محکوم کردن طرح شهرکسازی اسرائیل در کرانه باختری از سوی آلمان
در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای وزارت خارجه آلمان منتشر شد، از رژیم صهیونیستی خواسته شده است که اجرای این طرح را کنار بگذارد.
این بیانیه میافزاید: «سیاست (رژیم) اسرائیل برای شهرکسازی در اراضی اشغالی فلسطین نقض جدی قوانین بین المللی است و هرگونه تلاش برای راه حل دو دولتی را تضعیف میکند.»
وزارت خارجه آلمان تصریح کرد که عملیات طوفان الاقصی «نمیتواند توجیهی برای ادامه ساخت شهرکهای غیرقانونی در کرانه باختری اشغالی باشد.» طبق این بیانیه «گسترش شهرکها صلح و امنیت را برای همه مردم منطقه به خطر میاندازد.»
منابع رسانهای ساعاتی پیش از تصویب طرح اسرائیل برای ساخت سه هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی برای شهرکنشینان صهیونیست در کرانه باختری خبر دادند. این واحدها قرار است در شهرکهای «معالیه ادومیم»، «افرات» و «کیدار» احداث شوند.
«بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی تندرو رژیم صهیونیستی در این باره اعلام کرد که بیشتر این واحدها در شهرک معالیه ادومیم ساخته خواهند شد که به تازگی شاهد یک عملیات ضد صهیونیستی بود و در جریان آن چند صهیونیست به هلاکت رسیدند.
طبق قوانین بینالمللی، تمامی شهرکهای یهودی در سرزمینهای اشغالی غیرقانونی تلقی میشوند. رژیم اشغالگر در سال ۱۹۶۷ شهر قدس را اشغال و اقدام به ساخت گسترده شهرکهای یهودی نشین در آن کرد.
پس از اشغال کرانه باختری رود اردن و قدس در سال ۱۹۶۷ توسط رژیم اسرائیل، بیش از ۲۵۰ شهرک یهودینشین در این مناطق ساخته شده که حدود ۷۰۰ هزار نفر در آنها ساکن هستند.
شورای امنیت سازمان ملل اول اسفند ۱۴۰۱ (۲۰ فوریه ۲۰۲۳ ) با صدور بیانیهای رسمی، طرح رژیم صهیونیستی برای گسترش شهرکسازیها در اراضی اشغالی فلسطین را محکوم کرد؛ اقدامی که پس از ۶ سال از آخرین قطعنامه این شورا صورت گرفت و آمریکا نیز در نقش مخالف متحد دیرینهاش ظاهر شد.
اما رژیم صهیونیستی همچنان قطعنامههای سازمان ملل متحد را نقض کرده و نه تنها شهرکسازی در اراضی اشغالی را متوقف نکرده، بلکه آن را شدت بخشیده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.