بیماری لثه خطر ابتلا به کووید ۱۹ شدید را افزایش می دهد

 به نقل از مدیسن نت، تحقیقات قبلی نشان داد که رگ‌های خونی بیش از مجاری هوا، در بیماری کووید ۱۹ تحت تأثیر قرار می‌گیرند. حال تحقیقات جدید نشان می‌دهد که غلظت بالای کروناویروس در بزاق و بیماری‌های لثه (پریودنتیت) با افزایش خطر مرگ ناشی از کووید ۱۹ ارتباط دارد.

این مطالعه فعلی گزارش می‌دهد که کروناویروس می‌تواند از طریق بزاق وارد ریه‌ها شود، چراکه ویروس مستقیماً از دهان به جریان خون، به ویژه در افراد مبتلا به لثه‌های بیمار، منتقل می‌شود.

دکتر «آئین چاپل»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه بیرمنگام انگلیس، در این باره می‌گوید: «این مدل ممکن است به ما کمک کند تا درک کنیم که چرا برخی از افراد به بیماری کووید ۱۹ مبتلا می‌شوند و برخی دیگر به آن مبتلا نمی‌شوند. همچنین می‌تواند نحوه مدیریت ویروس را تغییر دهد و در جستجوی درمان‌های ارزان قیمت یا حتی رایگان مرتبط با دهان و در نهایت، نجات جان افراد باشد.»

به گفته محققان، ویروس با رسیدن به جریان خون می‌تواند با عبور از رگ‌های گردن و قفسه سینه به قلب برسد، قبل از اینکه به رگ‌های خونی ریه‌ها پمپاژ شود.

تجمع پلاک دندانی و التهاب لثه موجب افزایش احتمال رسیدن کووید ۱۹ به ریه‌ها می‌شود و نوع شدیدتر عفونت ایجاد می‌شود.

چاپل توضیح داد که بیماری لثه به میکروارگانیسم ها اجازه می‌دهد وارد خون شوند. وی گفت: «مسواک زدن دقیق و استفاده از نخ دندان برای کاهش تجمع پلاک، و همچنین دهان شویه های خاص یا حتی شستشوی آب نمک می‌تواند به کاهش غلظت ویروس در بزاق کمک کند.»

وی در ادامه توضیح داد: «این مراحل می‌تواند به کاهش پیشرفت بیماری ریه کمک کند و خطر ابتلاء به کووید ۱۹ شدید را کاهش دهد.»

محققان اظهار داشتند که شواهدی در دست است که برخی از مواد موجود در دهان شویه های ارزان قیمت و قابل دسترس در غیرفعال سازی کروناویروس بسیار مؤثر هستند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.