رییس اسبق کانون صرافان پاسخ داد
چرا نرخ دلار پایین نمیآید؟
علیاصغر سمیعی در یادداشتی درباره وضعیت بازار ارز اظهار داشت: نمیشود شعار مهار تورم را داد، ولی با چاپ اسکناس بیش از قابلیت جذب، و خلق پول با دادن بهرههای بالا، عملا به تورم دامن زد.
وی افزود: نمیشود شعار واقعی شدن و تعدیل و متعادل کردن نرخ ارز را داد، ولی عملا سالها به سرکوب نرخ و پایین نگاه داشتن مصنوعی نرخ ارز پرداخت.
رییس اسبق کانون صرافان تصریح کرد: این شوخیها را با اقتصاد نمیشود کرد، جواب نمیدهد. ثبات قیمت فقط در صورت به نزدیک صفر رساندن نرخهای بهره و تورم امکان پذیر است؛ وگرنه ثباتی غیرواقعی و دستوری و مصنوعی و بیدوام خواهد بود.
سمیعی متذکر شد: تا زمانی که تفاضل نرخ تورم در کشور ما و کشورهای حوزه دلار حدود ۳۶ درصد باشد، به طور طبیعی میباید روزانه یک در هزار به قیمت دلار افزوده شود، و اگر نشود، معنی آن جمع شدن فنر قیمت خواهد بود.
وی یادآور شد: بار دیگر تاکید میکنم و عرض میکنم، در حال حاضر بزرگترین معضل برای اقتصاد کشور عزیزمان، چند نرخی بودن و غیرواقعی و دستوری بودن قیمتها است؛ چه برای ارز یا بنزین، یا اتومبیل و یا هر کالای دیگری، و البته مهمترین آنها ارز است.
رییس اسبق کانون صرافان ادامه داد: پایین نگه داشتن مصنوعی قیمتها چه برای ارز باشد، چه برای بنزین باشد، چه برای حقوق کارگرها و کارمندها باشد، و چه برای هر خدمت یا کالای دیگری، علاوه بر اینکه عملی غیراخلاقی محسوب میشود و باعث رانت و فساد خواهد بود، عملی غیراقتصادی هم هست و باعث صدمه به بدنه اقتصاد کشور میشود، و بازار را از رقابتی بودن خارج میکند و باعث دلسردی فعالان اقتصادی میشود. همچنین باعث افزایش بیکاری و به تعطیلی کشیده شدن صنایع و فعالیتهای مولد خواهد بود. از سوی دیگر، این نوع پایین آوردن قیمت نقض غرض هم هست.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.