چین غول لیتیوم جهان شد
قیمت لیتیوم در حال افزایش است به طوری که ۲۸۰ درصد از ژانویه ۲۰۲۱ افزایش داشته است. عرضه داخلی لیتیوم به نسخه مدرن نفت تبدیل شده است.

آمریکا مشکل تامین لیتیوم دارد. اکثر خودروسازهای بزرگ انتقال وسیله های خود به خودروهای الکتریکی را اعلام کرده اند، تسلا حدود یک میلیون خودرو را در سال ۲۰۲۱ تحویل داد و تعداد انگشت شماری از شرکت‌های خودروهای الکتریکی جدید مانند Rivian و Lucid در حال عرضه مدل‌های جدید از خط تولید هستند. برای تامین انرژی همه این خودروهای برقی، به باتری‌ نیاز است.

بر اساس گزارش Benchmark Mineral Intelligence، رشد خودروهای الکتریکی تا سال ۲۰۳۰  تقاضای بیش از ۹۰ درصد لیتیوم را به خود اختصاص خواهد داد. اما لیتیوم در تلفن‌ها، رایانه‌ها، سرامیک‌ها، مواد دارویی نیز وجود دارد و برای ذخیره انرژی خورشیدی و باد ضروری است.

جان ایوانز، مدیر عامل شرکت لیتیوم آمریکا می گوید: «لیتیوم مانند خونی است که در بدن شما است. لیتیوم وجه مشترک در تمام فناوری‌های باتری است، بنابراین لیتیوم یک عنصر حیاتی است.» این ماده معدنی حیاتی در باتری های قابل شارژ نام «طلای سفید» را به خود اختصاص داده است و عجله برای تولید و دستیابی در این زمینه ادامه دارد.

 
 

قیمت لیتیوم در حال افزایش است به طوری که ۲۸۰ درصد از ژانویه ۲۰۲۱ افزایش داشته است. عرضه داخلی لیتیوم به نسخه مدرن نفت تبدیل شده است. اما امروز، آمریکا بسیار عقب مانده است، به طوری که طبق سازمان زمین شناسی آمریکا، تنها ۱ درصد از لیتیوم جهانی در آمریکا استخراج و پردازش می شود.

بیش از ۸۰ درصد لیتیوم خام جهان در استرالیا، شیلی و چین استخراج می شود. به گفته آژانس بین‌المللی انرژی، چین بیش از نیمی از پردازش و پالایش لیتیوم جهان را کنترل می‌کند و سه چهارم کارخانه‌های باتری لیتیوم- یونی در جهان را در اختیار دارد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.