امیرعبداللهیان: درباره برجام پیامها درحال تبادل است
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امشب (یکشنبه) دوم بهمن ماه در گفتوگوی زنده با شبکه خبر درباره مذاکرات رفع تحریمها بیان کرد: مسیر تبادل پیامها همچنان ادامه دارد. اگر دقت کرده باشید در قطعنامه پارلمان اروپا یک بند را آورده بودند که باید از برجام عبور کرده و اعلام کننم که برجام دیگر اولویت ما نیست. چیزی که غربیها در شعارهایشان برای ایجاد تنش در ایران در ایام اغتشاشات به آن اشاره میکردند، ولی در پارلمان احساسی اروپا این بند رای نیاورد. به دلیل اینکه پیامها در حال تبادل است.
وی درباره خبر جدید در این خصوص با بیان اینکه الان نمیتوانم با جزییات در این زمینه صحبت کنم، اظهار داشت: در مسیر توافق گامهایی را تعریف کردیم که فکر میکنم در آینده نزدیک یکی از این گامها عملیاتی خواهد شد و در عین حال در پاسخ به پیامی که آمریکاییها به صورت مستمر اعلام میکنند ما یک چارچوبی را تعریف کرده و براساس آن کار را پیش میبریم.
امیرعبداللهیان بیان کرد: معتقدیم صرفنظر از اینکه برجام چه مقدار میتواند تاثیر داشته باشد، چنانچه طرف مقابل آنگونه که در پیامها از مسیر رسمی به ما میگوید و توافقاتی که با هم دنبال میکنیم، اراده و نیت جدی را داشته باشد و منافع ما تامین شود، طرفهای مقابل گزینه دیگری ندارند. به همین دلیل در قطعنامه پارلمانی اروپایی این بند حذف میشود و به همین دلیل آمریکاییها که خیلی زودتر از سه کشور اروپایی فهمیدند که در پس اغتشاشات ایران خبری نیست و اتفاقی نخواهد افتاد، زودتر پیام دادند و تاکید و اصرار دارند برای بازگشت به برجام.
وی گفت: هر چند (آمریکاییها) همچنان ریاکاری خود را ادامه میدهند ولی برای ما در دستگاه دیپلماسی پیام دیپلماتیک و آن چه روی زمین اتفاق میافتد، مهم است و هر جا که حس کنیم منافع ملت در نقطهای قرار دارد که تامین می شود، در آن چارچوب تصمیم میگیریم و عمل میکنیم.
* بورل گفت در پارلمان اروپا رفتار احساسی داشتند
به گزارش فارس، حسین امیرعبداللهیان همچنین در ادامه این گفتوگو با اشاره به قطعنامه پارلمان اروپا برای قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی و گفتوگوی تلفنی اخیرش با «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا عنوان کرد: آقای بورل به صراحت به من گفت اینها رفتار احساسی را در پارلمان اروپا داشتند و میخواستند نگرانیهایشان را در این قالب بیان کنند.
وی بیان کرد: اما جالب است بدانید یکی از نگرانیهای جدی که در این قطعنامه بیان کردند نگرانیشان از اماکن و اشخاص عضو اتحادیه اروپا و یا برخی مقامات اروپایی است که ما در اقدامی مبتنی بر مقابله به مثل و عمل متقابل در ماههای اخیر آنها را تحریم کردیم. این هم جزو درخواستهایشان در قطعنامه است که اینها از تحریم خارج شوند که البته این یک اقدام متقابل است و هر زمان آنها از تحریمها عقب نشینی کنند، طبعا ما نیز اقدام متقابل را انجام خواهیم داد.
رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین درباره برگزاری نخستین نشست بینالمللی زنان تاثیرگذار در تهران از تشکیل صندوق مشترک نوآوری و شکوفایی خبر داد و افزود: با پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران و مشارکت کشورها در راستای توانمندسازی زنان، یکی از خروجیها تشکیل صندوق مشترک نوآوری و شکوفایی است که بانوان تاثیرگذار در کشورهای مختلف در آینده هم به این مجموعه بپیوندند و صندوقی را داشته باشند که در جاهایی که نیاز است برنامههای نوآورانه انجام داده و ایدهها عملیاتی شود و صندوق مالی برای پشتیبانی باشد.
وزیر خارجه همچنین گفت: به صورت نمادین هدایا و جوایزی به بعضی از بانوان تاثیرگذار اهدا شد که بخش اعظم آنها همان جوایز نمادین خود را به صندوق مشترک نوآوری و شکوفایی اهدا کردند.
وی برگزاری این نشست را در فضایی که همه شاهد هستند دشمنان ایران در جنگ ترکیبی چه اقداماتی را برای ناامن سازی ایران صورت میدهند و مقامات اجرایی این تعداد کشور در کوتاهترین زمان در تهران حضور مییابند، کار بزرگی خواند و افزود: مهمانان ما از اروپایی که برخی مقاماتشان تحریک کننده اغتشاشات بودند نیز در تهران حضور داشتند.
وزیر خارجه ادامه داد: برخی عنوان کردند که وزارت خارجه افرادی را دعوت کرده که مدلینگ بودند. همسر رئیس جمهور یک کشور که بخش زیادی از آنها مسلمان نیستند به احترام ما و قوانین ما سعی کردند پوشش خود را متناسب کنند و در جلسات شرکت کنند.
رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: این نشست پیام خیلی قوی در نگاه به زن در دیپلماسی جمهوری اسلامی داشت و نباید به این حاشیهها پرداخته میشد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.