مهدوی: عقل انسان بر رعایت حجاب تأکید دارد

سیدابوالحسن مهدوی، صبح امروز در  مراسم عزاداری سیدالشهدا در غدیریه اصفهان اظهار کرد: یک نیرو و قوه ای در وجود ما انسان ها به نام عقل وجود دارد. خود عقل را ذاتا نمی توان تعریف کرد، بر این اساس عقل را مبتنی بر آثارش تعریف می‌کنیم، مثل شجاعت و سخاوت که براساس آثارشان تعریف می شوند.

 

امام جمعه موقت اصفهان عنوان کرد: عقل نعمت بزرگی است که خداوند به ما داده است؛ عقل نیروی تشخیص صلاح از فساد و خوبی از بدی هست؛ آثار دیگری برای عقل گفته شده است، تشخیص اهم از مهم  و غیرمهم؛ منزجر شدن یا عدم انزجار، بنابراین کار عقل این بوده که مصلحت اندیش است.

وی افزود: عقل، کار شناسایی خالق را برعهده دارد، ترکیب و تجزیه کردن، کار عقل است مثلا در موارد پزشکی و دارویی، اما بهترین کاری که عقل می تواند بکند بر اساس فرمایش امیرالمومنین «تمیز دادن باقی از فانی» است.

مهدوی با بیان اینکه با عقل خود می توانیم خیلی از کارها را انجام دهیم، ولی بالاترین علمی که می توان براساس عقل کسب کنیم، چیست؟ عنوان کرد: در یک کلام می توان گفت کسب معرفت خداوند بالاترین کاری است که می توان با عقل انجام داد.

وی افزود: عقل می تواند هم خالق  و هم مخلوق را بشناسد، بنابراین شناسایی خالق اهم بر شناسایی مخلوق است؛ امام صادق می فرماید «چقدر قبیح است که عمری از بنده ای بگذرد  ولی خالق خود را نشناسد» تشکر از خالق یکی از دلایل اقامه نماز است.

امام جمعه اصفهان: کسی که حجاب ندارد با عقل خود مخالفت می‌کند

عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: ارزش هر انسانی به وجود عقل نیست، بلکه بکارگیری عقل است. کسی که نماز نمی خواند عقل خود را تعطیل کرده است. در اصطلاح علمی، اعطای عقل از جانب خدا است ولی اعمال عقل برعهده فرد است.

وی بیان کرد: آیه ۱۰ سوره  ملک «وَ قَالُوا لَوْ کُنَّا نَسْمَعُ أَوْ نَعْقِلُ مَا کُنَّا فِی أَصْحَابِ السَّعِیرِ» بر این مطلب تاکید دارد که «جهنمیان می گویند! ای کاش عقل خود را به کار انداخته بودیم»؛ دین ما یک دین عقلی است و کسی که حجاب ندارد در حقیقت با عقل خود مخالفت می‌کند؛ عقل از درون بر رعایت حجاب سفارش می کند.

مهدوی تصریح کرد: مخالفین با اهل بیت(ع) و اسلام کسانی هستند که بر استدلال ها و دلایل ها لجاجت کرده و مخالفت با عقل خود میکنند.

وی اشاره ای به رعایت پروتکل های بهداشتی کرد و عنوان کرد: گوش دادن حرف متخصصین یک دلیل عقلی است که دین نیز براین موارد تاکید دارد.

استاد حوزه خاطرنشان کرد: امام حسین (ع) جان خود را فدا کردند تا اینکه دین عقلانی اسلام به ما برسد و لذت آن را ببریم.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.