علل گرایش زنان به سولوگامی چیست؟

سوفی تانر ۳۸ ساله نیز یکی از افرادی است که اخیرا به جرگه دوستداران سولوگامی پیوسته و در مصاحبه ای که اخیرا با نشریه ایندیپندنت داشته از دلایلش برای این کار گفته است.

سرخوردگی و رابطه بدی که با نامزدم داشتم مرا وادار کرد که با خودم ازدواج کنم. مردم عادت دارند که ازدواج و با هم بودنشان را جشن بگیرند اما هیچکس رهایی از شرایط بد و بازگشت به رضایت و خوشبختی فردی را جشن نمی گیرد. به همین خاطر نیز تصمیم گرفتم که این موفقیت را به تنهایی جشن بگیرم.

در تاریخ ۱۶ می سال ۲۰۱۵ سوفی به کلیسایی در برایتون انگلستان رفت تا با خودش ازدواج کند.

در آن زمان، سولوگامی یا ازدواج سوفی با خودش بسیار خبرساز شد چراکه امری نسبتا تازه به شمار می رفت اما حالا شاهد رواج هر چه بیشتر این پدیده در جوامع غربی هستیم. البته این پدیده آنچنان که تصور می شود همه گیر نیست اما دیگر مانند سابق باعث تعجب سایرین هم نمی شود.

هفته گذشته خانم دیگری به اسم لائورا مسی در ایتالیا با خودش ازدواج کرد و جالب آنکه در مراسم ازدواجش پذیرای ۷۰ مهمان بود و هرآنچه که در یک مراسم عروسی سنتی انتظار دارید را در جشن خود تدارک دیده بود.

اما این ترند از کجا آمده؟ ماجرا به یک سریال هالیوودی باز می گردد که در آن کاراکتر اصلی داستان عاشق خرید حلقه ازدواج و دریافت هدیه از همسر آینده اش بود اما از آنجا که هنوز مرد زندگی اش را پیدا نکرده بود تصمیم می گیرد که با خودش ازدواج کند و این هدایا را برای خودش بخرد.

در واقع حرف اصلی این سریال این بود که وقتی ما برای همه مناسبت های دوستان و اقوام هدیه می خرید بی انصافی است اگر صرفا به خاطر پیدا نکردن یار زندگی مان از این هدایا محروم شویم. سولوگامی در  واقع حرکتی برای مقابله با این قراردادهاست، قراردادهایی که به موجب آنها در صورتی می توانید این رویدادها را در زندگی تان تجربه کنید که یار زندگی تان را پیدا کرده باشید.

سولوگامی

اما برخی کارشناسان معتقدند که سولوگامی دلایل پیچیده تری دارد که ما در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد:

سولوگامی همیشه هم به معنای جایگزین کردن شریک زندگی نیست

البته برخی از طرفداران سولوگامی مصمم هستند که زندگی پیش روی خود را به تنهایی ادامه دهند اما بسیاری از این افراد برنامه ای برای تنها ماندن ندارند. درواقع هدف آنها از ازدواج با خودشان جایگزین کردن شریک آتی زندگی شان نیست و ابدا نمی خواهند مانع از پیش قدم شدن خواستگاران آتی شوند.

تغییر زمانه

یکی دیگر از پدیده های تاثیرگذار در رواج سولوگامی کم رنگ شدن سنت ها و ازدواج های مبتنی بر رسوم است. سوفی در این باره می گوید:

برای برخی از مردم ازدواج سنتی بهترین حالتی است که میتواند رخ دهد اما با توجه به نرخ بالای طلاق در جوامع غربی و نارضایتی های میان زوجین، دستیابی به یک ازدواج موفق مرتب دشوار و دشوارتر می شود. چه کسی می تواند مطمئن باشد که سولوگامی بهترین گزینه برای این جور افراد نیست؟
سولوگامی ابدا به معنای خودشیفتگی نیست.

سولوگامی

در نهایت بزرگ ترین انتقادی که به سولوگامی وارد می شود این است که افراد به خاطر خودشیفتگی با خودشان ازدواج می کنند. در واقع زنی که می گوید می خواهم با خودم ازدواج کنم یعنی شیفته خودش است و باور دارد که از خودش بهتر پیدا نمی شود اما سوفی معتقد است که این باور نادرست است.

اول به این دلیل که در ازدواج های سنتی هم عروس ها دوست دارند مراسم حول آنها بچرخد و ستاره مجلس باشند و دوم اینکه این گفته ها ریشه در زن ستیزی دارند.

همانطور که در ابتدای این مطلب گفته شد اغلب افرادی که به سولوگامی روی می آورند زنان هستند و این زنان عموما در طول زندگی شان تحقیر شده اند.

در جوامع امروزی اگر مردی مستقل زندگی کند مورد تقدیر و ستایش قرار می گیرد اما وقتی زندگی تنها می ماند همه از ناراحتی یا خودشیفتگی اش صحبت می کنند. جوامع امروزی منتقد سرسخت زنان تنها هستند. سولوگامی شیوه ای نوین برای فاصله گرفتن از این باورهای غلط است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.