بابت تمام سختیهایی که مردم کشیدند عذرخواهی میکنم
استاندار همدان از اتمام فاز اول عملیات آبرسانی به همدان از سد تالوار و انتقال ۴۰۰ لیتر آب در ثانیه گفت: بابت تمام سختیهایی که مردم کشیدند عذرخواهی میکنم. همه کسانی که با ترک فعلشان باعث شدند تا مردم دچار این مسئله شوند باید بیایند و عذرخواهی کنند.
علیرضا قاسمی فرزاد در نشست مطالبهگری با موضوع بحران آب که در حوزه علمیه همدان برگزار شد، اظهار کرد: انتقال آب از سد تالوار انجام شده و اکنون ۴۰۰ لیتر در ثانیه در حال انتقال به همدان است. سهمیه همدان در فاز اول این پروژه ۶۰۰ لیتردر ثانیه، فاز دوم ۱۲۰۰ لیتر در ثانیه و فاز سوم ۱۸۰۰ لیتر در ثانیه خواهد بود.
قاسمیفرزاد تصریح کرد: امکان انتقال ۶۰۰ لیتر در ثانیه در فاز اول امکان پذیر است اما به علت محدودیت در تصفیه آب فعلا ۴۰۰ لیتر در ثانیه در حال انجام است.
وی با بیان اینکه امروز در صحبت با وزیر نیرو تقاضا کردم که تکمیل تصفیه خانه در اسرع وقت انجام شود، گفت: ظرفیت تصفیه خانه در حال احداث ۳۰۰۰ لیتر در ثانیه است. میزان مصرف ما در همدان در حالت عادی بین ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ لیتر در ثانیه و در تابستان حدود ۲۰۰۰ لیتر در ثانیه است.
استاندار همدان خاطرنشان کرد: از دیگر اقدامات اساسی در این بحران اخذ مجوز ۳۰ حلقه چاه بود. این در شرایطی است که گرفتن مجوز یک حلقه چاه بیش از شش ماه زمان نیاز دارد که از این تعداد حدود ۱۵ حلقه از چاهها حفاری شده و مابقی آن به سرعت در حال پیگیری است. این چاهها به علاوهی چاههای متروکهای که لایروبی خواهد شد به عنوان چاههای پدافندی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
قاسمی فرزاد تاکید کرد: برای تامین آب پایدار همدان برنامهریزی اساسی انجام شده و در حال پیگیری هستیم و با کمک نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی انشاءالله به تامین آب پایدار خواهیم رسید.
وی یادآوری کرد: یکم آبان ماه، در نخستین روز کاری که در دفتر حضور پیدا کردم، مصوبه شورای تامین روی میز بنده بود که از امروز آب باید سهمیه بندی شود، آن هم به گونهای که باید بخشی از شهر صبحها و بخش دیگر آن عصر به بعد قطع می شد. ۲۷ مهرماه میشود دو ماه که مردم با مسئله و گرفتاری قطعی آب مواجه هستند. آیا با اجرای آن مصوبه این مصیبت را باید به مدت یک سال تحمل میکردیم؟ به طور قطع این امر قابل پذیرش نبود و مجوز لازم هم برای چنین کاری وجود نداشت.
استاندار همدان با بیان اینکه بحث تامین مالی در پروژهها بسیار حائز اهمیت است، گفت: با تمام مشکلات و بدهیهایی که از دولت قبل برجای مانده بود، چند ماه طول کشید که مدیران ذیربط را مجاب کنیم که منبع ذخیره آب نداریم. در نخستین جلسهای که پیرو همین موضوع با وزیر نیرو داشتیم، به دکتر محرابیان اعلام کردم که ما بیشتر از مردادماه آب نداریم. پس از آن به همراه مجمع نمایندگان خدمت رئیس جمهور رسیدیم و نامهای با امضای نمایندگان تقدیم ایشان شد. در حاشیه جلسات شورای عالی اداری نیز از رئیس جمهور پیگیر مسئله آب بودم و ایشان نیز در این باره دستورات اکید صادر کردند.
قاسمیفرزاد ادامه داد: ۲۰۰۰ میلیارد تومان از محل یارانهها به وزارت نیرو اختصاص پیدا کرده بود که آقای محرابیان ۱۰۰۰ میلیارد آن را به همدان اختصاص دادند.
وی تصریح کرد: پروژه انتقال آب از سد تالوار باید تا سال ۹۰ به بهرهبرداری میرسید منتهی به هر علتی این اتفاق نیفتاد. مسئولیت بازخواست در این باره با بنده نیست و مراجع ذیصلاح باید چرایی ماجرا را پیگیری کنند اما آنچه که به دست ما رسید شرایطی بود که برای تکمیل این پروژه و انتقال آب به همدان نزدیک به ۲۰۰۰میلیارد تومان پول و دو سال زمان برآورد شده بود.
استاندار همدان با بیان اینکه تلاش بسیار زیادی انجام شد تا بتوانیم این پروژه را تا قبل از سفر رئیس جمهور به همدان تکمیل کنیم اما به هزار علت این اتفاق نیفتاد، مطرح کرد: از مسائل پروژه میتوان به ملغی شدن قرارداد پروژه که ۱۰ سال پیش منعقد شده بود اشاره کرد. اجرای پروژه با تعرفههای سابق برای هیچکس امکانپذیر نبود. پیگیری برای عملیاتی شدن ۱۰۰۰ میلیارد و به روز شدن قرارداد اجرایی تا آخر اردیبهشت ماه به طول انجامید و عملا پروژه از خرداد ماه آغاز شد و در این مدت پروژهای که باید در دو سال انجام می شد، در پنج ماه تکمیل شد.
قاسمیفرزاد ادامه داد: از دیگر مسائل این پروژه کمکاری پیمانکار سابق و تکمیل نبود تاسیسات لازم در خط ۱۲۰کیلومتری بود که در کل خط تاسیسات مربوطه مجددا نصب و تکمیل شد.
وی با اشاره به اینکه در محضر اهالی علم و تدین و تقوا شهادت میدهم که در تکمیل این پروژه کمکاری و کمفروشی نشد، اظهار کرد: تامین مالی و سرعت اجرای این پروژه کمنظیر و مثال زدنی بود. ۱۰ کیلومتر اول خط انتقال سنگلاخ و بسیار صعب العبور بود که تنها حفاری آن یک ماه زمان برد. برای این پروژه نیازمند انتقال ۷۰ کیلومتر خط برق بودیم که با وجود تمام مسائلی چون معارض زمین و مشکلات اجتماعی، ظرف این مدت تکمیل شد و این مورد با رکورد ۱۸ دکل در روز نصب و تکمیل شد.
استاندار همدان ادامه داد: به علت تحریمها وارد کردن پمپها و الکتروموتورهای این پروژه امکانپذیر نبود و باید در داخل کشور تولید می شد. ساخت ایستگاههای پمپاژ در این مدت نیز یک اقدام جهادی بود که قرارگاه خاتم الانبیاء به آن جامه عمل پوشاند. ارتباط و اتصال مخازن از اقدامات مهمی بود که در این مدت انجام دادیم. اعلام شده بود که تکمیل این خط ۱۷کیلومتری سه ماه و تست آن یک ماه زمان نیاز دارد که با تمام سختیها و مشکلات ما آن را در یک ماه راهاندازی کردیم.
قاسمی فرزاد بیان کرد: لازم میدانم از مردم عزیزمان در استان به علت صبر و شکیبایی تقدیر و تشکر کنم. همه تلاش بنده این بود که به این سختیها و گرفتاریها نرسیم و بابت تمام سختیهایی که مردم کشیدند عذرخواهی میکنم. همه کسانی که با ترک فعلشان باعث شدند تا مردم دچار این مسئله شوند باید بیایند و عذرخواهی کنند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.