صدور مجوز استفاده از قرص کرونا در انگلیس
برپایه این مجوز، افراد آسیبپذیر و پرخطر در برابر ویروس کرونا میتوانند دو بار در روز و به مدت پنج روز از قرص مولنوپیراویر استفاده کنند.
مصرف خانگی این قرص پس از بروز علائم اولیه که نشان دهنده ابتلا به نوع خفیف یا غیرحاد بیماری کووید-۱۹ باشد، تجویز و تاکید شده که افراد آسیبپذیر و پرخطر پس از تشخیص ابتلای آنها به نوع حاد این بیماری باید فورا تحت مراقبتها و درمانهای ویژه بیمارستانی قرار گیرند.
شرکت مرک(Merck) و شریک آن، ریجبک بایوتراپیوتیکس(Ridgeback Biotherapeutics) که داروی مولنوپیراویر را عرضه کردهاند، معتقدند که این قرص ضد ویروس، علائم ابتلا به کرونا را کاهش میدهد و بهبودی بیماران بزرگسال را سرعت میبخشد و بر همین اساس، موجب کاهش بستری بیماران در بیمارستانها میشود و به کشورهای فقیر دارای نظام بهداشتی ضعیف در مهار همهگیری کرونا بسیار کمک خواهد کرد.
چنان که شرکت مرک اعلام کرده که نتایج اولیه آزمایش بالینی این قرص نشان میدهد که مصرف آن بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر را در میان بیماران مبتلا به علائم اولیه کووید-۱۹ به نصف کاهش داده است.
همچنین انتظار میرود که اثربخشی این قرص کپسولی تکمیل کننده فرآیند مقابله با همهگیری کرونا از طریق پیشگیری با تزریق واکسن و درمان با استفاده از دارو باشد. پزشکان امیدوارند که استفاده از مولنوپیراویر برای درمان افرادی که تزریق واکسن به آنها موجب تقویت قابل ملاحظه سیستم ایمنی بدن آنها نمیشود نیز موثر باشد.
ساجد جاوید، وزیر بهداشت بریتانیا روز پنجشنبه با صدور بیانیهای اعلام کرد: «امروز یک روز تاریخی برای کشور ما است، زیرا بریتانیا اکنون نخستین کشور در جهان است که یک قرص ضد ویروس کرونا را که میتوان در خانه مصرف کرد، تأیید کرده است.» آقای جاوید همچنین ابراز امیدواری کرد که تصمیمگیری در مورد مصرف گستردهتر این دارو پس از مشخص شدن نتایج مطالعات در حال انجام در بریتانیا اتخاذ شود.
تایید گستردهتر اثربخشی این دارو در انتظار بررسی سازمان غذا و داروی ایالات متحده و آژانس دارویی اروپاست.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.