وحشت آمریکا از مسلح شدن شهرکنشینان کرانه باختری
به گفته مقامات رسمی آمریکا، درخواست رژیم صهیونیستی از آمریکا برای تامین ۲۴ هزار تفنگ تهاجمی نگاه موشکافانه قانونگذاران آمریکایی و برخی مقامات وزارت امور خارجه این کشور را برانگیخته است که نگرانند این تسلیحات به دست شهرکنشینان و شبهنظامیان صهیونیست بیفتد که با آن تلاش کنند فلسطینیها را از کرانه باختری بیرون کنند. «ایتامار بن گویر» وزیر راستگرای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی به غیرنظامیان سلاح داده و در حال تشکیل دادن «گروههای امنیتی است.»
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی در این باره نوشت: میزان تفنگهای نیمهخودکار و خودکار پیشنهاد شده ارزشی برابر با ۳۴ میلیون دلار دارد و مستقیما، به اسلحهسازان آمریکایی سفارش داده میشود اما وزارت امور خارجه باید این سفارشها را تایید کند و به کنگره نیز اطلاع داده شود. افراد مطلع از سفارش این سلاحها به نیویورک تایمز گفتند که اسراییل میگوید، این تفنگها توسط نیروی پلیس استفاده خواهد شد و نمیتوان آنها را در اختیار غیرنظامیان قرار داد.
وزارت امور خارجه آمریکا، هفته گذشته، به طور غیررسمی به کمیتههای کنگره درباره فروش این تسلیحات اطلاعرسانی کرده بود که نگرانیهایی را برانگیخته و از وزارت امور خارجه آمریکا درخواست شد که از اسرائیل سوالهای موشکافانهتری درباره قصدش در زمینه چگونگی استفاده از آنها از بپرسد. به گفته مقامات رسمی آمریکایی، مقامات وزارت امور خارجه آمریکا که در زمینه امور حقوق بشری خدمت میکنند در این باره احتیاط نشان دادهاند، این در حالی است که مقامات ناظر بر فروش تسلیحات قصد دارند این سفارشها را تایید و در روزهای آتی اعلام کنند.
پلیس رژیم صهیونیستی در پی وعده مقامات رسمی مبنی بر تامین هزاران سلاح برای غیرنظامیان در حداقل هزار شهر و استان، از جمله شهرکهای اراضی اشغالی در کرانه باختری، به دنبال تقویت زرادخانه تسلیحاتیاش بوده است. حدود ۵۰۰ هزار نفر از ساکنان اراضی اشغالی طی چند سال، به شهرکهای این منطقه نقل مکان کردهاند که افزون بر وجود ایست بازرسیهای نظامی، حصارها و دیگر تدابیر رژیم صهیونیستی برای اشغال این منطقه، ۲.۷ میلیون فلسطینی نیز در مناطق کوچک جداگانهای در آنجا سکونت دارند.
شهرکنشینان مسلح، یکم ژوئیه ۲۰۲۱ در کرانه باختری
اگرچه بیشتر انتقادات بینالمللی از اقدامات فعلی رژیم صهیونیستی معطوف به حملاتش به نوار غزه است که مقامات وزارت بهداشت آن شمار جان قربانیان را ۱۰ هزار نفر اعلام کردهاند، «جو بایدن» رییس جمهور آمریکا و دستیاران ارشد او به طور فزایندهای نگران افزایش خشونتها در کرانه باختری هستند.
حتی پیش از آن که عملیات «طوفان الاقصی» توسط جنبش مقاومت فلسطین علیه اراضی اشغالی در ۷ اکتبر(۱۵ مهر) موجب در گرفتن جنگ فعلی در غزه شود، خشونت شهرکنشینان صهیونیست در کرانه باختری که هدف بیرون راندن فلسطینیها از مناطق استراتژیک را دارند، نسبت به سالهای گذشته، تا اندازه زیادی افزایش یافته است.
نیویورک تایمز در ادامه مینویسد: مقامات رسمی آمریکایی تشویق شهرکنشینان توسط دولت راستگرای «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل و به واسطه اظهارات برخی از مقامات آن در حمایت از الحاق کرانه باختری را تایید میکنند. وزارت بهداشت فلسطین میگوید، از زمان ۷ اکتبر، ۱۵۰ فلسطینی در کرانه باختری کشته شدهاند که حدودا برابر با تعداد کل کشتهشدگان در سال ۲۰۲۲ است.
بیشتر این کشتارها در مواجهه با نظامیان صهیونیست بوده است اما برخی نیز توسط غیرنظامیان مسلح کشته شدهاند. جو بایدن در ۲۵ اکتبر گفت که خشونت «شهرکنشینان افراطگرا بر آتش این وضع میدمد». «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا نیز، جمعه گذشته، در سفر دومش به اراضی اشغالی این نگرانی را با سران رژیم صهیونیستی مطرح کرده و روز یکشنبه در رامالله، درباره این مشکل با «محمود عباس» رییس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز گفتوگو کرد.
بایدن و بلینکن در روزهای اخیر گفتهاند که وجود کشوری فلسطینی در کنار اراضی اشغالی بهترین راهکار با دوام برای این درگیری است که دههها ادامه داشته. ارعاب فلسطینیان توسط شهرکنشنیان که منجر به آوارگی آنها از مناطق استراتژیک کرانه باختری میشود، پیشرفت این راهکار را دشوارتر میسازد.
مقامات وزارت امور خارجه آمریکا که بر فروش تسلیحات نظارت دارند، درباره نگرانیهای موجود با شرکای صهیونیست خود گفتوگو کردهاند. «جسیکا لوییز» دستیار وزیر امور خارجه در هیات امور سیاسی-نظامی در بیانیهای به نیویورک تایمز گفت که «ما از اسراییلیها تضمین گرفتهایم که این تفنگها تنها به دست یگانهای تحت نظارت پلیس ملی اسراییل خواهد رسید.»
درگیری شهرکنشینان و نظامیان صهیونیست با فلسطینیان در شهر حواره، از توابع نابلس در کرانه باختری در اکتبر ۲۰۲۲
مقامات رسمی جزئیاتی درباره این که منظور از این یگانها چیست، ارائه ندادند، اگرچه یکی از آنها گفت که چنین یگانهایی در کرانه باختری فعالیت ندارند. با این حال، بن گویر که بر فعالیت پلیس رژیم صهیونیستی نظارت دارد، ماه گذشته، قول داده بود که به شهرکنشینان سلاح میدهد.
به گفته مقامات رسمی آمریکایی که این سفارشها را بررسی میکنند، این درخواست رژیم صهیونیستی با درخواستهای قبلی تفاوت دارد که در آن، مقامات این رژیم به وضوح به احتمالِ دادن این تفنگها به گروههای غیرنظامی اشاره کرده بودند. رژیم صهیونیستی در پاییز امسال، حداقل، یک سفارش بزرگ دیگر برای خریداری این تفنگها داشته است. با توجه به خشونت شهرکنشینان افراطگرا، این موضوع نیز نگرانیهایی را در میان قانونگذاران دموکرات آمریکا برانگیخت. از جمله «کریس ون هولن» سناتور دموکرات مریلند. این سناتور آمریکایی یکی از قانونگذاران این کشور است که دولت بایدن را برای دریافت تضمین در زمینه این سفارشها تحت فشار قرار داده است.
سفارت رژیم صهیونیستی در واشنگتن در پاسخ به اهداف این رژیم برای سفارش این تفنگها گفت «این سوالها و برخی مسائل دیگر در روند کسب تاییدیه دولت آمریکا برای صدور مجوز تهیه این سلاحهای گرم مطرح شد که به موقع و به درستی به آن پاسخ داده شد.»
با وجود ادعای مقامات رژیم صهیونیستی مبنی بر این که توزیع گسترده تسلیحات در میان غیرنظامیان برای جلوگیری از تکرار حملاتی مانند حملات حماس ضرورت دارد و تدابیری از جمله آسانتر کردن کسب مجوز تملک سلاح گرم برای غیرنظامیان، منتقدان معتقدند که این اقدامات تازه باعث شکلگیری غیرنظامیان در میان شهروندان غیرنظامی خواهد شد که منجر به هدف قرار دادن اقلیت فلسطینی اراضی اشغالی و فلسطینیهای کرانه باختری توسط آنها خواهد شد.
یکی از منتقدان که مدیریت جنبشی مردمی برای پیشبرد برابری میان شهروندان یهودی و فلسطینی اراضی اشغالی را بر عهده دارد، میگوید «آنها از این جنگ استفاده میکنند تا به گفته خودشان از غیرنظامیان در برابر خطر حفاظت کنند. اما منظورشان از خطر، شهروندان عرب فلسطینی اسراییل است. افرادی که این تسلیحات را دریافت میکنند، افراد راستگرای تندرویی هستد که معتقدند شهروندان باید به درجه یک و درجه دو تقسیم شوند.»
تمرین تیراندازی توسط شهرکنشینان در نزدیکی بیتالحم کرانه باختری
نگرانیها به این دلیل تشدید یافته که این روند تحت نظارت بن گویر قرار دارد؛ کسی که در دهه ۹۰ میلادی به دلیل نگرانی سرویسهای امنیتی درباره دیدگاههای افراطی او، از خدمت در ارتش رژیم صهیونیستی منع شده بود. بن گویر تا سال ۲۰۲۰ عکس بزرگی از یک قاتل یهودی را در اتاق نشیمنش قرار داده بود که ۲۹ فلسطینی را در ۱۹۹۴ در یکی از مساجد کرانه باختری کشته بود.
وزارتی که بن گویر مسئولیت آن را بر عهده دارد و دفتر نخستوزیری رژیم صهیونیستی به این سوال پاسخ نداد که چه تعداد سلاح در اختیار شهرکنشینان کرانه باختری قرار خواهد گرفت.
«قدرت یهود» حزب سیاسی بن گویر در بیانیهای در ۱۰ اکتبر گفت که او ۱۰ هزار سلاح را در میان غیرنظامیان توزیع خواهد کرد که برخی از آنها از شهرکنشینان کرانه باختری هستند. وزارت امنیت داخلی رژیم صهیونیستی نیز پس از آن، روز چهارشنبه در بیانیهای، ۵۷ شهر و استان را نام برد که در میان هزار محل دریافتکننده این سلاحها خواهند بود. هیچ یک از این ۵۷ شهر و استان در کرانه باختری نبودند.
یکی از شوراهای شهرکنشینان نیز در شمال کرانه باختری، ۲۴ اکتبر در طرح جداگانهای گفت که بیش از ۳۰۰ تفنگ را در میان شهرکنشیان غیرنظامی توزیع میکند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.