مسمومیت زنجیرهای دانشجویان در کشور!
چهار آذر خبری مبنی بر مسمومیت جمعی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان منتشر شد. همان زمان برخی نوشتند ۶۸ نفر مسموم شدهاند و برخی به نقل از سیدعلی میرمحمدی میبدی - رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان - تعداد این افراد را ۲۷۰ نفر اعلام کردند. با این حال، روایتها در بین کاربران فضای مجازی بیش از اینهاست و اخباری مبنی بر مسمومیت حدود ۴۵۰ تا ۶۰۰ نفر دانشجو منتشر شده است.
تنها چند روز از این ماجرا گذشته بود که خبری مبنی بر مسمومیت دانشجویان دیگری در دانشگاههای دیگر به گوش رسید. خبرگزاری ایسنا به نقل از کانال تلگرامی انجمن صنفی دانشجویان کشور نوشت که حوالی نیمهشب پنجشنبه (۱۰ آذر)، بنا به اخبار رسیده از دانشجویان دانشگاه خوارزمی واحد کرج، جمع کثیری از دانشجویان این دانشگاه به دلیل مصرف غذای شب گذشته سلف، مسموم شده و دچار تهوع، بدن درد و لرز شدهاند و بحران تا حدی است که درمانگاه سرُم و مکان کافی برای رسیدگی به دانشجویان ندارد و داروخانه دانشگاه تعطیل است و به دانشجویان دختر اجازه خروج از خوابگاه در این زمان داده نمیشود تا بتوانند خود به وضعیت سلامتیشان رسیدگی کنند.
همچنین گفته شده چند ساعت پس از مراجعه موارد اولیه دانشجویان، تعداد آنها افزایش یافته و درمانگاه با ازدحام دانشجویان بیمار بیشتری مواجه شده است. برخی از دانشجویان نیز به مراکز درمانی استان البرز اعزام شدهاند. اگرچه آمار رسمی در ارتباط با این موضوع اعلام نشده، اما برخی تعداد این افراد را ۶۰۰ نفر اعلام کردهاند.
یکی از دانشجویان دانشگاه خوارزمی گفته «وضعیت دانشگاه به معنای واقعی کلمه، بد بود. یک اتوبوس برای انتقال دانشجویان مسمومشده به محوطه دانشگاه آمد تا بچهها را به بیمارستان کوثر کرج منتقل کند. ظرفیت اتوبوس تکمیل شد و برای همه، جا نبود.»
یکی از خبرنگاران برای پیگیری شرایط دانشجویان به درمانگاه دانشگاه خوارزمی میرود اما به دلیل مخالفت علی حسنبیگی - رئیس دانشگاه خوارزمی - موفق به گفتوگو با پزشک درمانگاه درمورد آخرین وضعیت دانشجویان، تعداد مراجعان و بررسی علت وضعیت پیشآمده نمیشود.
در حالی که دانشجویان خوارزمی در توئیتهایی سرو چلوگوشت چهارشنبه (۹ آذر) سلف این مرکز آموزشی را علت مسمومیت دستهجمعی اعلام کردهاند، روابط عمومی دانشگاه خوارزمی درباره وضعیت پیشآمده اعلام کرد: «دانشجویانی که با علائم بیماری به درمانگاه دانشگاه مراجعه کردند، با بررسیهای پزشک کشیک مراحل درمانی خود را طی و داروهای ملزوم توسط دانشگاه برای آنها تهیه شد. همچنین با استقرار اتوبوس آمبولانس استان البرز در کنار خوابگاه دانشجویی شرایط حضور دانشجویان برای درمان تسهیل شد. در حال حاضر درمانگاه در شرایط عادی است و دانشجویان به خوابگاه برگشتند یا توسط آمبولانس به بیمارستان اعزام شدند. نکته قابل ذکر بررسی اتوماسیون غذای دانشجویی نشان میدهد تعدادی از مراجعهکنندگان به درمانگاه، از غذای دانشگاه استفاده نکرده بودند.»
با این حال، یک دانشجو در این رابطه گفته که ادعای دانشگاه به هیچ وجه پذیرفتنی نیست و تمام دانشجویانی که بیمار شدهاند، از غذای سلف مصرف کرده بودند.
دانشگاه خوارزمی گفته قرار شده چرایی علت حادثه تا ۴۸ ساعت آینده مشخص شود. این مرکز آموزشی در وبسایت خود نوشت: «در پی بروز علائم بیماری در دانشجویان دانشگاه خوارزمی، تیم تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی البرز در دانشگاه مستقر شد. پزشکان و کارشناسان علوم پزشکی ضمن نمونهبرداری انسانی از دانشجویان بیمار برای انجام آزمایشهای تکمیلی از مواد اولیه غذایی، مواد غذایی موجود و آب مصرفی سلفسرویس نمونهبرداریهای لازم را برای تحقیقات پزشکی انجام دادهاند. طبق نظر متخصصان، نتایج آزمایشگاهی حدود ۴۸ ساعت دیگر معلوم میشود.»
روز جمعه (11 آذر) هم رئیس کل دادگستری استان البرز گفته دستورات قضایی لازم برای بررسی علت و منشاء مسمومیت دانشجویان دانشگاه خوارزمی صادر شده است. حسین فاضلی هریکندی تعداد دانشجویان مراجعهکننده به مرکز درمانی دانشگاه خوارزمی را 160 نفر اعلام کرده و ایسنا هم در گزارشی تعداد دانشجویان مسموم در کل این سه دانشگاه را بیش از 1200 نفر اعلام کرده است.
در این بین، تعدادی از دانشجویان دانشگاه صنعتی اراک هم به دلیل مصرف غذای سلف دچار علائمی مانند بدن درد، اسهال و استفراغ شدهاند. برخی از دانشجویان نیز به بیمارستان منتقل شدهاند. کانال تلگرامی انجمن صنفی دانشجویان کشور درباره این موضوع نوشت: «مسئولان دانشگاه ادعا کردهاند که دلیل وضعیت، ابتلای دانشجویان به نوعی ویروس است، اما این ادعا بر اساس تجربه و مشاهدات اخیر در دانشگاه صنعتی اصفهان، ادعایی باطل است.»
در حالی که نگرانیها از احتمال ادامهدار بودنِ روند مسمومیت دانشجویان در دانشگاههای مختلف مطرح میشود، روز نهم آذر نیز تعدادی از دانشآموزان مدرسهای در قم دچار مسمومیت شدند و به مراکز درمانی این استان انتقال یافتند. سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قم گفته ۱۸ دانشآموز دچار مسمومیت شده بودند که با چند دستگاه آمبولانس به یکی از مراکز درمانی قم منتقل شدند و بعد از درمان اولیه ۱۶ نفر بهبودی نسبی پیدا کردند، اما دو دانشآموز به دلیل بیماری آسم، دچار بیحالی و ضعف هستند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.