واکنشی به اظهارات اخیر میرسلیم درباره مردم/ اینکه نماینده مردم بگوید با نظر مردم کاری ندارم از عجائب روزگار است
او این جمله را در پاسخ به سوال مجری برنامه درباره خواست اکثریت مبنی بر فیلتر نشدن اینستاگرام گفت و افزود که اگر اکثر مردم هم اشتباه بکنند و خواستار استفاده از این شبکه باشند، ما نمی توانیم به خاطر اکثریت این کار (باز کردن اینستاگرام) را بکنیم.
در این یادداشت، درباره موضوع باز یا بسته بودن اینستاگرام سخنی نمی گوییم و دو نکته اساسی را بیان می داریم:
۱ - این که نماینده مردم در مجلس بگوید من با نظر مردم کاری ندارم، از عجائب روزگار است ؛ مانند آن است که وکیلی بگوید من به آنچه موکلم گفته کاری ندارم و مثلاً اگر موکلم در صدد دریافت سود خود از شرکت طرف دعواست، من خودم تشخیص می دهم که موضوع دیگری مانند لزوم تغییر آدرس شرکت را پیگیری کنم؛ همیین قدر مضحک و همین قدر رسوا!
اگر یک مقام انتصابی این حرف را می زد، کمتر شرم آور بود تا کسی که نام "نماینده مردم" را با خود یدک می کشد و همان صندلی سبز پارلمان را مستقیماً مدیون مردم است.
البته که وقتی دایره انتخاب مردم محدود شود و بسیاری از شایستگان نتوانند وارد مجلس شوند، فردی مثل میر سلیم وارد مجلس می شود و خود را بیش از ان که وامدار مردم بداند، وامدار جریانی می شمارد که رقبایش را حذف و راه را بر او هموار کردند. جمله تاریخی "من با نظر مردم کاری ندارم" تنها از دهان چنین نماینده ای می تواند خارج شود.
اگر بخواهیم جایزه صادقانه ترین جمله سال را به کسی بدهیم، حتماً میرسلیم با این جمله اش یکی از کاندیداهای اصلی و ای بسا برنده نهایی باشد که در کمال صراحت و صداقت، اصل قصه را گفت.
مشکل اصلی کشور ما نیز همین است که مسؤولان اساساً کاری با نظر مردم ندارند و آنچه که خود تشخیص می دهند بدون توجه به خواست اکثریت انجام می دهند و بدتر این که اقلیت پیرامونی خودشان را اکثریت جا می زنند.
مادام که خواست مردم فارغ از قضاوت ارزشی درباره آن، ملاک قطعی و اصلی و نهایی تصمیمات و عملکردها نباشد، مشکلات ایران به قوت خود باقی می ماند و تشدید می شود.
۲ - درباره سخن میر سلیم که می گوید اگر مردم اشنباه کنند نمی توانیم بر اساس نظر آنها عمل کنیم نیز دو نکته وجود دارد:
الف) ممکن است اکثریت مردم در جایی اشتباه کنند ولی در یک نظام مبتنی بر رأی مردم، نمی توان و نباید با اکثریت مقابله کرد. مخالفان نظر اکثریت صرفاً می توانند دیدگاه های خود را در راستای تغییر نظر اکثریت ترویج کنند. وجود رسانه های آزاد و احزاب واقعی، لازمه این مهم است.
حتی اگر در مواردی اکثریت واقعاً اشتباه کنند، زیان آن در دراز مدت، بسیار کمتر از مسدودسازی فضا و تصمیم گیری به جای مردم است.
ب) این سخن میرسلیم در تضاد آشکار و تقابل واضح با دیدگاه بنیانگذار جمهوری اسلامی است و میر سلیم در واقع با این اظهارات خود علم مخالفت با امام خمینی (ره) را برافراشته است.
این جملات بخشی از سخنان امام خمینی (س) است که روز ۲۷ مرداد ۱۳۵۸ در جمع نمایندگان مجلس خبرگان قانون اساسی در قم بیان داشتند:
«همان مسیری که ملت داشتند، همین چیزی که اگر می خواهید مطابق با میل خودتان دمکراسی عمل بکنید، دمکراسی این است که آراء اکثریت، و آن هم این طور اکثریت، معتبر است؛ اکثریت هر چه گفتند آرای ایشان معتبر است و لو به خلاف، به ضرر خودشان باشد. شما ولیّ آنها نیستید که بگویید که این به ضرر شماست ما نمی خواهیم بکنیم. شما وکیل آنها هستید؛ ولیّ آنها نیستید.»(صحیفه امام؛ ج ۹، ص ۲۹۶ - ۳۰۵)
می بینید؟ امام خمینی می گوید حتی اگر نظر اکثریت خلاف و مضر باشد باید بدان عمل شود ولی میرسلیم کاملاً برعکس می گوید. انحراف از آرمان های انقلاب را در آدرس های انحرافی جست و جو نکنید!
آقای میرسلیم!
مادام که شما و امثال شما خود را برتر از مردم بپندارند، رنج بر رنج است که بر گرده این ملت نشسته بر گنج افزوده می شود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.