در آستانه موج گرما و افزایش مصرف برق؛
انگلیس به زغالسنگ متوسل شد
با آغاز موج گرمای هوا و افزایش مصرف برق، دولت انگلیس بهرغم ادعای پرچمداری مقابله با تغییرات آبوهوایی به سوزاندن زغالسنگ متوسل شده است.
نمایشگاه تخصصی گل و گیاه در تبریز گشایش یافت
نشریه دیلی تلگراف گزارش داد، با افزایش دمای هوا و از کار افتادن پنلهای خورشیدی، انگلیس دوباره سوزاندن زغال سنگ را برای تولید برق از سرگرفته است. نیروگاه زغالسنگ یونیپر در منطقه ناتینگهامشایر برای اولین بار روز دوشنبه شروع به تولید برق کرد. این در حالیست که یک نیروگاه دیگر نیز در حالت آمادهباش قرار گرفته تا در صورت نیاز وارد مدار شود.
این نشریه انگلیسی نوشت که شبکه ملی توزیع برق همزمان با هجوم مردم به استفاده از سیستمهای سرمایشی و افزایش مصرف برق به زغالسنگ با سطح آلودگی بالا متوسل شده است. این در حالیست که دمای بالا هوا باعث کاهش میزان انرژی تولید شده از طریق پنلهای خورشیدی شده است.
با وجود اینکه دمای هوا در بخشهای وسیعی از انگلیس طی روزهای اخیر به بالای ۳۰ درجه سانتیگراد رسید، اما تولید برق با پنلهای خورشیدی تقریباً یک سوم کمتر از یک هفته قبل گزارش شد. بر اساس این گزارش، پنلهای خورشیدی در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد عملکرد مطلوبی دارند اما به ازای هر درجه افزایش دما از این سطح، راندمان آنها نیم درصد کاهش مییابد.
موج گرمای اخیر در انگلیس همچنین دهها پرواز در این کشور را لغو و هزاران مسافر را سرگردان کرده است. شرکت هواپیمایی ایزیجت روز دوشنبه اعلام کرد که نزدیک به ۱۰۰ پرواز خود را بدلیل شرایط نامطلوب آب و هوایی لغو کرده و افزون بر ۱۵ هزار نفر از سفر باز ماندند.
اداره هواشناسی انگلیس با افزایش دمای هوا برای بیشتر بخشهای این کشور هشدار نارنجی صادر کرده است این درحالیست که تابستان گذشته دمای هوا برای نخستین بار در انگلیس رکورد زد و از مرز ۴۰ درجه سانتیگراد عبور کرد.
ثبت روز جهانی «مقابله با گرد و غبار» به پیشنهاد ایران+فیلم
بر اساس آمار منتشر شده در بازه زمانی ژوئن تا اگوست سال گذشته ۳ هزار و ۲۷۱ فوتی بیشتر از میانگین پنج سال گذشته ثبت شده که یک آمار بیسابقه است. طبق این گزارش بیشتر قربانیان که بالای ۶۵ سال سن داشتند در گرمترین روزهای تابستان سال گذشته از دنیا رفتند.
دمای استثنایی انگلیس علاوه بر اخلال گسترده در سیستم حمل و نقل کشور، باعث آتشسوزی دهها ساختمان در پایتخت و چندین شهر انگلیس شد. صادق خان شهردار لندن ۲۹ تیرماه اوضاع را بحرانی توصیف و فشار روی نیروهای آتشنشانی را با جنگ جهانی مقایسه کرد.
کارشناسان معتقدند که با تغییرات آبوهوایی و گرم شدن زمین، این واقعیت جدیدی برای تابستانهای انگلیس خواهد بود. «جاناتان ترنر» کارشناس ارشد مؤسسه «تفکر اقتصادی جدید» در گفت وگو با شبکه خبری اسکای گفت: هیچ چیز عجیب در مورد گرمای هوا وجود ندارد. دانشمندان در این باره به ما هشدار داده بودند که هرچه گازهای گلخانهای وارد فضا شود جهان گرمتر میشود و حوادث شدید آبوهوایی رخ خواهد داد.
دانشمندان میگویند که انگلیس دیگر یک کشور سردسیر نیست و باید خود را برای مواجهه با تشدید گرمای هوا در سالهای آینده وفق دهد. آنها هشدار دادهاند که اگر این کشور تدابیر لازم را صورت ندهد هزاران شهروند این کشور با خطر مرگ روبرو خواهند شد و به زیرساختها خسارتهای گستردهای وارد خواهد شد.
«باب وارد» مدیر سیاست و ارتباطات مؤسسه گرانتهام در دانشکده اقتصاد لندن میگوید که دولت «درخواستهای مکرر برای ایجاد یک استراتژی ملی در برابر خطر گرما را نادیده گرفته است.» وی افزود: زمان آن فرا رسیده است که انگلیس، جایی که هر گونه آفتاب تابستانی به عنوان فرصتی برای بازدید از ساحل و خوردن بستنی جشن گرفته میشد، خود را به عنوان یک کشور سردسیر تصور نکند. امواج گرما و رویدادهای شدید آب و هوایی مرگبار هستند و حداقل تا ۳۰ سال آینده بدتر خواهند شد. ما باید خودمان را سازگار کرده و برای محافظت از خودمان بهتر عمل کنیم.
دانشمندان میگویند که گرمایش زمین و تغییرات آبوهوایی با سرعتی بیشتر از آنچه پیش بینی میکردند در حال وقوع و جهان در مسیر فاجعه بار افزایش استثنایی دمای هوا است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.