جمشید عندلیبی؛ هنرمندی که با نی جادو میکرد
به گزارش اقتصادنیوز، حوزه موسیقی ایران روز گذشته در شوک خبری تلخ فرو رفت؛ درگذشت ناگهانی جمشید عندلیبی، نوازنده عرصه نی که در ۶۶ سالگی براثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.
جمشید عندلیبی از جمله هنرمندانی بود که موسیقی اصیل ایرانی را از قدیم فرا گرفته بود و ردیف موسیقی ایرانی را نزد هنرمندانی همچون چون نصرالله ناصح پور، نورعلی برومند و محمدرضا لطفی آموخت و در سال ۱۳۶۰ بود که برای تکمیل تکنیکهای پیشرفته نوازندگی نی به نزد حسن کسایی در اصفهان رفت.
جمشید عندلیبی نوازنده پیشگام نی در 66 سالگی درگذشت.
او برادر کوچکتر محمدجلیل عندلیبی آهنگساز و نوازنده سنتور است. براساس گزارش دنیای اقتصاد، خودش گفته: «تقریبا ۱۰ سال داشتم که در شهر سنندج و کلاسهای فرهنگ و هنر وقت که مسوول آن استاد حسن کامکار بودند آموزش موسیقی را با ساز آکاردئون شروع کردم؛ دو سال بعد از آن به عضویت گروه نوجوانان و ارکستر بزرگسالان فرهنگ و هنر سنندج درآمدم. از همان ابتدا علاقه بسیاری به صدای نی داشتم و اغلب در ایام ماه مبارک رمضان دل به صدای تکنوازیهای نی استاد حسن کسایی که از رادیو پخش میشد میسپردم.
در همان زمان به دلایلی دیگر سر کلاسهای موسیقی نرفتم. متاسفانه در آن موقع نه استادی برای تعلیم بود و نه تلویزیونی و نه امکاناتی برای آشنا شدن با نواختن این ساز که کجای لب و دندان قرار گیرد. بنابراین برای به صدا درآوردن این ساز سختیهای بسیاری متحمل شدم؛ البته بهصورت موروثی گوش من با موسیقی آشنا بود و در یک خانواده اهل موسیقی به دنیا آمدهام. ازخانواده پدری پسرعمویم به نام ایرج عندلیبی یکی از خوانندگان رادیو سنندج و از خانواده مادری یکی از داییهایم به نام حکمت نوبری از خوانندگان رادیو سنندج بودند. مهمتر از آن پدربزرگم معروف به خلیفه صمد که صدای بسیار گرمی داشت یکی از نوازندگان دف درکردستان بودند.»
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «جمشید عندلیبی؛ هنرمندی که به نی جان دوباره بخشید/ از همکاری با شجریان تا خلق اثر ماندگار «نینوا»» بخوانید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.