خبر نگران کننده درباره سرعت شیوع سویه جدید امیکرون

وی با اشاره به نقش بارز واکسیناسیون و استفاده از ماسک در پیشگیری از انتشار ویروس کرونا افزود: مساله این است که آیا مسئولان به این باور رسیده‌اند که ماسک و واکسیناسیون نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به بیماری دارد؟

علوی گفت: به نظر می‌رسد اکثر متولیان امر، ماسک را قبول ندارد و در جلسات، بدون ماسک حضور پیدا می کنند. در ویدیویی که در فضای مجازی منتشر شده در اتاق یکی از مسئولان تراز اول وزارت بهداشت ۱۰ نفر حضور داشتند که حتی یک نفر از این افراد ماسک استفاده نکرده بود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به ویژگی زیرواریانت‌های جدید کرونا گفت: سرعت انتقال BA۴ و BA۵ تاکنون بی‌سابقه بوده است. سرعت انتقال این سویه‌ها در حد سرخک بالا است و یک مبتلا به این سویه‌ها می‌تواند ۱۸ تا ۱۹ نفر را درگیر کند.

علوی بیان کرد: علائم بالینی این سویه‌ها نیز متفاوت است و تب، سر درد، درد عضلانی و کمر درد علائم بارز این سویه‌ها هستند.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: لانگ کووید – ۱۹ (کووید طول‌کشیده) نیز نوع جدیدی از این بیماری است به این معنی که وقتی کسی مبتلا می‌شود، بیماری به راحتی دست از سرش برنمی‌دارد و ممکن است هفته‌ها یا ماه‌ها بعد نیز فرد از علائم بیماری رها نشود.

وی افزود: برخی می‌گویند که کرونا در حد یک سرماخوردگی ساده است بنابراین نیازی به تزریق واکسن یا استفاده از ماسک نیست در حالی که یک سری علائم کرونا در مبتلایان می‌مانند و تا آخر فرد را رها نمی‌کنند.

علوی بیان کرد: تب طولانی، ضعف، اختلالات گوارشی، اختلالات نورولوژی، بی‌خوابی وحشتناک، معده درد، اسهال مزمن، اختلالات قاعدگی و یک سری علائم عجیب و غریب دیگر در پدیده لانگ کووید – ۱۹ یا شرایط بعد از کووید – ۱۹ رخ می‌دهد و ۱۰ درصد از مبتلایان دچار این حالت می‌شوند.

علوی با اشاره به شدت آلودگی در همسایگان ایران تصریح کرد: ایران با افغانستان، پاکستان، عراق، ترکیه و آذربایجان همسایه است و در این کشورها بیماری‌هایی وجود دارد که با توجه به تردد مردم این کشورها از ایران، ما را در معرض این بیماری‌ها قرار می‌دهند.

وی بیان کرد: سال‌ها است در ایران سرخک ریشه‌کن شده است اما در افغانستان موارد متعددی از سرخک، سل مقاوم به درمان، التور و بیماری‌های دیگر وجود دارد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.