چین: ما را مجبور کنید از یک طرف جنگ اوکراین حمایت کنیم

به گزارش دنیای اقتصاد به نقل از ایرنا، ژانگ جون، سفیر چین در سازمان ملل متحد به کشورهای عضو مجمع عمومی سازمان ملل گفت که وضعیت انسانی در اوکراین به طور فزاینده ای جدی می شود، اما کشورها نباید دیگران را مجبور به "انتخاب طرف" در درگیری کنند.

سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفت: تحولات وضعیت اوکراین تا مرحله کنونی نگرانی های بین المللی گسترده ای را برانگیخته است و چین نمی خواهد شاهد چنین وضعیتی باشد.

وی افزود: چین در مورد اوکراین همیشه تاکید کرده است که حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورها باید رعایت شود.

سفیر چین اضافه کرد: کشورهای در حال توسعه که اکثریت جهان را تشکیل می دهند، طرفین این درگیری نیستند. آنها نباید به این موضوع کشیده شوند و مجبور به تحمل پیامدهای درگیری های ژئوپلیتیکی و رقابت قدرت های بزرگ شوند.

وی تاکید کرد: کشورهای مربوطه نباید رویکرد ساده انگارانه دوست یا دشمن، سیاه یا سفید را اتخاذ و کشورها را مجبور به انتخاب طرف کنند.

واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نیز، قطعنامه اوکراین را که با حمایت غرب در روز پنجشنبه در مجمع عمومی تصویب شد، یک قطعنامه شبه بشردوستانه خواند.

نبنزیا گفت نویسندگان این قطعنامه را صرفا برای محکوم کردن روسیه و توهین‌های مختلف به ما مطرح کرده اند.

به گزارش ایرنا، در رای گیری روز پنجشنبه به وقت محلی در مجمع عمومی سازمان ملل، قطعنامه کمک های بشردوستانه اوکراین با ۱۴۰ رای موافق، ۵ رای مخالف و ۳۸ رای ممتنع به تصویب رسید.

مجمع عمومی سازمان ملل متشکل از ۱۹۳ عضو است که با اکثریت قاطع به قطعنامه کمک های بشردوستانه به اوکراین رای مثبت داد. این قطعنامه خواستار دسترسی به کمک و حمایت از غیرنظامیان در اوکراین است و از روسیه به دلیل ایجاد وضعیت انسانی وخیم انتقاد کرده است.

این قطعنامه که توسط اوکراین و متحدانش آمریکا، انگلیس و بیش از ۱۲ کشور دیگر ارائه و مورد حمایت قرار گرفته بود، از نظر قانونی الزام آور نیست.

کشورهایی که به این قطعنامه رای منفی دادند شامل بلاروس، کره شمالی، اریتره، روسیه و سوریه می شوند.

۳۸ کشور از جمله الجزایر، ارمنستان، آنگولا، بولیوی، برونئی، جمهوری آفریقای مرکزی، چین، کنگو، کوبا، السالوادور، گینه، اتیوپی، گینه بیسائو، هند، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، لائو، ماداگاسکار، مغولستان، موزامبیک، نامیبیا، نیکاراگوئه، پاکستان، آفریقا، سریلانکا، سودان، تاجیکستان، توگو، اوگاندا، تانزانیا، مالی، ازبکستان، ویتنام، و زیمباوه به این قطعنامه رای ممتنع دادند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.