آیا مذاکرات وین گره خورده است؟
در کنار این اظهارات شاهد بیان دیدگاههای یکی از منابع بینام و نشان نزدیک به وزارت خارجه امریکا بودیم که معتقد بود رسیدن به یک توافق در موضوع پرونده هستهای ایران امکانپذیر است، هرچند گفتوگوهای جاری اجازه نزدیک شدن مواضع دو کشور به یکدیگر را فراهم نمیکند.
او همچنین اضافه کرده که اختلافات مهمی همچنان باقی است که تاکنون عبور از آنها امکانپذیر نشده و لذا اگر طرف امریکایی تصور کند با انجام دوره هفتم گفتوگوها، نمیتواند به توافق برسد، نخواهد پذیرفت.
ظاهرا اشاره این منبع نزدیک به وزارت خارجه امریکا و سایر منابع اطراف مذاکرات وین و نیز برخی منابع ایرانی که بر اختلافات مهم دو طرف، به عنوان مانع رسیدن به توافق اشاره میکنند، موضوع درخواست ایران برای کسب تضمین کتبی عدم خروج مجدد امریکا از برجام و مطالبه امریکا برای دریافت قول کتبی از ایران جهت بازگشت به کلیه تعهدات برجامی و ادامه مذاکرات برای تکمیل برجام با موضوعاتی همچون توان نظامی و موشکی ایران و نقش ایران در تحولات منطقهای بر اساس خواستههای واشنگتن است که علیالاصول نمیتواند مورد قبول طرف ایرانی واقع شود.
به هر حال شرایط یاد شده در موقعیتی است که بهزعم غربیهای حاضر در جمع برجام که روسیه و چین نیز آن را کتمان نمیکنند، انتخاب رییسجمهور جدید ایران که در چهره یک محافظهکار تصویر شده، سایهای برمذاکرات هستهای گسترده است. درحالی که مقام نزدیک به وزارت خارجه امریکا خاطرنشان میکند که انتخاب رییسجمهور جدید،تصمیم امریکا برای رسیدن به توافق را متاثر نکرده است و ایرانیها نیز تا به امروز بهطور جدی در مذاکرات حاضر بوده، ولی روند پیگیری مذاکرات نمیتواند تا ابد ادامه داشته باشد.
در هر صورت بهرغم اظهارات و ادعاهای مختلف از طرفهای مذاکرهکنندگان در موضوع برجام آنچه عملا تا به امروز قابل مشاهده بوده عدم بازگشت امریکا و رفع کلیه تحریمهای مورد نظر ایران در چارچوب برجام است که ظاهرا طرف ایرانی نیز تا تحقق کامل آنها باید راه درازی را طی کند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.