اتهام جنجالی به اپلیکیشن فیلتر شده چینی از سوی دولت بایدن

وزارت دادگستری و FBI تحقیقات خود در مورد تیک تاک را به‌دلیل جاسوسی از خبرنگاران آمریکایی آغاز کرده‌اند.

دولت بایدن اخیراً فشار خود بر شبکه اجتماعی چینی تیک تاک را به‌دلیل نگرانی‌های امنیت ملی ناشی از ارتباط آن با کشور چین افزایش داده است و ظاهراً وزارت دادگستری آمریکا و FBI نیز این برنامه را زیر ذره‌بین خود قرار داده‌اند.

خبر مهم سردار رادان درباره برنامه های پلیس برای سفرهای نوروزی

فوربس گزارش می‌دهد که دو آژانس آمریکایی به‌طور فعال درحال بررسی ByteDance، شرکت مادر تیک تاک، هستند. چند ماه قبل در گزارشی گفته شده بود که کارمندان تیک تاک از آن برای جاسوسی روزنامه‌نگاران مستقر در ایالات متحده استفاده می‌کنند و اکنون گفته می‌شود که وزارت دادگستری و FBI تحقیقات خود را به همین دلیل آغاز کرده‌اند.

تیک تاک

همکاری وزارت دادگستری و FBI برای بررسی تیک تاک

نیویورک تایمز و رسانه‌های دیگری نیز گزارش فوربس را تأیید کرده و توضیح می‌دهند که واحد تقلب در بخش جنایی وزارت دادگستری درحال همکاری با FBI و دادستان ایالات متحده در ناحیه شرقی ویرجینیا است تا موضوع نقض حریم خصوصی کاربران این برنامه را بررسی کند.

ByteDance در تحقیقات داخلی خود متوجه شده بود که برخی از کارمندان آن به داده‌های مربوط به حساب‌های روزنامه‌نگاران آمریکایی در تیک تاک دسترسی پیدا کرده‌اند تا بررسی کنند که چه افرادی اطلاعات را به خبرنگاران فاش می‌کنند. از میان کارمندانی که در این موضوع دخیل بودند و پس از آن اخراج شدند، دو نفر بخشی از عملیات این شرکت در چین بوده‌اند.

در چند وقت گذشته، اخبار زیادی پیرامون این شبکه اجتماعی چینی حاشیه‌ساز منتشر شده است. ابتدا کمیسیون اروپا استفاده از تیک‌تاک را برای کارمندان خود ممنوع کرده بود و پس از آن بریتانیا و نیوزلند نیز چنین تصمیمی گرفتند. در گزارش دیگری اعلام شده بود که ایالات متحده در تلاش است تا ByteDance را به فروش تیک تاک مجبور کند.

در همین حال، مدیرعامل تیک تاک به‌زودی برای اولین‌بار در مقابل کنگره حاضر خواهد شد و در تاریخ 23 مارس (3 فروردین‌ماه 1402) قرار است در برابر کمیته انرژی و بازرگانی مجلس شهادت دهد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.