دعوت از احمد مسعود برای حضور در پارلمان اروپا
به گزارش ایندیپندنت، این اقدامی چشمگیر در حمایت از جبهه مقاومت ملی افغانستان است و از سوی گروه سیاسی لیبرال «نوسازی اروپا» متشکل از ۹۸ قانونگذار انجام شده و قرار است روز ۱۶ سپتامبر به رای گذاشته شود.
پیشنویس فوق ضمن ابراز نگرانی شدید درباره آینده افغانستان، تاکید میکند که طالبان مردم افغانستان را از «حقوق و آزادیهای بنیادین» محروم میکنند.
پیشنویس این قطعنامه ۳۶ مادهای میگوید که گروه تروریستی طالبان به زور قدرت را در دست گرفته و دولتش از نظر مردم افغانستان فراگیر و مشروع نیست و نباید به رسمیت شناخته شود.
متن فوق ضمن تایید جبهه مقاومت ملی افغانستان مستقر در ولایت پنجشیر، پاکستان را به «کمک به طالبان در جنگ علیه جبهه مقاومت و تامین نیروهای ویژه و پشتیبانی هوایی از آنان متهم کرد و همچنین گفتوگو با هند درباره مسئله افغانستان را پیشنهاد کرده است.
این قطعنامه همچنین میگوید که پاکستان برای سالها به تروریستهای طالبان پناه داده و به آنان در به دست گرفتن قدرت در افغانستان کمک کرده است.
در این سند از بخش اقدامات خارجی اتحادیه اروپا خواسته شده تا به پاکستان بگوید که نفوذش در طالبان و عملکردش در افغانستان، هنگام بررسی تمدید حق اسلامآباد برای برخورداری از امتیازهای صادرات کالا به اتحادیه اروپا، مورد ملاحظه قرار خواهد گرفت.
متن پیشنویس قعطنامه پیشنهادی میگوید که دولت موقت طالبان شامل افرادی است که مرتکب اقدامات تروریستی شدهاند، از جمله افرادی که قبلا زندانی بوده، در فهرست افراد تحت تعقیب سازمان تحقیقات فدرال آمریکا قرار دارند و یا از سوی سازمان ملل متحد تحریم شدهاند، و بسیاری از اعضای دولت طالبان نیز گذرنامه پاکستانی دارند.
پیشنویس ۲۰ نماینده اتحادیه اروپا بویژه درباره سراجالدین حقانی، وزیر کشور دولت طالبان و ارتباط او با فعالیتهای تروریستی ابراز نگرانی شدید کرده است.
نمایندگان پارلمان اروپا گفتهاند که ارتباط با طالبان نباید منجر به حذف تحریمهایی شود که علیه اعضای آن اعمال شده است. آنان همچنین خواستار تحقیق درباره ادعاها درباره سوءاستفادههای مالی محمد اشرف غنی، رییسجمهور سابق افغانستان شدهاند.
پیشتر در سال ۲۰۰۱ احمدشاه مسعود، فرمانده ائتلاف ضدطالبان موسوم به ائتلاف شمال، و پدر احمد مسعود، در پارلمان اروپا سخنرانی کرده بود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.