ادعای اسرائیل درباره خرابکاری نطنز/ ۱۰ دانشمند ایرانی به ما کمک کردند
در این مقاله گفته شده است اسرائیل سه عملیات خرابکاری علیه تاسیسات هسته ای طی ۱۱ ماه انجام داده است.
دو عملیات اول در تیر ۹۹ و فروردین ۱۴۰۰ در نطنز انجام شده است و عملیات سوم هم در خرداد ۱۴۰۰ شرکت ساخت سانتریفیوژ (TESA) در کرج را هدف قرار داده است.در این مقاله درباره عملیات فروردین ۱۴۰۰ در نطنز آمده است:
ماموران اسرائیلی با بیش از ۱۰ دانشمند ایرانی ارتباط برقرار کردند. آن ها با تخریب سالن سانتریفیوژ A۱۰۰۰ تاسیسات نطنز در ماه آوریل موافقت کردند.بخشی از ابزار های لازم توسط یک پهپاد به داخل محوطه انتقال داده شد و بخشی دیگر به صورت قاچاق در جعبه های مواد غذایی از طریق یک کامیون حمل غذا منتقل شد.
این خرابکاری ۹۰ درصد سانتریفیوژها را منهدم کرد و ۹ ماه تاخیر در ساخت بمب ایجاد کرد.
تیم دانشمندان در حالی که مذاکرات در جریان بود این خرابکاری را انجام دادند. سالن زیرزمینی A۱۰۰۰ نطنز حداکثر ۵۰۰۰ سانتریفیوژ را در خود جای داده بود و با ۴۰ فوت بتن و آهن از حمله هوایی محافظت میشد.
ساعاتی پس از اینکه ایران اعلام کرد که استفاده از سانتریفیوژهای IR-۵ و IR-۶ را در این سایت آغاز کرده است و در ادامه بمب ها از راه دور منفجر شدند. این انفجار سیستم مستقل و بسیار ایمن تامین برق سانتریفیوژها را مختل کرد. انگیزه های دانشمندان متفاوت بود؛ موساد متوجه شد که آنها چه چیزی میخواهند و آن را به آنها پیشنهاد داد. عملیات دو حلقه داشت. یک حلقه درونی از دانشمندان وجود داشت که اطلاعات بیشتری در مورد این عملیات داشتند و یک حلقه بیرونی که اطلاعات کمتری داشتند ولی کمک میکردند
پس از انفجار، دانشمندان به مکان امنی منتقل شدند و امروز جای همه آنها بسیار امن است.
درباره عملیات تیر۹۹ نیز ادعا شده است: انفجاری مرموز مرکز سانتریفیوژ های پیشرفته ایران (ICAC) در تاسیسات نطنز را هدف قرار داد. این مرکز برای کالیبره کردن سانتریفیوژ ها مورد استفاده قرار میگرفت. سازماندهی انفجار جسورانه بود. یک سال پیش از آن، جاسوسان اسرائیلی که خود را به عنوان عمده فروشان مصالح ساختمانی نشان می دادند، مصالح ساختمانی را برای استفاده در سالن سانتریفیوژ به مقامات ایرانی فروخته بودند.درباره عملیات خرداد ۱۴۰۰: موساد برای طولانی کردن روند جایگزینی تاسیسات نابود شده در دو حمله اول حمله ای جدید طراحی شد.
یک کوادکوپتر مسلح به وزن یک موتور سیکلت، تکه تکه وارد ایران شد و از آن برای هدف قرار گرفتن سایت TESA در کرج استفاده شد.از محلی در ۱۰ مایلی کارخانه TESA، یک تیم مشترک ایرانی و اسرائیلی پهپاد را پرتاب کردند. پهپاد به سمت تاسیسات پرواز کرد و هدف را تا حدودی منهدم کردند.
این سه عملیات در یک دوره ۱۸ ماهه توسط تیمی متشکل از ۱۰۰۰ تکنسین، تحلیلگر و جاسوس و همچنین تعداد زیادی مامور در زمین برنامه ریزی شد. حملات به زیرساختهای هستهای ایران تنها توسط موساد انجام شد. این عملیات در محافل اطلاعاتی اسرائیل به عنوان یک "عملیات آبی و سفید" شناخته میشود و نه عملیات مشترک با ایالات متحده که "آبی-سفید-قرمز" نامیده میشود.
ریچارد پتر، مدیر اجرایی مرکز تحقیقات و ارتباطات و تحقیقات بریتانیا-اسرائیل گفت: بر خلاف دورهای قبلی مذاکرات، بریتانیا در حال حاضر سرسخت ترین طرف مذاکرات برجام است. آمریکایی ها در مذاکرات بسیار نرم رفتار خواهند کرد زیرا از احیای برجام ناامید هستند. با این حال، کاملاً واضح است که بریتانیا و بقیه جامعه بینالمللی هنوز مذاکره را مؤثرترین راه برای مهار برنامه هسته ای ایران میدانند.
اما اسرائیل معتقد نیست که مذاکره کافی است و همچنین تردید دارد که شرکای مشکلسازتر مانند روسیه و چین بتوانند فشار بر ایران را حفظ کنند. از نظر ژئوپلیتیک این پیامی است که این عملیات به جامعه بینالمللی میفرستد.جیک سیمونز در مقاله دوم به تلاش اسرائیل برای حملات جدید علیه ایران پرداخت و نوشت: اسرائیل متعهد شده است که از این پس در پاسخ به هرگونه تجاوزی از سوی شبه نظامیان نیابتی ایران، موج جدیدی از حملات موساد را به خاک ایران راه اندازی کند. اسرائیل از این پس به جای هدف قرار دادن شاخک ها، "سر اختاپوس" را هدف قرار میدهد!
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.