قیمت قبر در بهشت زهرا برای سال 1402 اعلام شد

اعضای شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و بیست و نهمین جلسه علنی این شورا در نوبت عصر بررسی بهای خدمات سازمان بهشت زهرا (س) را در سال ۱۴۰۲ در دستور کار داشتند که در همین راستا تاجیک مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) در این باره، گفت: در مقایسه‌ای که میان سازمان بهشت زهرا با سایر آرامستان‌های کلانشهرهای کشور در ارائه خدمات و بهای نرخ این خدمات انجام شده است بهشت زهرا ۷۰ درصد کمتر از آرامستان‌های کلانشهرهای کشور است.

وی افزود: سالانه برای بهای خدمات تغسیل و تکفین حدود ۴۵۰ میلیارد تومان که عدد کمی نیست به صورت یارانه پرداخت می‌شود. لذا در کمیسیون تخصصی اعتقادی وجود داشت که برخی از این هزینه‌ها از محل درآمدهای عمومی شهرداری تهران تأمین شود.

وی افزود: هزینه قبر برای کودکان تا هفت سال در سازمان بهشت زهرا رایگان است و در لایحه امسال نیز مقرر شد هزینه تغسیل و تکفین نیز برای کودکان زیر هفت سال دریافت نشود. ویژگی دیگر لایحه نرخ خدمات بهشت زهرا در سال ۱۴۰۲ آن است که بهای خدمات در قطعات روز یک قبر به صورت رایگان داده خواهد شد. در لایحه سال آینده پیشنهاد کردیم برای دو طبقه دیگر الزامی به منظور ذخیره وجود نداشته باشد. در موضوع خدمات نیز آیتم جدیدی را اضافه نکردیم و میانگین افزایش نرخ خدمات ۳۷ درصد بوده است.

اعضای شورای اسلامی شهر تهران نهایتا پس از بحث و بررسی با ۱۷ رأی موافق با لایحه پیشنهادی شهرداری تهران برای بهای خدمات سازمان بهشت زهرا در سال آینده موافقت کردند.

تاجیک مدیرعامل سازمان بهشت زهرا همچنین در حاشیه برگزاری این جلسه نیز در جمع خبرنگاران در تشریح قیمت قبور در سال آینده با تاکید بر اینکه برای دفن روز در قطعاتی که به صورت روزانه در دفن در آنها انجام می‌شود یک قبر رایگان داده می‌شود، افزود: برای سال آینده قیمت قبر در ناحیه ۱، ۳۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در ناحیه ۲، ۲۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و در ناحیه ۳، ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان خواهد بود. همچنین برای دو طبقه خالی در قطعات روز که یک طبقه رایگان داده می‌شود اگر خانواده متوفی بخواهد دو طبقه دیگر را خریداری کند هر طبقه سه میلیون و ۹۰۰ هزار تومان خواهد بود. همچنین برای پیش خرید ۳۰ درصد به مبالغ اعلام شده اضافه خواهد شد.

تاجیک در پاسخ به سوالی در خصوص زمان تکمیل ظرفیت بهشت زهرا و تعیین تکلیف خرید زمین برای توسعه آرامستان تهران، گفت: بهشت زهرا برای دفن روز تا سه سال آینده ظرفیت خواهد داشت.

وی افزود: مطالعات خوبی برای توسعه آرامستان‌ها صورت گرفته که در آن تاکید شده بود به دلیل ترافیک جنوب تهران ناشی از وجود بهشت زهرا اضافه کردن آرامستان در این محدوده به صلاح مردم نیست. لذا در چند نقطه بر اساس هفت شاخص فرهنگی، جغرافیایی، ترافیکی، زیست محیطی و ... پیشنهادی برای شکل گیری آرامستان ارائه شده بود.

مدیر عامل سازمان بهشت زهرا (س) تاکید کرد: این مطالعات مبنایی برای تملک و پیگیری توسعه آرامستان‌ها برای ما خواهد بود.

وی تاکید کرد: در دوران کرونا در حوالی کهریزک دولت زمینی را به مساحت ۳۰۰ هکتار برای زمان بحران ویژه توسعه آرامستان داده است که این زمان برای زمان بحران قابلیت استفاده دارد.

تاجیک ادامه داد: زمین‌هایی در شمال شرق، جنوب شرق، جنوب غرب و شمال غرب پیش بینی کرده‌ایم که برای توسعه و تشکیل آرامستان‌ها مورد استفاده قرار دهیم که پیش بینی می‌کنیم زمین موجود در جنوب شرق تهران اقدامات تملک و آماده سازی آن زودتر انجام شود و احتمالا آرامستانی با نام احتمالی بهشت رضا در آنجا با ظرفیت یک پنجم بهشت زهرا(س) یعنی حدود ۴۰۰ هزار نفر احداث شود.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.