شورای امنیت با درخواست روسیه مخالفت کرد
خطوط لوله نورد استریم که روسیه و آلمان را از بستر دریای بالتیک به هم وصل می کند سپتامبر (شهریور) گذشته دچار انفجار شد؛ مسکو این اقدام را «تروریسم بین المللی» توصیف کرده است.
در رای گیری شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد پیش نویس قطعنامه ای که خواستار تحقیق مستقل در مورد خرابکاری نورد استریم شد، تنها سه کشور به آن رای مثبت دادند درحالی که ۱۲ کشور به این پیش نویس رای ممتنع دادند و در نتیجه این پیش نویس قطعنامه تصویب نشد.
آمریکا در این جلسه ادعا کرد که به هیچ وجه در خرابکاری در این خط لوله دخالت نداشته است. نماینده آمریکا روسیه را به تلاش برای «پیش داوری» بر اساس نتایج تحقیقات ملی متهم کرد.
آمریکا همچنین ادعا کرد با وجود اینکه روسیه می دانست این پیش نویس هیچ شانسی برای تصویب شدن ندارد، با این حال تصمیم گرفت این رای گیری را به اجبار برگزار کند.
روسیه عدم اعتماد کامل به تحقیقات ملی کشورها را دلیل درخواست از شورای امنیت برای انجام تحقیق در خصوص خرابکاری در خط لوله گاز نورد استریم بیان کرد.
چین از تحقیقات مستقل سازمان ملل در این زمینه حمایت و از نتایج رای گیری در شورای امنیت ابراز تاسف کرد.
نماینده چین در این نشست شورای امنیت اعلام کرد که تحقیقات ملی و بین المللی مغایرتی با یکدیگر ندارند.
نماینده انگلیس نیز در این نشست ادعا کرد که روسیه برای دستیابی به حقیقت در خصوص عاملان این خرابکاری، «جدی نیست». نماینده انگلیس "حمله بی رحمانه" روسیه به اوکراین را محکوم کرد.
متن پیشنویس پیشنهاد میکند آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، یک کمیسیون مستقل بینالمللی برای انجام تحقیقات جامع، شفاف و بیطرفانه در مورد تمامی جوانب خرابکاری در خطوط نورد استریم از جمله شناسایی عاملان، حامیان مالی، سازمان دهندگان و همدستان آنها تشکیل دهد.
در صورت تصویب این قطعنامه، انتظار می رفت گوترش کارشناسانی را در این کمیسیون منصوب کند. در صورت تصویب قطعنامه، او باید ظرف ۳۰ روز توصیه هایی را برای ایجاد این کمیسیون ارائه کند. این سند همچنین کشورهایی را که تحقیقات خود را انجام می دهند تشویق می کند تا به طور کامل با کمیسیون همکاری کنند و اطلاعات را با آن به اشتراک بگذارند. این سند از این کشورها می خواهد تا اطلاعات را با سایر طرف های ذینفع نیز به اشتراک بگذارند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.