سن مصرف سیگار در ایران پایین آمد!
اعتماد آنلاین :
رئیس دبیرخانه ملی مبارزه با دخانیات گفت: از سال ۸۶ تا ۹۵ مصرف سیگارکشیدن نوجوانان ۱۳ تا ۱۵ سال ۲ برابر شده است..
بهروز ولیزاده رئیس دبیرخانه ملی مبارزه با دخانیات در گفتگویی از پایینتر امدن سن مصرف سیگار خبر داد.
به گزارش خبرآنلاین، مهمترین نکات این گفتگو را در ادامه میخوانید:
- با توجه به آخرین دورهی مطالعات که در اسفند ۹۵ انجام شد، در نوجوانان ۱۳ تا ۱۵ سال، پسران ۴.۸ درصد و دختران ۲.۱ درصد و در مجموع ۳.۴ درصد سیگار میکشند. از طرفی، ۷.۳ درصد پسران و ۴.۳ درصد دختران و در مجموع ۵.۷ درصد قلیان مصرف میکنند.
- طبق طرح استپس که برای بیماریهای غیر واگیر در سال ۱۴۰۰ انجام شد، مصرف روزانهی سیگار در افراد بالای ۱۸ سال، در مردان ۲۰ درصد و در زنان ۸.۰ درصد بوده. همچنین مردان ۵.۵ و زنان ۵.۳ درصد مصرف قلیان داشتند. لازم به ذکر است از سال ۸۶ تا ۹۵ مصرف سیگارکشیدن نوجوانان ۱۳ تا ۱۵ سال ۲ برابر شده است. همچنین در هر دو گروه افراد ۱۸ تا ۲۵ سال و ۲۵ تا ۳۴ سال افرایش ۹۰درصدی انواع دخانیات را شاهد بودیم.
- عوامل مختلفی در گرایش نوجوانان به سیگارکشیدن وجود دارد. برای مثال، قیمت پایین سیگار و دسترسی آسان به آن از این عوامل است. بهعلاوه مراکز پخش و فروش سیگار تخلف میکنند و سیگار را بهشکل نخی هم میفروشند که باید اتحادیهها و وزارت صنعت پروانهی صادرشدهی آنها را باطل کنند.
- از بررسیهای سال ۸۶ تا ۹۵، در بین نوجوانان دختر ۱۳ تا ۱۵ سال، مصرف سیگار بیش از ۲ برابر و در واقع ۱۳۳ درصد افزایش یافته است. از طرف دیگر، در همین تاریخ، در زنان بالای ۱۸ سال، افزایش مصرف ۹۰درصدی داشته است. دلایل افزایش سیگارکشیدن بین زنان نیازمند مطالعهی مسائل اجتماعی است.
- همهی سیگارهای موردنیاز در کشور، در خود کشور تولید میشود. صنایعی که از خارج آمدند، صنایع چندملتی و صنایع بینالمللی برندهای خارجی را تولید میکنند و حدود ۱۰ درصد هم قاچاق میشود که یک مارک مشخصی هست.
- ۱ نفر از هر ۲ نفر، یعنی ۵۰ درصد افراد سیگاری تمایل به ترک سیگار دارند. ۲۰ درصد هم اقدام به ترک سیگار میکنند؛ در واقع، ۲میلیون از ۱۰میلیون؛ اما خب خیلیها موفق نمیشوند و بعضیها به مراکز ترک دخانیات مراجعه میکنند. و ما یک سامانه داریم به شمارهی ۴۰۳۰ که افراد سیگاری میتوانند تماس بگیرند و با راهکارهای ترک دخانیات آشنا شوند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.