسرائیل باشیم. حماس دیگر نمی تواند در غزه باقی بماند. در نهایت، ما باید یک افق سیاسی به فلسطینی ها ارائه دهیم که مسیری معتبر و غیرقابل بازگشت به سوی راه حل دو دولتی را فراهم کند.
میچل با بیان اینکه قطعنامه اخیر شورای امنیت، این راهحل را تضمین نمیکند، افزود: اما این قطعنامه گامی رو به جلو است و دولت از هیچ تلاشی برای ایجاد این فرصت دریغ نخواهد کرد. ما می خواهیم حرکت برگشت ناپذیری به سوی صلح پایدار ایجاد کنیم.
شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه پس از نزدیک به ۶ ماه از آغاز جنگ علیه غزه و شهادت دهها هزار فلسطینی، قطعنامه درباره حمایت از آتشبس فوری در این باریکه را تصویب کرد.
در این قطعنامه از تمام طرفها خواسته شده که به توقف فوری درگیریها در ماه رمضان احترام بگذارند اما جنایات رژیم اشغالگر علیه مردم مظلوم فلسطین، باوجود تصویب این قطعنامه، کماکان ادامه دارد.
این رژیم تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و ضمن بمباران این باریکه اجازه ورود کمکهای امدادی برای غیرنظامیان را نمیدهد. بر اساس گزارشها، تاکنون افزون بر ۳۲ هزار فلسطینی شهید و بیش از ۷۴ هزار نفر دیگر مجروح شدهاند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.