مرعشی:احمدی نژاد دنبال رفع تحریم نبود/رهبری با رئیس جمهوری که قدرت سپاه پشتش باشد مخالف خواهند بود
سیدحسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران در بخشی از گفتوگو با «اکوایران» که مشروح آن به زودی منتشر میشود، ضمن حمایت از عملکرد دولت حسن روحانی به ویژه در حوزه اقتصادی گفت: در تحریم های جدید صادرات نفت ایران به ۷۰ هزار بشکه در روز رسید، هیچ کدام از دوستان ایران حتی چین و روسیه هم نتوانستند هیچ کمک مؤثری به ایران کنند.
فیلم کامل گفتگوی اکوایران را ببینید؛
سخنگوی حزب کارگزاران بر خلاف ظواهر قضیه که دولت آقای روحانی در دور دوم، دولت ناموفقی در عرصه اقتصاد بود ولی کسانی که با واقعیت های اقتصادی ایران آشنا هستند به خوبی می دانند که دولت دوم آقای روحانی هم دولت موفقی بود که توانست تورم را در حد 40 درصد حفظ کند.
*قبل از اینکه کمر اقتصاد ایران بشکند، کمر ترامپ شکست
وی با بیان اینکه وضعیت اقتصادی حتما قابل دفاع است، افزود: ایران یکی از بزرگ ترین و سخت ترین دوره های تاریخ اقتصاد خودش را خوشبختانه پشت سر گذاشت و خدا را شکر قبل از اینکه کمر اقتصاد ایران بشکند، کمر ترامپ شکست.
مرعشی گفت: من به آقای روحانی هم گفتم که کاری که شما در برجام در دولت اول تان و برای حفظ برجام در دولت دوم تان و در این ماه های پایانی دولت هم برای احیاء برجام دارید می کنید در تاریخ ایران با ملی شدن نفت توسط مصدق قابل مقایسه است.
*شباهت حسن روحانی و محمد مصدق
این فعال سیاسی اصلاح طلب در واکنش به این پرسش که به نظر می رسد که مردم با نظر شما موافق نباشند، اظهار کرد: مگر مردم در زمان مصدق موافق بودند؟ من به آقای روحانی هم گفتم شما از یک جهت هایی با آقای مصدق قابل مقایسه هستید؛ از این جهت که شما هم نتوانستید رابطه خودتان را با مردم و با جبهه سیاسی حامی خودتان برقرار نگه دارید.
مرعشی در ادامه با انتقاد از مقایسه محمود احمدی نژاد و حسن روحانی، گفت: آقای احمدی نژاد دنبال رفع تحریم ها نبود بلکه می گفت انقدر قطعنامه صادر کنید که قطعنامه دانتان پر شود اما آقای روحانی تلاش کرد و همه آن 5 یا 6 قطعنامه ای که علیه ایران صادر شده بود را لغو کرد. چه کسی می تواند آقای روحانی را با آقای احمدی نژاد مقایسه کند؟
*اگر تحریمها ادامه پیدا کند، دولت و بانک مرکزی هیچ ذخیرهای برای اداره کشور ندارند
به گفته وی، جامعه ما در اقتصاد در فشار سنگینی بوده و یک زمان حداقل 10 ساله زمان نیاز دارد تا بتواند با رشد 6 الی 7 درصد قدرت خرید مردم را به 3 سال قبل برگردد یعنی کار ساده ای نیست.
نائب رئیس جبهه اصلاحات ایران تصریح کرد: اگر تحریم ها در ایران ادامه پیدا کند دولت و بانک مرکزی هیچ ذخیره دیگری برای اداره کشور ندارند و کل اقتصاد باید روی دلار آزاد برود و تورم جدیدی را دوباره به مردم تحمیل کند. ما در آن شرایط دیگر نمی توانیم با فراوانی کالاها کشور را اداره کنیم و حتما باید به سمت یک اقتصاد مدیریت شده برویم و کشور را با سهمیه بندی اداره کنیم.
چه کسانی مخالف کاندیدای نظامی هستند؟
مرعشی همچنین درباره حضور کاندیداهای نظامی در انتخابات 1400، اظهار کرد: نظامی به چه مفهوم است؟ اگر بگوییم نظامی به مفهوم کسی است که بیاید و قدرت سپاه پشت او باشد به نظر من اولین مخالف چنین دولتی می تواند رهبر انقلاب باشد و حتما روحانیت و مراجع تقلید ایران مخالف چنین وضعیتی هستند.
وی گفت: نظامی ها باید در ذیل فرماندهی کل قوا و در ذیل ولی فقیه تعریف شوند؛ اگر نظامی ها وارد یک عرصه ای شوند که به مصلحت کشور نیست، حتما خطراتی نهادهای مؤثر نظام را تهدید می کند و به نظر من این هوشمندی وجود دارد که چنین اتفاقی نیفتد اما این به این مفهوم نیست که اگر یک کسی سابقه کار نظامی گری دارد و الان نظامی نیست و اکنون تجربه اقتصادی و مدیریتی دارد و می تواند رای مردم را جلب کند به ایران بیاید ولی من فکر نمی کنم مردم ایران به سادگی به یک چنین رئیس جمهوری رای دهند، اما اگر رای دادند ما همه از رای مردم تبعیت می کنیم.
تاجزاده گفت 99 درصد رد صلاحیت میشوم
وی با اشاره به اعلام کاندیداتوری مصطفی تاجزاده، چهره اصلاحطلب گفت: آقای تاج زاده خودشان به من گفتند که 99 درصد رد صلاحیت می شوم اما می خواهم به عنوان یک کاندیدا حرفهایم را بزنم.
فائزه هاشمی راهحلی برای آینده ایران ندارد
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی ایران همچنین با اشاره به تحریم انتخابات از سوی فائزه هاشمی، عضو حزب متبوعش، خاطر نشان کرد: خانم فائزه هاشمی اساسا هیچ وقت در چهارچوب حزب نمی گنجیدند و همیشه حرفشان این بود که اگر قرار باشد من در حزب بمانم، حزب باید این اختیار را به من بدهد که من مطالب خودم را بگویم که این با کار حزبی سازگار نیست و ما قبول نکردیم که یک عضو حزب غیر مصوبات حزب را بگوید ولی ایشان یک پدیده است و راه حلی هم برای آینده ایران ندارد.
مرعشی تاکید کرد: ایشان تک نفره است و اکنون هم جزو تحریمی ها محسوب می شود و یک عده هم برایش سوت می زنند که آفرین خوب شد گفتی که تحریم می شود، ولی نمی دانند که بعد از تحریم انتخابات چه می شود و هیچ کس حاضر نیست مسؤلیت بعد از تحریم انتخابات را بپذیرد.
ترجیحم زنگنه است
وی در پایان با اشاره به تشکیل کمیته 3 نفره انتخاباتی در دولت با عضویت ظریف، جهانگیری و زنگنه در دولت، در پاسخ به این پرسش که کدام یک از این افراد را برای کاندیداتوری مناسب تر می داند، گفت: من هر 3 نفرشان را قبول دارم ولی ترجیحم آقای زنگنه است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.