سلاجقه خبر داد:
تصویب اعتبار قابل توجه برای احیای دریاچه ارومیه
علی سلاجقه روز شنبه در آیین ملی گرامیداشت روز جهانی تالابها در هتل پارسیان رامسر افزود: مدیریت سختافزاری احیای دریاچه ارومیه با تزریق اعتبارهای دولتی تکمیل شده است.
وی اظهارداشت : در بحث مدیریت نرم نیز چنانچه هالههای سبز کفه سفید اطراف درباچه حذف و مدیریت شود، به عنوان مسوول محیط زیست کشور اعلام میکنم وضعیت دریاچه ارومیه بهبود می یابد.
این مقام مسوول، با اشاره به این که نباید میانگین بارشهای متفاوت در کشورهای همسایه را با ایران مقایسه کرد و گفت: در زمینه احیای دریاچه ارومیه از وزارت نیرو میخواهیم که به تعهدات خود عمل کند، همچنین کاهش کشتهای آب بر و حفر چاههای غیرمجاز از اقدامات در دست انجام این سازمان برای نجات این دریاچه است.
بیستو ششمین تالاب کشور در کنوانسیون رامسر ثبت شد
سلاجقه با اشاره به اینکه تالاب الوان در استان کهگیلویه و بویر احمد در کنوانسیون رامسر و "رامسر سایت" به ثبت رسید، افزود: اگر تا به امروز ۲ هزار و ۵۰۳ بار نام کنوانسیون رامسر در تاریخ گیتی به صورت رسمی بیان شد با ثبت تالاب الوان این عدد به ۲ هزار و ۵۰۴ رسیده است.
سلاجقه کنوانسیون رامسر را اولین میثاق محیط زیستی دنیا به همه دغدغهمندان حوزه محیط زیست تبریک گفت و افزود: در چینش منابع آبی کشور و تمامی پوسته زمین سه میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از پهنه سرزمینی کشور را تالاب تشکیل میدهد، به این معنی که در چینش منظم خداوند این میزان منبع آبی خدادی وجود دارد.
وی اظهارداشت : افتخار میکنیم جزو سازندگان سد در کشور هستیم، این درحالیست که خداوند این میزان منبع آبی را در اختیار کشور قرار داده است که با آن برخورد خوبی نداشتیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور تاکید بر ضرورت جدی گرفتن مسائل محیط زیستی افزود: هر کجا تالابی خشک شود این پهنه به کیفیت سابق بازنخواهد گشت و هرکجا امکان اینکه زمینلرزههای القایی رخ دهد وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه موضوع محیط زیستی از جمله مسائل واقعی است که با سرنوشت و حیات بشر گره خورده است، اضافه کرد: مسائل محیط زیستی نباید دستمایه سخنرانیهای روشنفکری قرار گیرد.
وی شرایط اقلیمی را به عنوان ابر چالش پیش روی حیات تالابها معرفی و بیان کرد: این درحالیست که کشور ما تحت تحریمهای ظالمانه استکبار جهانی قرار دارد و اجازه نمیدهد حتی در قالب کنوانسیون مراودات محیط زیستی خود را انجام دهد.
دستگاههای بینالمللی به تعهدات خود عمل کنند
سلاجقه با انتقاد از دستگاههای بینالمللی و اینکه مکلف و متعهد هستند که به وظایف خود عمل کنند، گفت: بسیاری از نهادهای بینالمللی تحت مسائل سیاسی قرار گرفتند، این نهادهای بینالمللی چنانچه به این تعهدها و میثاقها پایبند هستند نباید بر مبنای سیاسی کاری عمل کنند.
وی با بیان این که جمهوری اسلامی عضو ۱۵ کنوانسیون و ۵۴ پروتکل بینالمللی است با گلایه از دستگاههای بینالمللی گفت: این عضویتها به این معنی است که جامعه جهانی متعهد است که وظایف و تعهدات خود نسبت به مسائل محیط زیستی عمل کند درحالی که این نهادها ذیل تحریمهای استکبار جهانی از تعهدات خود شانه خالی میکنند.
معاون رییس جمهور ادامه داد: کشور جمهوری اسلامی با وجود تحریمهای ظالمانه، تغییر اقلیم و شرایط بد اقتصادی، بر مبنای آموزههای دینی و دانش بومی اقدامات خود را در زمینه محیط زیست با وجود سرعت کم پیش خواهد برد، مردم ایران شگفتی آفرین هستند خودمان این کار را انجام دادیم و با تزریق منابع اهداف خود را پیش خواهیم برد.
وی با اشاره به بیطرفی نهادهای بینالمللی در تحقق اهداف محیط زیستی ایران تصریح کرد: تالاب هامون یک پیکره عظیم آبی محسوب میشود که حقآبه آن از سوی کشور همسایه متوقف شده است و نهادهای متولی بینالمللی در این زمینه سکوت کردند.
سلاجقه افزود: جمهوری اسلامی برای احیای این تالاب قراردادی را در راستای توانمدسازی جامعه محلی، معیشت پایدار، آموزشهای محیط زیست با اتحادیه اروپا منعقد کرد اما چون اتحادیه اروپا غلام حلقه به گوش امریکا است این قرارداد را متوقف کرد.
همزمان با پنجاهوسومین سالگرد امضای کنوانسیون رامسر آیین ویژهنامه ملی گرامیداشت آن امروز با حضور رییس سازمان حفاظت محیط زیست و استاندار مازندران و جمعی از متخصصان داخلی و خارجی در هتل پارسیان رامسر آغاز شد.
به گزارش ایرنا، بازدید از مرکز منطقهای کنوانسیون رامسر در مرکز و غرب آسیا و برگزاری نشستهای تخصصی پیرامون آخرین وضعیت تالابهای مازندران در این مرکز، افتتاح نمایشگاهی باعنوان وتخند که ترکیبی از وتلند و لبخند است از مهمترین محورهای این همایش است.
نام رامسر از ۵۱ سال پیش به کنوانسیون رامسر به عنوان پیشروترین معاهده زیست محیطی دنیا گره خورده است. به عبارتی از تاریخ ۱۳ بهمن ۱۳۴۹ که روسای محیط زیست ١۸ کشور جهان و نهادهای غیردولتی بینالمللی مانند فائو، یونسکو و غیره در هتل «قدیم» رامسر جمع شدند و اولین کنوانسیون برای حفاظت از تالاب های دنیا را امضا کردند، نام رامسر جهانی شد.
از اهمیت این کنوانسیون همین بس که تا امروز ۲ هزار و ۴۱۲ مکان به وسعت بیش از ۲۵۴ هزار هکتار در ۱۷۱ کشور تحت پوشش این کنوانسیون قرار گرفته است و هر یک از این مکان ها هم نام رامسر را بر خود دارند چون هر تالابی که در دنیا در کنوانسیون رامسر ثبت می شود، عنوان «رامسر سایت» را دریافت میکند.
گذشته از این، کنوانسیون رامسر تنها کنوانسیون بین المللی است که نام ایرانی دارد، ضمن این که تابستان ۲۰۲۱ مجمع عمومی سازمان ملل روز جهانی تالاب ها را تصویب و به عنوان یک روز جهانی قلمداد کرد، درحالی که در گذشته این روز تنها برای کشورهایی که عضو کنوانسیون رامسر بودند، آشنا بود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.