وزیر دولت سابق: گزینه احمدی نژاد نیستم
وزیر جهاد کشاورزی در دولت دهم گفت: داوطلب ریاستجمهوری باید متناسب با این جایگاه رفیع، شناخت و تجربه داشته و در قوه مجریه کار کرده باشد.
اهم گفت و گو با صادق خلیلیان را میخوانید؛
* تعداد زیادی از افراد داوطلب حضور در انتخابات هستند، آیا میان افرادی که احتمال کاندیداتوری دارند کسی را اصلح نمی دانید که وارد میدان می شوید؟
باید اجازه دهیم تجربههای موفق به عرصه انتخابات بیایند. از پایینترین رده کاری تجربه کسب کرده و به جایگاه وزارت رسیدم و نظر رئیس جمهور و نمایندگان مردم در مجلس را به خود جلب کردم و تجربه نسبی در چهارچوب وظایف قوه مجریه دارم. این شاخص ها آمدنم به صحنه انتخابات را توجیه می کند.
* شما وزیر دولت آقای احمدینژاد بودید، آیا در این انتخابات گزینه او هستید یا بهطور مستقل وارد میدان میشوید؟
حضور در عرصه انتخابات تصمیم خودم است باید اجازه دهیم مردم گزینهها را انتخاب کنند. آمدهام تا گزینه مردم باشم. گزینه کسی نیستم و بهصورت مستقل خواهم آمد.
مبانی فکریام اصولگرایی است اما.../مستقل آمدهام
*میفرمایید مستقل هستید، روی کمک جریانی حساب نکردید؟
مبانی فکری من متعلق به اردوگاه اصولگرایی است. اما برای اصولگرایی تعریف دارم. مقام معظم رهبری سال ۹۴ ویژگیهای فکری حضرت امام(ره) را به عنوان چهارچوب فکری انقلاب تبیین فرمودند و من پیاده کردن آن تفکرات را اصولگرایی میدانم. طبیعتا اگر افرادی با بر این اساس از اردوگاه نیروهای انقلاب و یا نیروهای مستقل من را حمایت کنند، استقبال می کنم.
*با دیگر وزرای آقای احمدینژاد که قصد کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری دارند ارتباط دارید؟
سال ۹۸ برای انتخابات مجلس با برخی از این افراد جلسه داشتم و در جریان ائتلاف مردم وزرای دولت های نهم و دهم را به صحنه آوردیم تا در صحنه حضور داشته باشند و ظرفیت خود را در خدمت به نظام و مردم قرار دهند. برهمین اساس در فهرستی که برای مجلس به مردم معرفی کردیم، بودند. ولی برای انتخابات ریاست جمهوری هنوز به رایزنی و هماهنگی در این چهارچوب که کدامیک از ما باقی بماند و بقیه او را حمایت کنند، نرسیده ایم. باید اجازه دهیم فضا یک مقدار جلو برود، چون فضای انتخابات برای تبیین مسائل بسیار مهم است. نباید ورود افراد را نهی کنیم، اجازه دهیم همه داوطلبان بیایند و مسائل خود را تبیین کنند تا مردم بتوانند فرد اصلح را انتخاب کنند.انتخابات ریاست جمهوری مانند بهار انقلاب و نظام است. متأسفانه یک نگاه تک محوری شکل می گیرد که این نیاید، آن نیاید. اکنون اصولگرایان و اصلاحطلبان هر دو به همین مسئله دچارند. اگر اجازه دهیم همه خود را در معرض نظرات و مسائل قرار دهند، مردم دریافتی های فراوانی خواهند داشت و بسیاری از برنامهها برای پشتیبانی از نظام احصا می شود. باید فضا را به سمت انتخابات چند وجهی و تنوع سلایق ببریم.
*پس شما از طرفداران تعدد داوطلبان در صحنه انتخابات ریاست جمهوری هستید.
باید مسائل برای مردم تبیین و نقاط قوت و چالشهای نظام که باید برطرف شود در قالب داوطلبان انتخابات تبیین شود و برنامهها برای برون رفت از این چالشها توسط افراد مطرح شود. بعد از اینکه از این ظرفیت در فضای انتخابات استفاده کردیم، در روزهای آخر بر اساس جمع بندی که در هر اردوگاه فکری گرفته شده تصمیم گیری صورت می گیرد.
آن زمان به عنوان مثال اگر شورای نگهبان ۱۰ نفر را معرفی کند، پنج نفر در معرض آرای نهایی قرار بگیرند. ولی باید تا روزهای آخر در صحنه باشیم و به نظرسنجی مردم توجه کنیم. چون این انتخاب مردم است و آنها باید تبیین کنند چه فردی برتر است و آیا لازم است وحدت به وجود بیاید یا خیر؛ تجربه نشان داده افکار عمومی خودش افراد را به این سمت سوق می دهد و آنجاست که باید جمع بندی صورت گیرد که چه کسی باید بماند.
*با این اوصاف در صورتی که احراز صلاحیت شوید با هیچ گزینهای ائتلاف نمیکنید و بهنفع کسی کنار نمیروید؟
باید اجازه دهیم مسیر، حرکتهای بعدی را تعیین کند. با دوستان همفکری میکنم و در تبیین مسائل کمک میگیرم. اما وقتی فردی با ارزیابی و برنامه وارد عرصه میشود و اوضاع را رصد کرده باید اجازه دهیم براساس ارزیابی های خود مسیر را دنبال کند.
به خداوند متکی هستم اما...
* چقدر به برنامههایی که دارید متکی هستید؟
به خداوند متکی هستم؛ اما فردی که صلاحیتش یکبار از سوی رئیس جمهور و نمایندگان مجلس تأیید شده و دوره خود را به اتمام رسانده، صلاحیت عمومی را دارد. و من بر تجربه موفق تأکید دارم. معتقدم کسی از بیرون قوه مجریه در رأس آن قرار گیرد موفق نخواهد بود.
* نام دولت شما چیست؟
کشور بایستی صاحب یک نگاه نو به مسائل شود و یک تحول اساسی در نحوه اداره کشور داشته باشیم و بتوانیم ملت را بسیج کنیم و یک جهاد سازندگی برای رسیدن به ایران پیشرفته راه بیندازیم. برای همین نام دولت خود را «نگاه نو و تحول اساسی» گذاشتیم.
* اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، برنامه شما برای اداره کشور در شرایط تحریم چیست؟
تحریمها از سال ۹۰ آغاز شد و در سال ۹۱ با موانع آن روبرو بودیم برای همین در مقابله با تحریم های بیسابقه تجربه داریم. معتقدیم تحریم ها قابل مهار است و ما یکبار اینکار را با برنامه ریزی مبتنی بر توانمندی های داخلی و در عین حال استفاده از ظرفیت های گسترده بین المللی انجام داده ایم. بنابراین می توان به راحتی تحریم ها را خنثی کرد و مسیر رشد اقتصادی کشور را به بالای پنج درصد در مرحله نخست و در مرحله دوم به هشت درصد که نیاز توسعه کشور است.
فوریترین کار برای دولت آینده بازسازی قدرت خرید مردم است
*فوریترین کاری که پس از ریاست جمهوری انجام میدهید چیست؟
فوریترین کار برای دولت آینده بازسازی قدرت خرید مردم است. در عین حال حمایت بخش تولید که طرحی برای آن تدوین شده است.
* اگر رئیس جمهور شدید با غرب چه میکنید، برخی اینگونه القا میکنند که نیروهای انقلاب مذاکرهپذیر نیستند، این مسئله را قبول دارید؟
در دفاع مقدس همراه با اقدامات نیروهای مسلح، با مذاکرات دشمن را از کشور خارج کردیم و سازمان ملل را به مرحله ای رساندیم که صدام را مقصر جنگ قلمداد کنند اینها تجربه ای از مذاکرات نیروهای انقلاب است. نباید از مذاکره واهمه داشت. باید به اصول وفادار باشیم و نترسیم. در عین حال بتوانیم با پشتیبان سازی در درون و ظرفیت هایی که داریم دشمن را وادار به پذیرش دیدگاه های خود کنیم. طرف های مذاکره باید در چهارچوب یک توافق متوازن و احترام به ملت ایران وظایفی که دارد را بپذیرد و انجام دهد و ما باید این را به آنان تحمیل کنیم و نیروهای انقلاب می توانند این کار را انجام دهند.جمهوری اسلامی ایران از ابتدای انقلاب تاکنون بالاترین سطح مذاکره و حضور در پهنه سیاست بین الملل را داشته و هنوز هم ادامه دارد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.