کاندیداها وعده های فضایی ندهید/ هزینه یارانه یک میلیونی از کجا تامین شود؟!

سیدکمال‌الدین سجادی با اشاره به وعده‌های ناممکن برخی کاندیداها، اظهار کرد: قطعاً بخش‌های عمده‌ای از مردم چنین وعده‌هایی را باور نمی‌کنند و دیگر دوره طرح چنین وعده‌هایی برای همراه کردن مردم با خود گذشته است.

وی افزود: مگر می‌شود که بگویند می‌خواهیم یک میلیون تومان یارانه بدهیم؟ این هزینه از کجا و چگونه قرار است تامین شود؟ توان رییس‌جمهوری با همه اختیاراتی که دارد، در ارائه و اجرای چنین طرح‌هایی محدود است و باید مطابق با قوانین و مقررات کشور پیش برود.

سجادی با بیان اینکه طرح چنین وعده‌هایی باعث تخریب و سرخوردگی و آسیب بیشتر به اعتماد عمومی می‌شود، تاکید کرد: بازهم می‌گویم مردم دیگر کمتر به چنین وعده‌هایی گوش می‌دهند. این شیوه برخورد با انتخابات و جلب نظر جامعه دیگر کارآمد نیست و جز تخریب چهره خود این افراد، نتیجه دیگری برای‌شان ندارد.

دبیرکل جامعه اسلامی کارمندان با بیان اینکه کاندیداها وعده‌های فضایی، نامعقول و غیرعملیاتی را کنار بگذارند، اظهار کرد: اگر آنان با الهام از بیانیه گام دوم و رهنمودهای رهبری برنامه‌های خود را حول محور مسائل اقتصادی و رفع مشکلات مردم در این زمینه تنظیم کنند، نتیجه بهتری خواهند گرفت.

سجادی در پایان تاکید کرد: این دفعه مردم خیلی دقیق‌تر شدند و اگر کاندیدایی بتواند تصویری روشن و عملیاتی از آینده رسم کند، تنها در این صورت به او رأی می‌دهند.

 وعده‌های اقتصادی کاندیداها مورد بررسی کارشناسی قرار گیرد

حجت الاسلام سید کاظم موسوی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: ما باید کاری کنیم که انتخابات پرشور برگزار شود چرا که خواسته رهبری معظم انقلاب متدینین، خانواده‌های شاهد، جانباز، ایثارگر، آزاده و کل ملت ایران همین است. اگر مشارکت بالا برود امید دشمن هم به یاس و ناامیدی تبدیل خواهد شد. 

وی مشارکت مردم پای صندوق رای را ضمانت اجرایی برای نظام ولایی توصیف کرد و گفت: هرکدام از کاندیداها وعده هایی داده اند از افزایش یارانه نقدی گرفته تا اقتصاد آنچنانی و مبارزه با فساد، طبیعتا ما نیازمند انتخاب فردی جامع به عنوان رئیس جمهور هستیم که هم در حوزه فساد زدایی و هم تقویت اقتصاد، زیرساخت های کشور، حوزه های، پولی و بانکی، نفت، میعانات و معادن تخصص داشته باشد یا اگر تخصص ندارد کارشناسان و مشاورین خبره ای را برای خود انتخاب کنند. 

واکنش چهره‌های سیاسی و نمایندگان به وعده‌های ناممکن کاندیداها

نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رفع مشکل مردم باید برنامه اساسی رئیس جمهور آینده باشد، تصریح کرد: مشکل امروز ما معیشت، اشتغال و بهم ریختن بازار بورس است و رئیس جمهور باید ظرفیت جمع و جور کردن این مسایل را داشته باشد. 

موسوی ادامه داد: کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری که همه آنها افراد فرهیخته ای هستند باید دقت و توجه لازم را داشته باشند به خصوص کسانی که پیشکسوت و پیش قراول هستند توجه‌شان به این موضوع باشد که ما در سال چهل و دوم انقلاب هستیم و در گام دوم انقلاب باید حضور جوانان در سیستم اجرایی کشور را در نظر بگیریم، نخبگان و صنعتگران را مورد توجه قرار دهیم، کیفیت صنعت داخلی را بالا ببریم و اقتصاد مقاومتی را تقویت کنیم که نیاز به بیرون نداشته باشیم. 

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان یادآور شد: این که کاندیداها وعده هایی مانند افزایش یارانه یا پرداخت مبالغی برای زنان خانه دار می دهند باید دید آیا منابعش را داریم؟ و این منابع در کجا دیده شده است؟ اینها باید به صورت دقیق مورد کارشناسی قرار گیرد البته هر کدام از کاندیداها اگر حرف می زنند و وعده ای می دهند حتما روی آن حساب کرده اند اما باید بدانند که مردم نجیب و شریف ما در برخی مسایل سیاسی و اجتماعی از مسوولین جلوتر هستند و باید به این مردم نیز خدمت کرد. 

وعده‌ها و شعارهای دهن پُرکن نظر مردم را جلب نمی‌کند

محمد حسن آصفری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری در بحث انتخابات و ضرورت پرهیز کاندیداها از دادن وعده های توخالی، بیان کرد: امروز فهم و شعور سیاسی مردم در سطح بالایی قرار دارد و می توانند تشخیص دهند که کدام وعده ها و شعارهای کاندیداها ظرفیت عملیاتی داشته و کدام یک قابل اجرا نخواهد بود. بنابراین لازم است کاندیداها در سر دادن وعده ها و شعارهای انتخاباتی به واقعیت های کشور نیز توجه داشته باشند.

وی در ادامه اظهار کرد: هر کاندیدایی باید متناسب با ظرفیت های کشور و اختیاراتی که رئیس جمهور دارد به مردم وعده و قول دهد. کاندیداها به جای مطرح کردن وعده هایی که با شرایط کشور همخوانی نداشته و از واقعیت های جامعه نیز دور است، چشم های خود را بر روی واقعیت ها گشوده و بر اساس ظرفیت ها برای حل مشکلات مردم برنامه ارائه دهند.

واکنش چهره‌های سیاسی و نمایندگان به وعده‌های ناممکن کاندیداها

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: از سوی دیگر کاندیداها باید از سیاه نمایی پرهیز کرده و دستاوردهای چهل ساله نظام را زیر سوال نبرند. کاندیداها باید با برنامه های کارشناسی به رقابت پرداخته و انگیزه مردم را برای مشارکت در انتخابات افزایش دهند. از سوی دیگر باید از تخریب یکدیگر و سیاه نمایی خودداری کنند.

وی در ادامه تاکید کرد: هیچ کس با نقد منصفانه در رقابت های انتخاباتی مشکلی ندارد اما هیچ کس موافق سیاه نمایی و سر دادن وعده های دروغین نیست.

آصفری با تاکید بر اینکه هر یک از کاندیداها باید برای عرصه سیاست داخلی و خارجی، حوزه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی متناسب با ظرفیت های موجود برنامه به مردم ارائه دهد، افزود: سر دادن شعار های دهن پرکن نمی تواند نظر مردم را جلب کند، چرا که مردم و رسانه ها هر شعاری را ثبت و ضبط می کنند و قطعا از یاد نخواهند برد. مردم مطالبه گر خواهند بود و عملکرد چهار ساله رئیس جمهور را در مقایسه با وعده هایی که داده است خواهند سنجید.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.