چرا تهدید ایران به انهدام "دیمونا" مهم است؟
روزنامه اسراییلی "جروزالم پست"، با اشاره به رزمایش اخیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شبیه سازی عملیات حمله به پایگاه هسته ای دیمونا اسراییل در این رزمایش، نوشت این رزمایش و این تمرین سطح جدیدی از قابلیت های نظامی ایران را برای ضربه زدن به اسراییل نشان داد.
این روزنامه اسراییلی نوشت: تصمیم به رونمایی از پرتابگر جدید چند پهپادی ایران و شلیک همزمان ۱۶ موشک بالستیک به ماکت پایگاه هسته ای دیمونا،سطح جدیدی از تهدیدات تهاجمی ایران است.
بر اساس این گزارش: ایران روز شنبه ویدئویی از استفاده ترکیبی موشک ها و پهپادها برای حمله به پایگاه دیمونا اسراییل، جایی که یک تاسیسات هسته ای در آن قرار دارد، منتشر کرد. اکانت توئیتر وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد که این اتفاق در جریان رزمایش اخیر پیامبر اعظم ۱۷ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رخ داده است.
ایران اعلام کرده که با استفاده از ۱۶ موشک بالستیک و ۵ پهپاد انتحاری، حمله موشکی و پهپادی به مرکز هسته ای دیمونا را با موفقیت شبیه سازی کرده است.
شلیک همزمان ۱۶ مدل موشک بالستیک در عملیات شبیه سازی حمله به پایگاه دیمونا
این موضوع بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد زیرا ایران تهدید به حمله به تاسیسات هسته ای دیمونا می کند، که تهدید خطرناکی است.
ویدئو این حمله شبیه سازی شده در رسانههای فارس و تسنیم، رسانههای اصلی ایرانی مرتبط با دولت و سپاه منتشر شده است. این بدان معناست که این ویدئو تلاشی هدفمند از سوی ایران برای تهدید اسراییل است.
با وجودی که تهدید اسراییل از سوی ایران چیز جدیدی نیست، اما به نظر میرسد تصمیم ایران برای آزمایش موشکهای بالستیک دوربرد و رونمایی از پرتابگر پهپادهای انتحاری در حال حمله به پایگاه هسته ای دیمونا، سطح جدیدی از تهدیدات تهاجمی ایران است.
این ویدئو در چند روز اخیر در فضای مجازی ایران دست به دست شده است.
به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم: در آخرین مرحله از رزمایش مشترک پیامبر اعظم 17، 16 نوع موشک بالستیک سوخت جامد و مایع و همچنین 10 فروند پهپاد انتحاری موسوم به پهپاد شاهد 136، هدف قرار دادن تاسیسات دیمونا را با موفقیت شبیه سازی کردند.
خبرگزاری تسنیم نوشت: این ویدئوها "قدرت و دقت موشک ها و پهپادها را نشان می دهد." به نوشته تسنیم از این پهپادها برای "اصابت به برج خنککننده دیمونا" استفاده شده است.
پهپاد مشابهی که توسط حوثی های یمن استفاده میشود و "عید" نامیده میشود، علیه تاسیسات آرامکو در عربستان سعودی استفاده شده است. در ژانویه 2021، نیوزویک گزارش داد که پهپاد شاهد 136 ممکن است در یمن مستقر شده باشد.
در آن زمان گفته می شد که این پهپاد حدود 2 هزار کیلومتر بُرد دارد. این بدان معناست که می تواند از یمن به جنوب اسراییل برسد. اکنون به نظر می رسد که ایران استقرار این نوع پهپاد یا نسخه ای نزدیک از آن را در یمن تایید کرده است.
در مجموع، این امر به افزایش تهدیدات پهپادهای ایرانی و همچنین نحوه ترکیب پهپادها با موشک در برنامههای حمله خود اشاره میکند.
در (سپتامبر) سال 2019، با استفاده از25 پهپاد و موشک کروز تاسیسات نفتی آرامکو عربستان در هم کوبیده شد. این امر پرده از تواناییهای پهپادی و موشکی ایران برداشت؛ هر چند ایران هیچگاه مسئولیت این حمله را نپذیرفت.
ایران فناوری هواپیماهای بدون سرنشین را در اختیار حزب الله، حوثی ها، حماس و شبه نظامیان عراقی قرار داده است. در ماه می امسال، عناصر طرفدار ایران در عراق از یک پهپاد برای پرواز بر فراز سوریه برای حمله به اسراییل استفاده کردند.
در فوریه 2018، ایران از یک پهپاد از پایگاه T-4 در سوریه برای پرواز به حریم هوایی اسراییل استفاده کرد. همچنین ایران از هواپیماهای بدون سرنشین برای حمله به نیروهای آمریکایی در عراق و پایگاه "التنف" در سوریه استفاده کرده است. در ماه جولای، ایران از هواپیماهای بدون سرنشین برای هدف قرار دادن یک کشتی تجاری در خلیج عمان استفاده کرد؛ ایران مسئولیت این حملات را نپذیرفته است.
رزمایش پیامبر اعظم 17/ عکس: مهر
با این حال، استفاده جدید از پهپادهای کوچک انتحاری دوربرد همراه با موشکهای بالستیک، همانطور که در رزمایش و ویدئوهای اخیر نشان داده شده است، ترکیب دیگری از تسلیحات خطرناک در اختیار ایران را نشان میدهد.
اینکه ایران آشکارا دیمونا را تهدید کرده و میگوید که میخواهد از این فناوری برای حمله استفاده کند، نشان میدهد که چگونه ایران با تظاهر به این سطح از دقت و فناوری، به دنبال گسترش نفوذ خود در منطقه است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.