ادعای جدید آمریکا درباره خطر رویایی نظامی میان رقبای هستهای شبه قاره
آمریکا درحالی مدعی احتمال قوی رویارویی نظامی میان پاکستان و هند به عنوان رقبای هستهای در شبه قاره است که گزارشها از دیپلماسی پنهان اسلامآباد و دهلینو برای کاهش تنشها حکایت دارد و مرزهای دو کشور نیز همچنان شاهد تداوم اجرای پیمان آتش بس است.
رسانههای پاکستانی روز جمعه به نقل از جزئیات گزارش سالانه ارزیابی تهدید توسط مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده آمریکا اعلام کردند که احتمال قوی افزایش تنشها میان دو همسایه اتمی جنوب آسیا و متعاقب آن اقدام نظامی توسط هند علیه پاکستان وجود دارد.
در این گزارش ادعا شده، که دولت فعلی هند به نخست وزیری نارندرا مودی ممکن است در واکنش به هرگونه اقدام تحریک آمیز اسلامآباد، چه واقعی و یا چه براساس درک دولت دهلینو باشد، حرکت مقابله جویانه نظامی علیه پاکستان انجام دهد.
آژانس اطلاعات ملی آمریکا درحالی مدعی افزایش تهدید رویارویی نظامی میان رقبای سنتی شبه قاره است، که این روزها زمزمههایی از مذاکرات پنهانی مقامات ارشد اطلاعاتی پاکستان و هند در خارج از مرزها شنیده میشود.
در این گزارش آمده است: افزایش تنشها در منطقه خطر درگیری بین دو همسایه مسلح به تسلیحات اتمی را نیز بالا میبرد و ممکن است ناآرامیهای خشونت آمیز در کشمیر یا هرگونه حمله شبه نظامیان به نیروهای امنیتی هند، جرقه این رویارویی را بزند.
سازمان اطلاعات ملی آمریکا در عین حال بروز هرگونه "جنگ عمومی" میان پاکستان و هند طی سال ۲۰۲۱ را بعید دانست و افزود: بحران میان این دو همسایه احتمالاً شدیدتر خواهد شد.
هفته گذشته نیز در یک گزارش دیگر اطلاعاتی آمریکا که به کنگره این کشور ارائه شد، ادعا شد که تنشها میان پاکستان و هند یک نگرانی برای جهان است و این دو کشور ممکن است تا ۵ سال آینده به دلیل اقدامات تحریک آمیز واقعی و یا قابل درک، وارد جنگ شوند.
ادعای آمریکا درحالی عنوان میشود که از اواسط ماه فوریه امسال آتش بس در مرزهای زمینی پاکستان و هند به طور کامل برقرار شد و ارتشهای دو کشور متعهد به پیروی از آن و حل تمامی اختلافات از طریق مذاکره و تماسهای مداوم میان مقامهای بلندپایه نظامی یکدیگر شدند.
علاوه بر این، گزارش رسانههای غربی حاکی از دیپلماسی پنهان اسلامآباد و دهلینو برای کاهش تنشها است و همزمان دو رقیب سنتی شبه قاره از ایراد سخنان تند و یا مواضع جنجالی علیه یکدیگر نیز عقب نشینی کردهاند.
سفیر امارات متحده عربی در آمریکا آنچه که وی تلاش ابوظبی برای میانجی گری بین پاکستان و هند خواند، را تایید کرد و مدعی شد که امارات کمک میکند تا دو همسایه هستهای در جنوب آسیا یک رابطه سالم و عمل گرا داشته باشند.
رسانههای پاکستانی نیز روز گذشته به نقل از رویترز گفتند: سازمان اطلاعات هند و سازمان اطلاعات و امنیت ارتش پاکستان (ISI) یکماه پیش از آتش بس در مرزهای مشترک، بیسرو صدا در دبی واقع در امارات متحده عربی، دیدار و مذاکرات برای پیشبرد تنشزدایی میان دو کشور را کلید زدند.
پایگاه خبری «اکسپرس تریبیون» پاکستان در این خصوص نوشت: به رغم تنشها و تهدید جدی رویارویی میان رقبای هستهای جنوب آسیا، دولتهای پاکستان و هند از دیپلماسی پشت پرده و یا همان مذاکرات پنهانی در جهت عادیسازی روابط تا ماههای آینده استفاده کردند و حتی گفته میشود مقامات دو کشور علاوه بر دبی، در تایلند و لندن هم مذاکرات پنهانی برگزار کردهاند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.