درسی که تایوان از جنگ اوکراین گرفت
شیائو بیکیم، نماینده ارشد تایوان در آمریکا معتقد است که یکی از این درسها، افزایش آمادگی سربازان ذخیره و همچنین غیرنظامیان برای وارد شدن به جنگی تمامعیار است، مانند کاری که مردم عادی اوکراین کردند.
او در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: امروز همه تلاشمان برای این است که درد و رنج تراژدی اوکراین در تایوان تکرار نشود. پس هدف نخستین ما این است که قدرت بازدارندگی خود را در برابر تهاجم نظامی افزایش دهیم؛ اما همزمان میدانیم که در بدترین حالت، باید آمادگی نظامی خود را تقویت کنیم.
تایوان جزیرهای خودگردان است که چین آن را بخشی از خاک خود دانسته و حمله نظامی را یکی از راههای پس گرفتن آن میداند. این گفتوگو در میان تشدید تنشها میان دولت مرکزی چین با آمریکا و تایوان در یک سال گذشته صورت گرفت. این تنشها با سفر نانسی پلوسی، رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان شدیدا افزایش یافت.
شیائو در پاسخ به سوالی درباره احتمال سفر کوین مککارتی، رئیس فعلی مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان گفت: او خود باید تصمیم بگیرد. اما فکر میکنم مردم تایوان نشان دادهاند که از میهمانان سرتاسر جهان استقبال میکنند.
او تصریح کرد: مقامات پکن به هیچ وجه حق ندارند که درباره چگونگی تعامل با دنیا تصمیمگیری کنند.
آمریکا از دیرباز سیاستی دوگانه در قبال تایوان اتخاذ کرده است، بدین ترتیب که آن را یکی از متحدان خود دانسته و اصلیترین تامینکننده تسلیحاتی این جزیره است، اما استقلال آن از چین را به رسمیت نمیشناسد. آمریکا همچنین به شکل مشخص اعلام نکرده که آیا در صورت حمله چین به تایوان، از این جزیره حمایت نظامی خواهد کرد یا نه.
شیائو درباره این «ابهام استراتژیک» گفت: این سیاست توانسته در دهههای گذشته وضعیت موجود را – یا بهتر بگویم، صلح را – حفظ کند.
جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا بارها در سخنرانیهای عمومی خود تایید کرده که برای دفاع از تایوان، نیروهایش را میفرستد. اما هر بار، مشاوران کاخ سفید تاکید کردهاند که هنوز به سیاست «چین واحد» پایبند هستند.
شیائو یادآور شد که حمله روسیه به اوکراین، به تایوان یادآوری کرده که به سامانههای تسلیحاتی آمریکا نیاز دارد، از تسلیحات جاولین، استینگر، هیمارس و دیگر سامانههای تسلیحاتی کوچک و قابل حمل. این دیپلمات تایوانی گفت که مقامات تایوان و آمریکا در این زمینه به توافقهایی رسیدهاند.
با این حال، برخی از اندیشکدههای امنیتی معتقدند که صرف این حجم از دلارهای آمریکا در تایوان - با ارسال تسلیحات پیشرفته - کار اشتباهی است، زیرا در صورت وقوع حمله، ارتش چین میتواند این اهداف را نابود کند.
به گفته شیائو، آمریکا تاکید کرده که با وجود تقاضای بالای اوکراین برای دریافت سامانههایی با فناوری ضعیفتر برای پیادهنظام این کشور، تایوان همچنان در اولویتهای آمریکاست و واشنگتن از آن غافل نخواهد شد.
او با تاکید بر اهمیت همراهی یک متحد قدرتمند، گفت: باید به رهبران خودکامه دائما این پیام را فرستاد که زور راه به جایی نمیبرد. زور و ارعاب با واکنش گسترده بینالمللی مواجه شده و تبعاتی در پی دارند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.