چرا دادگاه الهه محمدی غیرعلنی برگزار شد؟
روزنامه هم میهن در مطلبی بر برگزاری علنی دادگاه الهه محمدی تاکید کرده و پرسیده آیا دلیل غیرعلنی برگزار شدن این است که تصمیم دادگاه از منطق تبعیت نمیکند؟
دلایل غیرعلنی کردن دادگاه باید مستدل اعلام شود. پس چرا این فرایند در این مورد طی نمیشود؟ آیا به این دلیل که تصمیم دادگاه از منطق استواری تبعیت نمیکند؟ و یا قادر نیست این منطق را به دیگران منتقل کند؟ آیا نمیخواهند که افکار عمومی از جزئیات اتهامات و دفاعیات مطلع شوند؟ نه به دلیل آنکه علیه نظم عمومی است، بلکه به این علت که از حقیقت ماجرا مطلع میشوند و با مفاد پرونده، و حکم احتمالی علیه متهمان همراهی نخواهند کرد.
در ادامه این مطلب تاکید شده است: علنی بودن دادگاه، نه فقط حق متهمان است، بلکه فراتر از آن، حق جامعه نیز است. زیرا شهروندان و روزنامهنگاران علاقهمند هستند بدانند که مصداقهای عناوین مجرمانه چیست تا پس از این کسی مرتکب آنها نشود. در واقع فلسفه علنی بودن دادرسی این است که مردم با مفاهیم و مصادیق جرم نیز آشنا شوند و اگر کسی عادلانه و منصفانه محکوم شد او را از نظر اخلاقی طرد کنند و اگر قرار باشد هیچکس نداند که جرم چیست، چگونه باید از ارتکاب چیزی که نمیداند چیست، پرهیز کند؟ اصولاً فرهنگ و دانش حقوق جامعه از خلال دادگاههای علنی ارتقا پیدا میکند، بنابراین اگر به هر دلیلی دادگاه علنی نشود، این بهمعنای آن است که دادگاه اعتماد کافی به پرونده و حکم احتمالی خود ندارد و این حقیقتی است که افکار عمومی متوجه آن میشوند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.