به گزارش روسیاالیوم، «احمد الصحاف» سخنگوی  وزارت خارجه عراق اعلام  کرد: «وزارت خارجه عراق عملیات نظامی در خاک عراق را نقض آشکار حاکمیت عراق و تهدیدی برای تمامیت ارضی این کشور  می داند  و آنچه که این عملیات از خود برجای می‌گذارد رعب و وحشت بین شهروندان عراقی و ایجاد ناامنی است.

الصحاف تاکید کرد ، وزارت خارجه عراق سفیر ترکیه را احضار کرد و یادداشت اعتراضی شدید اللحنی را به وی تحویل داد که در این یادداشت عملیات نظامی ترکیه، عملیاتی  یک‌جانبه، خصمانه و تحریک‌آمیز توصیف شد.

وی در ادامه افزود: طرف ترکیه بهانه می‌آورد که این عملیات و نقض حاکمیت عراق در چارچوب دفاع از امنیت ملی خود صورت می‌گیرد.

سخنگوی وزارت خارجه عراق تاکید کرد: طرف ترکیه به ماده 51 منشور سازمان ملل استناد می‌کند  که در آن دفاع از خود قید شده است او  نمی توان به این ماده استناد کرد؛چراکه آن اجازه نمی دهد حاکمیت یک کشور مستقل  نقض شود.

الصحاف  اعلام کرد: وزارت خارجه عراق هیچ پاسخی در خصوص یادداشت اعتراضی خود دریافت نکرده و ما منتظر آن از طریق کانال‌های رسمی و دیپلماتیک هستیم.

وی در ادامه افزود: عراق  این حق را دارد که  برای پاسخ دادن به این اقدامات ترکیه از تمامی منابع قدرت در سطوح دوجانبه و چند جانبه و سازمان‌های بین‌المللی با استناد به منشور سازمان ملل و قوانین بین‌المللی کمک بگیرد.

پیش از این «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه درباره حملات جنگنده‌های این کشور به شمال عراق به بهانه مبارزه با گروه‌های تروریستی گفته بود: «هدف ما از عملیات «قفلِ پنجه»  تامین امنیت مرزهای کشورمان است و در این عملیات با دولت عراق همکاری نزدیک داریم».

وزارت خارجه عراق یک روز پس از این حملات، سفیر ترکیه را احضار و عملیات ترکیه را اقدامی تحریک آمیز و نقض غیرقابل قبول حاکمیت و تمامیت ارضی عراق توصیف کرد.

وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد که یکشنبه شب عملیات جدیدی را در منطقه کردستان عراق آغاز کرده است.

بمباران مناطقی در شمال عراق توسط جنگنده‌ها و بالگردهای ترکیه در شامگاه یکشنبه هفته جاری موجی از اعتراضات گسترده در عراق را به دنبال داشته است.

ترکیه طی 3 سال گذشته عملیاتهای خود را در شمال عراق تشدید کرده و این عملیاتها به صورت هوایی و زمینی دنبال شده است. هدف از این عملیاتها مقابله با گروه تروریستی پ ک ک عنوان شده اما مقامات بغداد و گروههای و جریانات سیاسی این کشور در دوره های مختلف نارضایتی خود را از این اقدامات ترکیه اعلام کرده اند.

برخی نمایندگان مجلس عراق و کارشناسان امور امنیتی عراقی، دولت این کشور را مقصر نقض حاکمیت عراق توسط ترکیه می‌دانند و تاکید می‌کنند که آنچه در حال وقوع است، عملیات نظامی ساده و گذرا نیست بلکه عملیاتی است که با هدف ماندن نیروهای نظامی ترکیه انجام می شود.

آنها بر لزوم تشکیل کمیسیون امنیت و دفاع در مجلس عراق برای پیگیری این موضوع تاکید کردند و از دولت عراق خواستند با استفاده از اهرم اقتصاد به ترکیه فشار وارد کند.

یادآور می‌شود که پارلمان ترکیه در 26 اکتبر 2021 به تمدید حضور نیروهای نظامی ترکیه در عراق و سوریه به مدت دو سال دیگر رای مثبت داد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.