فلاحت پیشه: نباید مذاکرات وین را ترک کنیم

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، با اشاره به خرابکاری در بخشی از شبکه توزیع برق تاسیسات غنی‌سازی نطنز، گفت: تاسیسات هسته‌ای از بالاترین درجه حفاظتی و پدافندهای عامل و غیرعامل برخوردار هستند. متاسفانه این اتفاق، دومین حادثه خرابکارانه در مجتمع هسته‌ای نطنز است. البته در سال‌های پیش نیز حملات و سوءقصدهایی نسبت به این مجتمع شده بود ولی یا موفق نمی‌شدند یا عمق و دامنه حملات به این اندازه نبود.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم، با یادآوری موارد مشابه در سال گذشته و همچنین ترور دانشمند شهید فخری‌زاده، تاکید کرد: شواهد و ارزیابی‌ها نشان از دست داشتن رژیم صهیونیستی در این اقدامات خرابکارانه دارد. اسرائیلی‌ها قبلا هم اقداماتی از این دست را انجام داده بودند ولی نه چون امروز به صراحت قبول مسوولیت می‌کردند و نه این گونه اقدامات‌شان را تبلیغ می‌کردند.

قابلیت هسته‌ای، ویترین دیپلماسی ایران است

فلاحت‌پیشه ادامه داد: احتمالا آمریکایی‌ها نیز از انجام این اقدام بی‌اطلاع نبوده‌اند. در بهترین حالت، اگر آنها با این اقدام موافق نبودند با آن نیز مخالفت نکرده‌اند. در صورتی که آنها نسبت به این مسئله اطلاع نداشتند، این اقدام نشان داد که رژیم صهیونیستی از انجام هر اقدام هراسی ندارد و آمریکا هم کنترلی روی متحدان خود ندارد.

نماینده پیشین مجلس ادامه داد: متحدان منطقه‌ای آمریکا و گروهی در داخل این کشور دو جریان مخالف دیپلماسی را تشکیل می‌دهند.  بازیگران منطقه‌ای مخالف دیپلماسی نتانیاهو و عربستان هستند و نومحافظه‌کاران جنگ‌طلب در آمریکا کسانی هستند که مخالف هر توافقی با ایران و پیشبرد دیپلماسی هستند.

وی ادامه داد: تحلیل مخالفان دیپلماسی این است که حادثه تروریستی نطنز می‌تواند جلوی توافق را بگیرد. برخلاف تحلیل آنها، قدرت ایران تنها از ناشی مسائل هسته‌ای نیست. قابلیت هسته‌ای، ویترین دیپلماسی ایران است. قدرت ایران بیشتر به دلیل توانمندی‌های دفاعی و عمق استراتژیک ایران در منطقه است.

فلاحت‌پیشه بر ضرورت مقابله حقوقی و سیاسی با اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی در ایران تاکید کرد و گفت: اقدام تروریستی در نطنز برخلاف منشور ملل متحد، کنوانسیون‌های بین‌المللی و معاهده منع اشاعه هسته‌ای (NPT) است و می‌توانست موجب یک فاجعه انسانی و محیط‌ زیستی شود.

این نماینده ادوار مجلس افزود: همچنین باید با اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی در مراکز حساس و شخصیت‌های ایرانی و هم در منطقه مقابله کرد و حد یقفی برای اقدامات آنها مشخص کرد؛ چرا که اقداماتی از این دست به حل بحران در منطقه کمک نمی‌کند.

وی با بیان اینکه اقدام تروریستی در مجتمع هسته‌ای نطنز موجب کاهش توان اتمی ایران نمی‌شود، عنوان کرد: اگر در حادثه روز یکشنبه، سانتریفیوژهای نسل اول نابود شدند، ایران ماشین‌های پیشرفته‌تر و قدرتمندتری را جایگزین آن می‌کند. این مساله، توان چانه‌زنی ایران را افزایش خواهد داد.

 این کارشناس مسائل بین الملل درباره برخی درخواست‌های مطرح شده مخالفان برجام برای ترک مذاکرات در پی حادثه تروریستی نطنز بیان کرد: موافق این موضوع نیستم و معتقدم ترک مذاکرات و دست رد بر سینه دیپلماسی زدن، همان خواسته رژیم صهیونیستی و نتانیاهو است. برخلاف این نظریه، معتقدم وزارت امور خارجه باید با موضع هشدار جدی و قاطعانه در مذاکرات حضور یابد و قابلیت‌های خود را به گونه‌ای دیگر افزایش دهد.

در خرابکاری نطنز، بحث نفوذ مطرح نیست/ دشمن از تکنولوژی پیشرفته استفاده‌ می‌کند

همچنین شهریار حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره حادثه تروریستی در سایت هسته‌ای نطنز و اقدامات کمیسیون امنیت ملی برای بررسی ابعاد این حادثه و پیدا کردن آمران آن گفت: کمیسیون امنیت ملی از مدت‌ها پیش حتی  قبل از تهیه طرح اقدام راهبردی لغو تحریم‌ها به این موضوعات ورود کرده و هشدارهای امنیتی را هم  بارها اعلام کرد.

 نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: سازمان انرژی اتمی مسئولیت عظیمی در حفاظت از سایت‌های هسته‌ای بر عهده دارد؛ البته مسئولیت‌ها در موضوع حفاظت از این مراکز بین نهاهادهای مختلف تقسیم شده است. 

وی با بیان این‌که در مکان‌هایی مانند سایت‌های هسته‌ای آن چیزی که به عنوان حفظ امنیت مطرح می‌شود باید با وسواس و دقت بیشتری رعایت شود، اظهار داشت: اصولاً پدافند غیرعامل در این سایت‌ها قرار دارد و  قاعدتاً باید خوب رعایت شود و پیش‌بینی این مسائل باید صورت گیرد چرا که اگر خوب رعایت نشود گاهی اوقات منجر به اتفاقاتی می‌شود. 

نماینده مردم قصر شیرین، سرپل ذهاب و گیلان غرب با اشاره به حادثه تروریستی اخیر نطنز ادامه داد: چندماه پیش آن چیزی که به عنوان حادثه تروریستی در سایت نطنز مطرح شد از نوع انفجار بود اما در حال حاضر اقداماتی که مانند چند روز گذشته اتفاق افتاد از طریق بحث‌های الکترونیکی است که در کمیسیون امنیت ملی این بحث را با حضور آقای دکتر ظریف مطرح کردیم و ایشان هم در مورد پیگیرها و اقدامات جمهوری اسلامی توضیح دادند.

وی تاکید کرد: سازمان انرژی اتمی باید از ظرفیت نهادهای مربوطه استفاده کند که البته این کار را تا به امروز انجام داده است و در جلسات کمیسیون عنوان کردند تا آنجایی که مقدور بوده  صورت گرفته است اما نکته‌ای که مطرح می‌شود این است که رژیم صهیونیستی بر روی برنامه‌های هسته‌ای و مخصوصاً سایت نطنز متمرکز شده و این سایت همواره در معرض تهدید خارجی با محوریت دشمنان قرار دارد.

حیدری گفت: آن‌چیزی که در نطنز اتفاق افتاده است آسیبش بر سانتریفیوژهای نسل اول است که از نظر سازمانی در حال خارج شدن بودند و  بنا است سانتریفیوژهای نسل جدید  جایگزین‌شان شود.

وی خاطر نشان کرد: با وجود اقدامات خرابکارانه دشمنان، توقفی در فعالیت‌های هسته‌ای ما ایجاد نشده است و این فعالیت‌ها به روال عادی ادامه دارد.

وی با بیان این‌که قطع به یقین آمریکا با رژیم رژیم صهیونیستی همدست است، عنوان کرد: عموماً اقدامات رژیم صهیونیستی با آمریکایی‌ها و غربی‌ها صورت می‌گیرد و به صورت سازمان یافته است از تکنولوژی آنها استفاده می‌کنند. درحال حاضر  خرابکاری‌ها را پیگیری می‌کنیم و نهادهای امنیتی و اطلاعاتی موضوع را تحت رصد قرار داده‌اند. ما هم در مجلس با محوریت کمیسیون امنیت ملی پیگیر موضوع هستیم که امیدوارم به زودی ابعاد موضوع مشخص شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در گذشته اما از این دست اقدامات دیده ایم و امروز بحث نفوذ مطرح است آیا نهادهای ذیربط نباید پاسخگو باشند، عنوان کرد: در اتفاقی که رخ داد بحث تکنولوژی مطرح است که رژیم صهیونیستی و آمریکا از آن برخوردار هستند، لذا نفوذ به معنی آن‌که نهادهای ما کوتاهی کردند معنایی ندارد.

وی خاطر نشان کرد: واقعیت این است که نهادهای اطلاعاتی ما مخصوصاً وزارت اطلاعات هر روز از این خرابکاری‌ها در کشور کشف می‌کنند و با اطلاعاتی که به دست ما رسیده است، می‌گویم وزارت اطلاعات از ۱۰۰ توطئه ۹۸ توطئه را خنثی می‌کند و تنها یک الی ۲  مورد در طول سال منجر به اقداماتی می‌شود.

نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: انواع و اقسام مختلفی از تکنولوژی وجود دارد  که غرب و  رژیم صهیونیستی از آن‌ها استفاده می‌کنند، بنابراین تکنولوژی با بحث نفوذ متفاوت  است.

وی با بیان این‌که سیستم‌های پیش رفته از جای دیگر کنترل می‌شوند، تحت کنترل ماهواره هستند و ارتباطی با بحث نفوذ ندارد، گفت: جمهوری اسلامی هم از این دست اقدامات می‌تواند انجام دهد اما ما معتقدیم انرژی صلح آمیز کشورمان باید در موارد درست و در راه صلح استفاده  شود. پیشرفت‌های ما برای رژیم صهیونیستی قابل تحمل نیست، همان‌طور که برای  آمریکا و برخی از کشورهای منطقه قابل تحمل نیست؛  لذا با جریان‌های سازمان یافته و با استفاده از تکنولوژی  پیشرفته  با هدف  ایجاد  اختلال، دست به اقدام می‌زنند و ما نباید این موضوع را به کوتاهی یا نفوذ در حوزه‌های امنیتی ارتباط دهیم.

وی تاکید کرد: اقتدار اطلاعاتی و امنیتی کشور جمهوری اسلامی ایران بی نظیر است و آمارها نشان می‌دهد بیش از ۹۸ درصد توطئه‌ها خنثی می‌شود.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.