پیش بینی بورس امروز ۳۰ آذر ۱۴۰۰
برای پیش بینی بورس امروز –سهشنبه 30 آذر- به روند بازار سهام در روز گذشته نگاه میکنیم. در روز دوشنبه شاخص کل بورس 9 هزار و 841 واحد صعود کرد و به رقم یک میلیون و 301 هزار واحد رسید. شاخص کل هموزن 406 واحد رشد کرد و در رقم 343 هزار و 901 واحد ایستاد. اما شاخص کل فرابورس 9 واحد پائین آمد و به رقم 18 هزار و 439 واحد رسید.
سهمهای صعودی
روز دوشنبه در بورس نمادهای وبملت (بانک ملت)، ونوین (بانک اقتصاد نوین) و شاملا (شرکت معدنی املاح ایران) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز نمادهای افرا (شرکت افرا نت)، اوان (شرکت مبین وان کیش) و میهن (شرکت بیمه میهن) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
سهمهای نزولی
در بورس نمادهای خنصیر (شرکت مهندسی نصیر ماشین)، بشهاب (شرکت لامپ پارس شهاب) و ولغدر (شرکت لیزینگ خودرو غدیر) در روز دوشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت ریل سیر کوثر (حسیر)، شرکت سرمایه گذاری مسکن شمالغرب (ثغرب) و شرکت سرمایه گذاری مسکن الوند (ثالوند) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز دوشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز سهشنبه است. در پایان معاملات روز دوشنبه بازار با مازاد عرضهی 40 میلیارد تومانی بسته شد.
در پایان معاملات دوشنبه 44 نماد صف فروش و 52 نماد صف خرید داشتند. ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به روز گذشته 18 درصد کاهش یافت و 169 میلیارد تومان شد. ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 437 درصد رشد کرد و در رقم 129 میلیارد تومان ایستاد.
سهمهای پُرتقاضا
در روز دوشنبه سهام وبملت (بانک ملت) با صف خرید 32 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از وبملت، نمادهای کدما (شرکت معدنی دماوند) و توسن (شرکت توسعه سامانه نرم افزاری نگین) بیشترین صف خرید را داشتند.
سهمهای صفِ فروش
روز گذشته بیشترین صف فروش نیز به وسرضوی (شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت استان خراسان رضوی) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 22 میلیارد تومانی داشت. پس از وسرضوی، نمادهای وسخوز (شرکت سرمایه گذاری استان خوزستان) و کالا (شرکت بورس کالای ایران) بیشترین صف فروش داشتند.
پیش بینی بورس امروز
پس از مصوبه ستاد اقتصادی دولت روز گذشته شاخص کل بورس سبزپوش شد و به کانال 1.3 میلیونی بازگشت. شاخص هم وزن نیز رشد کرد و قیمت سهام نیمی از نمادهای بازار افزایش یافت.
مصوبه 10 بندی ستاد اقتصادی دولت تقاضای گروههای کامودیتیمحور و نمادهای بانکی بازار را افزایش داد. کاهش مالیات شرکتهای دولتی، تخصیص 30 هزار میلیارد تومان به صندوق تثبیت بازار، عدم افزایش حق انتفاع دولت از معادن و افزایش نرخ تسعیر داراییهای ارزی بانکها از جمله بندهای این مصوبه بود که موجب رشد قیمت سهام شرکتهای گروه فلزات اساسی، بانکها و مؤسسات اعتباری و نمادهای پالایشی و معدنی شد.
روز دوشنبه در پایان معاملات تعداد نمادهای صف خرید بیشتر از نمادهای صف فروش بود. ارزش صفهای خرید با رشد 437 درصدی –نسبت به روز یکشنبه- به رقم 129 میلیارد تومان رسید.
در چنین شرایطی برخی از فعالان بازار امیدوار شدند که شاخص کل بتواند به رشد ادامه دهد و یا دست کم در کانال 1.3 میلیونی ماندگار شود. دیروز میزان نقدینگی خروجی از بازار نیز کاهش یافت و از مازاد عرضه بازار کاسته شد اما دیروز رشد شاخص کمتر از افت روز یکشنبه بود و شاخص کل فرابورس نیز افت اندکی داشت. بنابراین بازار میل قدرتمندی به صعود نشان نداد و نشانههای نزولی هنوز ماندگار هستند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.