فعال سیاسی اصلاح طلب: به اسم دور زدن تحریم‌ها، جیب مافیای داخلی و خارجی را پر می‌کنیم

شریعتی ، عضو حزب اتحاد ملت ایران گفت: یکسال است که دولت در دست دولتمردان جدید است، سوال می‌کنیم تورم را از ۳۷ درصد تحویل گرفتید در حال حاضر کجا هستیم؟ نمی‌گویم رساندید به ۲ درصد ، بالاخره شاخص‌ها مشخص است. دلار را ۲۳ تومان تحویل گرفتید امروز کجاست؟ نزدیک ۲۵ درصد روی دلار ظرف یکسال گذشته رفته است

سعید شریعتی ، درباره اینکه امروز دولت در آستانه یکسالگی روی کار آمدنش قرار دارد عملکردش را چگونه می‌توان ارزیابی کرد، گفت: ما به عنوان اصلاح‌طلبان بخصوص در حزب متبوع‌مان اعلام کردیم حداقل باید یکسال به دولت فرصت داد علاوه بر اینکه مدارا کنیم مدیریت اجرایی کشور را در اختیار بگیرد بتواند کارگزاران، مدیران و نیروهای خودش را منصوب کند تا بتواند برنامه و وعده‌هایش را آرام آرام به منصه ظهور بگذارد.

این عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران خاطرنشان کرد: معقتدم یکسالگی دولت که تا یک‌ماه دیگر اتفاق می‌افتد فرصت خوبی است در حد همین یکسال عملکردش را نقد ارزیابی کنیم. ببنیم آیا این دولت در جهت رشد، توسعه، پیشرفت، رفاه و مطالبات عموم جامعه قدم برداشته است و یا در آینده حرکتش به کدام سمت و سو خواهد رفت. لذا امروز فرصت خوبی است که صاحب‌نظران به دور از رویکردهای سیاسی، تبلیغاتی، پروپاگاندا و کارهایی که مناسب وضعیت انتخاباتی است تا وضعیت جاری و اداره امور؛ بنشینند نقد و ارزیابی دولت را انجام دهند.

وی ادامه داد: نقد دولت از دو جهت کلی می‌تواند صورت گیرد؛ حال من کاری به ادعای برنامه ۷ هزار صفحه‌ای که گفته شد برای اداره وجود دارد ندارم، از ابتدا هم چیز جدی به نظر نمی‌رسید اما وعده‌هایی در بخش‌های مختلف داده شده است؛ به طور مثال در حوزه مسکن اعلام کرده بودند در ۴ سال ۴ میلیون مسکن خواهند ساخت. به انبوه‌سازان مسکن تسهیلات می‌دهند. به دهک‌های پایین جامعه در حوزه مسکن کمک می‌کنند. در بازارهای مالی از هدایت سرمایه ها به سمت ازر ، طلا و زمین جلوگیری می‌کنند و بر صادرات و چند نرخی بودن ارز نظارت خواهند کرد و یک فهرست بلند در این زمینه وجود دارد.

دولت ظرف یکسال گذشته مدام تصمیم‌های یک شبه گرفته و لغو کرده است/ به اسم دور زدن تحریم‌ها هزینه سنگینی به نسل فعلی و نسل‌های آینده تحمیل شد

 

شریعتی بیان‌کرد: یک اقدامی که در نقد دولت می‌توان انجام داد این است که منصفانه و بدون این که گرایشی به جریان خاصی وجود داشته باشد برنامه‌هایش را به لحاظ محتوایی بررسی و مشاهده کنیم آیا این برنامه‌ها به لحاظ محتوایی در بخش های مختلف سازگاری دارند یا خیر. به طور مثال هنگامی که شما اصلاح چند نرخی بودن ارز را در دستور کار قرار می‌دهید، یعنی همین جراحی اقتصادی که به قول خودشان انجام می‌دهند لاجرم در عمر ۴ ساله دولت با شعار خروج از حالت رکود سازگاری نخواهد داشت و در عمل نمی‌توانیم دو شعار را باهم جمع کنیم و به کاهش تورم برسیم.

وی افزود: جراحی اقتصادی و تک نرخی شدن ارز در یک دوره ۴ ساله و در شرایط رکود تورمی که کشور ما به سر می‌برد امکان پذیر نیست و تشدیدکننده رکود است و تورم را افزایش می‌دهد چرا که کشور ما به طور کلی در وضعیت رکود تورمی، تحریم و عدم دسترسی به منابع بودجه‌ای به سر می‌برد مشخص است در یک چنین شرایطی شما نمی‌توانید از تک نرخی شدن و حذف ارز ترجیحی تحت عنوان اصلاحات اقتصادی نام ببرید. توجه داشته باشید نمی‌گویم جراحی اقتصادی کار خوب یا بدی است بلکه مقصود این است که با آن شعارهایی که می‌گویند تورم را کنترل و کشور را از رکود خارجی می‌کنیم، سازگاری ندارد. این یک جبهه نقد است فارغ از این که بخواهیم بگویم این دستاوردها چه بوده است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: آقای رئیسی در مناظرات انتخاباتی این وعده‌ها را داده است، وزرای ایشان در جلسه رای اعتماد مطالبی را بیان کردند که اگر بررسی کنیم بعد از یکسال می‌توانیم نشان دهیم که عموما این وعده‌ها و شعارها با یکدیگر تضاد دارد و قابل جمع نیستند و سازگاری درونی ندارند.

وی با اشاره به این‌که وعده ساخت یک میلیون مسکن در شرایطی داده می‌شود که ناترازی بودجه وجود دارد، گفت: اگر از فروش یک و نیم میلیون بشکه نفت و درآمدهای پیش‌بینی شده و درآمدهای حاصل از مالیات مبتنی بر یک فعالیت رونق اقتصادی در کشور این منابع تامین شود که معتقدم نمی‌شود بازهم به ساخت یک میلیون نمی‌رسید، زیرا آن یک و نیم میلیون بشکه نفتی که قرار بود بفروشیم از اوایل اردیبهشت به کمتر از ۵۰۰ هزار رسیده است از سوی دیگر با تخفیفاتی هم که می‌دهیم هرگز به بالای ۱۰۰ دلار نمی‌توانیم بفروشیم. از طرفی دیگر هنگامی که تولید ناخالص ملی پایین است، سهم مالیات دولت هم تحقق پیدا نمی‌کند. در خود بودجه ۱۴۰۱ هم حدود ۳۰۰ هزار میلیارد کسری بودجه وجود دارد بنابراین نمی‌توان منابع لازم برای تحقق نهضت ملی مسکن سازی یک میلیون مسکن را فراهم شود.

شریعتی افزود: برای راه‌اندازی ساخت مسکن مگر این که چاپ پول بدون پشتوانه داشته باشیم همان کاری که احمدی نژاد کرد و ۴۰ هزار میلیارد تومان پول بدون پشتوانه در زمان مسکن مهر چاپ کرد و ضربه سنگینی به اقتصاد کشور زد، این اتفاق لاجرم می‌افتد!مشاهده می‌کنید این‌ها قابل جمع نیست یعنی نمی‌شود هم تورم را جمع کنید هم پول بدون پشتوانه چاپ کنید.

این عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ادامه داد: جبهه دوم نقد، روندها است، روندهایی که وعده دادند. واقع‌بینانه اگر نگاه کنید دولت فرمان را در دست گرفته یک تغییراتی داده و یک اراده‌هایی کرده است من کاری ندارم چه اتفاقی افتاده است. ممکن است بگویند تمامی مشکلات امروز به گردن دولت قبل بوده است چیزی که باید توجه داشته باشند این است که امروز یکسال است که دولت را دست دارند، به طور کلی نمی‌گویند مشکلات را جبران کردید و یا مثلا ممکلت را به اوج رفاه و سعادت رساندید در اینجور موارد روندها را بررسی می‌کنیم.

وی ادامه داد: یکسال است که دولت در دست دولتمردان جدید است، سوال می‌کنیم تورم را از ۳۷ درصد تحویل گرفتید در حال حاضر کجا هستیم؟ نمی‌گویم رساندید به ۲ درصد ، بالاخره شاخص‌ها مشخص است. دلار را ۲۳ تومان تحویل گرفتید امروز کجاست؟ نزدیک ۲۵ درصد روی دلار ظرف یکسال گذشته رفته است. حرف این است یکسری شاخص ها باید بر مبنای آمارهای موجود بر اساس روندی مقایسه شود تا ببینیم این روند به سمت بهبود است یا بد است؟ آنچه که مشهود این است که دولت در تمام بازارها به دلیل تورم و تحریم و رکود هیچ کدام شان را نتوانسته حل کند .

این فعال سیاسی افزود: بازارها بهم پیوسته هستند و این ادعا را هم نمی‌توانیم داشته باشیم که تحریم‌ها را خنثی کرده‌ایم، خنثی کردن تحریم‌ها معنایش این است که ما سرمایه‌ها و دارایی‌ها را به ثمن بخس می‌فروشیم این خلاصه تحریم دور زدن و خنثی‌سازی تحریم است. شما ناچار هستید برای این که تحریم‌ها را دور بزنید نفت را ۳۰ الی ۴۰ زیر قیمت جهانی بفروشی! یعنی دارایی‌های نسل‌های بعد را بفروشی برای این که تحریم‌ها را خنثی کنید به جای این که از مسیر مذاکره و دیپلماسی و برجام مشکلات را حل کنید لقمه را دور سر خودمان می‌چرخانیم و هزینه سنگینی را به این نسل و نسل‌های آینده تحمیل می‌کنیم که در این میان کلی رانت و فساد شکل می‌دهیم و جیب یکسری مافیای داخلی و خارجی را پر می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: دولت آمد ۵۷ درصد به حقوق کارگران اضافه کرد و در انتهای سال ۱۴۰۰ آنان خوشحال شدند که ۵۷ درصد حقوق شان اضافه شده است اما اردیبهشت نشده می‌گفتند کاش اضافه نمی‌کردید و با این افزایش قیمت‌ها مطلقا به جایی نمی‌رسند. شما نگاه کنید کدام دولتی با خودش اینگونه رفتار می‌کند؟ به وضعیت بازنشستگان که بحرانی است نگاه کنید! شما بی‌ثباتی‌ها را در همه جای تصمیم‌گیری‌ها مشاهده می‌کنید؛ به طور مثال در بحث خودرو، لوازم خانگی، فولاد و برق چه تغیییر و تحولی رخ داده است؟ تصمیم های یک شبه می‌گیرند و لغو می‌کنند. تصمیم های ناکارآمد می‌گیرند و لغو می کنند! در این بخش بحث از نقد شاخص‌ها و نتایج عملکردها و تصمیم‌هایی است که در همین دولت گرفته شده است و ارتباط با دولت قبلی ندارد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب عنوان کرد: این دولت نشان داد با وضعیتی که امروز کشور با آن درگیر است در آینده ما به کدام سمت و سو خواهیم رفت. یعنی سال دیگر این زمان ما چگونه درباره این دولت بحث می‌کنیم. افق امیدوار کننده‌ای را مشاهده نمی‌کنیم ولو این‌که همین امروز آقای باقری و رابرت مالی اعلام کنند توافق برجام را اجرایی و عملیاتی می کنیم که آن هم بی‌نتیجه بوده است.

وی تاکید کرد: بله برجام دستاورد خوبی است به هرحال امتیازات مثبت دارد، هرچند که توافق امروز دیر و پر از ضرر است و روزی ۳۰۰ میلیون دلار ما عدم نفع در یکسال و نیم گذشته داشته‌ایم در صورتی که می توانستیم در بهمن ۱۳۹۹ این توافق را انجام دهیم و امروز هنوز اواسط تیر ۱۴۰۱ هستیم و این اتفاق نیفتاده است و هنور نتوانسته‌ایم روزی یک میلیون بشکه نفت بفروشیم و چه ضرری دیدیم اما اگر صورت گیرد اتفاق خوبی است.

شریعتی تاکید کرد: انعقاد برجام به تنهایی کافی نیست، دولت باید برای استفاده از آن برنامه منسجم داشته باشد که در توان این دولت و دستگاه‌های برنامه‌ریزش نمی‌بینم چنین برنامه‌ای وجود داشته باشند.

وی ادامه داد: در دوره آقای روحانی سال‌های ۹۲ تا ۹۶ شاهد بودیم کل دولت و دستگاه اجرایی برنامه داشتند اگر توافق صورت گرفت ما چه می‌کنیم اما امروز ما هیچ کدام را مشاهده نمی‌کنیم. امروز برجام را پذیرفتیم بعد از آن چه خواهیم کرد؟ فقط می‌گویند معیشت مردم را به برجام و گره نمی‌زنیم که این اتفاق افتاده است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.