نگرانی اوکراین از تعطیلی دولت آمریکا/ درخواست تضمین برای کمک مالی

اوکراین امروز یکشنبه (اول اکتبر، نهم مهر) اعلام کرد با واشنگتن برای تضمین کمک جدید همکاری می‌کند. این اظهارات بعد از آن بیان شده که قانونگذاران آمریکایی بودجه جدید برای اوکراین را در توافق لحظه آخری که به منظور جلوگیری از تعطیلی دولت اعلام شد، رد کردند. 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، «اولگ نیکولنکو» سخنگوی وزارت خارجه اوکراین گفت: دولت اوکراین فعالانه در حال کار با شرکای آمریکایی خود است تا اطمینان حاصل کند تصمیم جدید بودجه‌ای ایالات متحده که طی ۴۵ روز آینده تدوین خواهد شد، شامل بودجه جدید برای کمک به اوکراین است. 

«جو بایدن» رئیس‌جمهور ایالات متحده هم بامداد امروز (یکشنبه) علی‌رغم استقبال از توافق کوتاه‌مدت دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات بر سر لایحه بودجه که دولت فدرال به واسطه آن برای مدت ۴۵ روز دیگر باز خواهند ماند، از رد پیشنهادش در خصوص گنجاندن میلیاردها دلار بودجه در لایحه بودجه برای کمک به اوکراین، ابراز ناامیدی کرد.

اقدام پنهانی پنتاگون درباره جنگ اوکراین لو رفت+جزییات

بایدن در بیانیه‌ای کوتاه درست اندکی پس از آن‌که کنگره لایحه بودجه فدرال را به تصویب درآورد، گفت: «ما تحت هیچ شرایطی نمی‌توانیم اجازه دهیم که حمایت آمریکا از اوکراین قطع شود».

بایدن ۲۴ میلیارد دلار اضافی برای اوکراین درخواست کرده بود تا از جریان بی‌وقفه کمک‌ها به این کشور اطمینان حاصل کند اما منتقدان استدلال کرده‌اند که واشنگتن اولویت‌های مهم‌تری دارد و باید تدابیر قوی‌تری در برابر سوءاستفاده از کمک‌های ارسالی به کی‌یف داشته باشد.

پس از آن‌که کمک جدید به اوکراین در لایحه نهایی بودجه آمریکا حذف شد، رهبر دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در بیانیه‌ای گفت که از «کوین مک‌کارتی» رئیس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا انتظار دارند تا یک بسته مجزای کمک به اوکراین را در زمان بازگشت به مجلس نمایندگان آمریکا به رأی بگذارد.

از طرف دیگر، «لوید آستین» وزیر دفاع ایالات متحده تصویب لایحه بودجه آمریکا را مورد استقبال قرار داد اما از کنگره خواست تا «به تعهدات آمریکا برای ارائه کمک‌های فوری به کی‌یف» پایبند باشد.

دولت زلنسکی با طرح این ادعا که حمله روس‌ها علیه کشورش به‌مثابه اقدام علیه کل اروپاست، تاکنون صدها میلیارد دلار کمک نظامی از کشورهای غربی جلب کرده است. کمک‌های آمریکا به اوکراین به‌ تنهایی از رقم صد میلیارد دلار فراتر رفته و برخی از پیشرفته‌ترین تجهیزات ناتو راهی میادین نبرد با روسیه شده‌اند؛ تانک‌های لئوپارد و سامانه‌های ضدهوایی پاتریوت از این جمله‌اند.

با وجود ارسال تجهیزات گسترده از سوی کشورهای غربی برای اوکراین، بسیاری از کارشناسان احتمال پیروزی این کشور در نبرد با روس‌ها را ناچیز ارزیابی می‌کنند.

 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.