اردوغان: ما با اوغان وارد مذاکره نشده و هرگز نیز نخواهیم شد
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه دوشنبه شب هر گونه مذاکره با سینان اوغان نفر سوم انتخابات اخیر در انتخابات ریاست جمهوری این کشور را رد کرده است.
راهکارهایی برای حل مشکل حقآبه هیرمند/ حقابه را یا با پول میتوان گرفت یا با زور
شبکه الجزیره گزارش داد، اردوغان در این باره گفت: ما با اوغان وارد مذاکره نشده و هرگز نیز نخواهیم شد.
اولین واکنش اسرائیل به مانور حزبالله لبنان
این درحالی است که اوغان حمایت خود را در دور دوم انتخابات از اردوغان اعلام کرده است.
کمال قلیچدار اوغلو در واکنش به حمایت «سینان اوغان» در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه از اردوغان در توئیتر نوشت: ما آمده ایم تا این کشور را از تروریسم و پناهندگان نجات دهیم. این یک همه پرسی واقعی است و هیچ کس نمی تواند از این پس کسی را فریب دهد.
وی در پیامی به شهروندان ترکیه اضافه کرد: از هشت میلیون شهروند و همه جوانانی که به پای صندوق های رای نیامدند می خواهیم این بار به پای صندوق ها بیایند و در رای گیری شرکت کنند.
«سینان اوغان» نامزد ائتلاف «آتا» در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه که در دور نخست این رقابت توانسته بود بعنوان نفر سوم انتخابات، تنها ۵.۱۷ درصد آرای مردمی را کسب کند، امروز دوشنبه اعلام کرد در دور دوم انتخابات از رجب طیب اردوغان نامزد اتلاف جمهور حمایت می کند.
اوغان در دور نخست انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در مجموع حدود ۲ میلیون و ۸۳۱ هزار رای معادل ۵.۱۷ درصد آرای این انتخابات را کسب کرد و از راهیابی به دور دوم باز ماند.
شورای عالی انتخابات ترکیه چند روز پیش با انتشار نتایج قطعی و رسمی انتخابات همزمان ریاست جمهوری و پارلمانی این کشور که در تاریخ ۱۴ ماه می ۲۰۲۳(۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲) برگزار شد، اعلام کرد که در این رقابت سیاسی، رجب طیب اردوغان نامزد ائتلاف جمهور و رئیس جمهور کنونی ۲۷ میلیون و ۱۳۳ هزار و ۸۴۹ رای از مجموع آرای مردمی معادل ۴۹.۵۲ درصد از آرای معتبر را کسب کرده و نتوانست حد نصاب ۵۰ درصد به اضافه یک رای را در دور نخست کسب کند.
بر اساس اعلام این نهاد، کمال قلیچداراوغلو نامزد ائتلاف ملت و نزدیکترین رقیب اردوغان نیز در دور اول انتخابات با کسب ۲۴ میلیون و ۵۹۵ هزار و ۱۷۸ رأی معادل ۴۴.۸۸ درصد آرای مردمی به همراه اردوغان به دور دوم راه یافت.
پس از اعلام این نتایج و کسب آرای نزدیک به هم از سوی دو رقیب راه یافته به دور دوم، همه چشمها به سینان اوغان نامزد سوم و شکست خورده انتخابات ریاست جمهوری ترکیه دوخته شد چرا که اعلام حمایت او و رای دهندگانش از یکی از دو نامزد حاضر در دور دوم، سرنوشت انتخابات جاری ترکیه را تعیین خواهد کرد.
اوغان در یک هفته گذشته دیدارهای متعددی با احزاب و فعالان سیاسی ترکیه از جمله با اردوغان و قلیچدار اوغلو برای اعلام حمایت خود داشته و اعلام کرد که پس از ارزیابی مذاکره با همه طرفین، موضع انتخاباتی خود را اعلام خواهد کرد.
وی با اعلام مواضع خود در بیانیهای ۱۱ مادهای که بیشتر نشان دهنده تمایلات ملی گرایانه وی بود، اعلام کرد که وفادار به مرام و راه کمال آتاترک بنیانگذار جمهوری ترکیه وفادار بوده و از هواداران و همدستان تروریستها و به خصوص حزب دموکراتیک خلق حمایت نخواهد کرد.
این موضع اوغان به معنی اعلام حمایت ضمنی وی از اردوغان دیا حداقل سکوت وی در اعلام حمایت از دو نامزد حاضر در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه تعبیر شد ولی او امروز به طور رسمی اعلام کرد که در دور دوم انتخابات از اردوغان نامزد ائتلاف جمهور حمایت می کند.
اوغان در بیانیه اعلام حمایت خود از اردوغان اظهار کرد: در شرایط بسیار سختی وارد انتخابات شده و در شرایط برابر و ناعادلانه رقابت کردم و ملی گرایی ترک و کمالیسم(مصطفی کمال آتاترک) را در دستور کار کشور قرار داده و رای دهندگان ملی گرای ترک را دوباره به کادر اصلی سیاست وارد کردیم.
به نوشته این رسانهها، با توجه به تمایلات ملی گرایانه در دولت اردوغان و مخالفت جدی او با گروههای تروریستی، احتمال زیادی وجود دارد که جمع زیادی از ۵.۱۷ درصد از رای دهندگان سینان اوغان در دور دوم به اردوغان رای دهند.
بر اساس نتیجه قطعی و رسمی دور اول انتخابات ترکیه که امروز در روزنامه رسمی این کشور نیز منتشر شده است، از میان حدود ۶۰ میلیون و ۷۲۲ هزار نفر واجد شرایط رای دادن که برای حضور در پای صندوق های رای ثبت نام کرده بود، حدود ۵۳ میلیون و ۹۹۴ هزار نفر در انتخابات رای دادند.
بر اساس نتیجه قطعی اعلام شده، در این دو انتخابات، ۵۲ میلیون و ۹۷۳ هزار رای صحیح شمارش شده و حدود یک میلیون و ۲۱ هزار رای نیز نامعتبر و باطله بوده است.
شورای عالی انتخابات ترکیه، میزان مشارکت در انتخابات همزمان ریاست جمهوری و پارلمانی این کشور را ۸۸.۹۲ درصد اعلام کرد.
مردم ترکیه در روز ۲۸ ماه مِی ۲۰۲۳(هفتم خردادماه ۱۴۰۲) از میان دو نامزد اردوغان و قلیچداراوغلو که بیشترین رای انتخابات ریاست جمهوری را به دست آوردهاند، یک نفر را به عنوان رئیس جمهور دوره سیزدهم انتخاب می کنند.
انتخابات ریاست جمهوری ترکیه برای نخستین بار در تاریخ این کشور به دور دوم کشیده شده است.
دوره ریاست جمهوری ترکیه پنج ساله است و بر اساس اصلاحیه قانون اساسی که در سال ۲۰۱۷ به تصویب رسید، رئیس جمهور بالاترین مقام اجرایی و رئیس دولت بوده و در انتخاب وزرا و همراهان دولت اختیار کامل دارد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.