اطلاعیه صداوسیما درباره حواشی افزایش بودجه
داوود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه اخیرا در صحن علنی مجلس اعلام کرد که با تغییراتی که مجلس شورای اسلامی در لایحه بودجه اعمال کرده است، بودجه صداوسیما و قوه قضائیه نسبت به سال جاری ۵۸ درصد افزایش یافته و این در حالی است که رشد بودجه سایر دستگاهها در سال آینده حدود ۱۲ درصد است.
انتشار چنین خبری در روزهای اخیر واکنشهای متعددی را به همراه داشته و بسیاری از کارشناسان و رسانهها این پرسش را مطرح کردهاند که چرا باید صداوسیما به یکباره با این حجم افزایش بودجه مواجه شود و مهمتر آنکه این بودجه قرار است چگونه مدیریت و خرج شود؟
شورای رقابت از اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران خواست در خصوص موضوع اعطای تسهیلات کلان از طرف برخی بانکها به دو فروشگاه زنجیرهای فروش لوازم خانگی که موجب اخلال در رقابت شدهاند،حداکثر ظرف مدت ۱۰ روز از تاریخ دریافت این نامه، مستندات ارائه دهند.
بر این اساس روابط عمومی سازمان صداوسیما به تازگی درباره حواشی ایجاد شده درباره بودجه سال آینده رسانه ملی توضیحاتی ارائه کرد.
در اطلاعیه روابط عمومی صداوسیما با تشریح روند قانونی تنظیم بودجه سازمان صداوسیما بر اساس برنامه هفتم آمده است:
- بودجه سال ۱۴۰۳ سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بر اساس برنامه هفتم تنظیم شده است و تکلیف قانونی همه دستگاهها است که به برنامه پایبند باشند. ضمن قدردانی از مجلس محترم که با پایبندی به برنامه محور بودن بودجه سال آینده، بودجه صدا و سیما را تنظیم کرده است انتظار به حق از همه مسوولان و صاحبان تریبون، پایبندی به قانون و خودداری از اظهاراتی است که به ایجاد شبهات در جامعه دامن میزند و در ماموریت دستگاهها از جمله رسانه ملی اختلال ایجاد مینماید.
سومین نشست کمیته دستمزد شورای عالی کار با محوریت تصمیمگیری نهایی درباره منطقهای شدن دستمزد ۱۴۰۳ کارگران در حال برگزاری است.
- افزایش نسبی بودجه صدا و سیما در برنامه هفتم با توجه به وظایف و تکالیف جدید و فراوانی است که برای صدا و سیما در بند الف ماده ۷۷ در نظر گرفته شده است که افزایش تعهد چند برابری برخی تولیدات همچون پویانمایی، تولید هزاران قسمت مجموعه تلویزیونی، دهها قسمت مجموعه الف ویژه، صدها قسمت مستند فاخر و تولید مجموعههای تلویزیونی استانی و افزایش قابل توجه تولید برنامههای حوزه کودک و نوجوان، جوان، خانواده، سبک زندگی اسلامی ایرانی و برنامههایی با هدف امید آفرینی و تقویت انسجام ملی و ... از آن جمله است. توجه به این نکته ضروری است که به دلیل جهتگیریهای محتوایی انحرافی که در سالهای اخیر در بسیاری از برنامههای خارجی در مورد کودکان دیده میشود ضرورت توجه مضاعف به تولید داخلی در خصوص محتوای کودک و نوجوان بسیار جدی است. کما اینکه بر اساس رویکرد تحولی رسانه ملی در توجه به روستاها و مناطق مختلف کشور افزایش تولیدات محلی و استانی لازم است. همچنین باید به همه اقشاری که بدلایل متعدد از جمله محتوای ارائه شده در برخی حوزههای تولید بخش خصوصی و یا هزینههای بالای اشتراک، نیاز به محتوای سالم و رایگان دارند توجه ویژه شود، لذا تنوع و ارتقای کیفی و فنی تولیدات رسانه ملی از جمله ضرورتهای قطعی و غیر قابل اجتناب است.
صبح امروز جلسه کمیسیون برنامه و بودجه به منظور بررسی بودجه ۹ منطقه پایتخت تشکیل و ردیفهای بودجه هر منطقه تشریح شد.
- بر اساس ماده ۷۷ برنامه هفتم، باید سهم دولت در تامین اعتبارات مورد نیاز صدا و سیما در سال ۱۴۰۳، ۴۳٪ مازاد بر رشد سالانه افزایش یابد تا امکان تحقق تکالیف جدید قید شده در برنامه فراهم شود، در حالیکه این میزان در بودجه سال آینده حداکثر ۳۱٪ است که همچنان کمتر از حکم برنامه است و آن هم باید صرف انجام تعهدات و تکالیف قانونی در حوزه تولید شود که جدول آن در بند الف ماده ۷۷ برنامه هفتم با جزییات ذکر شده است. شایان ذکر است تحقق جدول مذکور نیازمند بودجه ای بیشتر از سهم در نظر گرفته شده در بودجه سال آینده است.
- با توجه به توضیحات فوق، رسانه ملی امیدوار است اظهارنظرهای بی اساس درباره چند برابر شدن بودجه صدا و سیما آن هم از سوی برخی افراد که قبلا خود مسئولیتهای اقتصادی داشتهاند صرفا ناشی از بی اطلاعی این افراد باشد و نه خدای نکرده غرضورزی و سیاسی کاری.
- رسانه ملی در دوره تحول، همراه سازی منابع با اهداف تحولی در حوزههای سه گانه محتوا، رویکرد و سازوکار را بصورت جدی در دستور کار دارد و خواهد داشت.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.