درخواست سناتورهای آمریکایی از بایدن درباره ایران

مورفی روز چهارشنبه در وبیناری گفت به همراه سناتور «تیم کین» در حال نوشتن نامه‌ای است که روشن می‌کند حمایت قابل توجهی در سنای آمریکا از رویکرد پایبندی دوجانبه وجود دارد.

وی با باین این که دونالد ترامپ به توصیه کسانی که مخالف برجام بودند گوش داد، افزود: او فهرستی شامل ۱۲ تقاضا را مقابل ایران قرار داد که برنامه هسته‌ای، برنامه موشکی و حمایت از حماس را شامل می‌شد و بعد منتظر ماند و ماند و ماند. نه تنها ایران درباره هیچ یک از آن ۱۲ موضوع که دولت ترامپ فهرست کرده بود، پای میز مذاکره نیامد، بلکه برنامه تحقیقات هسته‌ای خود را مجدداً آغاز کرد.

وی در ادامه مدعی شد «تحت برجام، ایرانی‌ها زمان گریز هسته‌ای برای تولید یک سلاح اتمی را از بیش از ۱۲ ماه به سه تا چهار ماه رساندند. آن‌ها همچنین تلاش‌های خود برای حمایت از بی‌ثباتی منطقه را متوقف نکردند.»

مورفی در ادامه با اشاره به سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ، ادامه داد: فشار حداکثری شکست ناخوشایند ۱۰۰ درصدی بود و بنابراین همانطور که برای بازگشت به برجام آماده می‌شویم، مهم است که به مخالفان آن یادآوری کنیم استدلال‌های آن‌ها آزمایش شده است. استدلال آن‌ها شکست خورده است. اکنون کار ... بازگشت هر چه سریعتر به توافق است.

این سناتور آمریکایی یادآور شد که واشنگتن اولین طرفی بود که برجام را ترک کرد و بنابراین نباید در برداشتن اولین گام برای بازگشت به آن ملاحظه نشان دهد. وی افزود: پذیرش این مسئله نشانه ضعف آمریکا نیست؛ و بنابراین در خلوت و در عموم به دولت توصیه کرده‌ام رویکرد پایبندی در برابر پایبندی را اتخاذ کند و برای برداشتن گام‌های اول به منظور بازگشت به برجام تمایل نشان دهد.

او در ادامه مدعی شد: اگر آمریکا چنین کاری کند و ایرانی‌ها عمل متقابل انجام ندهند، آن زمان ما موقعیت بسیار بهتری برای اقدام به صورت چند جانبه با گروه ۱+۵ قرار خواهیم داشت. اگر بتوانیم به این گروه نشان دهیم که مایل به بازگشت به توافق هستیم اما خصومت ایران با آن بوده که مانع احیای برجام شده، در وضعیت چندجانبه بسیار بهتری قرار خواهیم داشت. می‌خواهیم روشن کنیم که زمان در حال گذر است و زمان زیادی نداریم.

رو کانا، دیگر سناتور دموکرات هم گفت که بن‌بست ایجاد شده ناامیدش کرده و ادعا کرد: نمی‌فهمم تاخیر برای چه است، وقتی ترامپ دولت را در دست گرفت، ایران ۱۰۲ کیلگرم اورانیوم غنی شده داشت، حالا آن‌ها ۲.۵ تن اورانیوم غنی شده دارند. این یک شکست بزرگ بوده، کارزار فشار حداکثری، و ما همچنان به این وضع ادامه می‌دهیم.

وی تاکید کرد: ما باید تحریم‌ها را برداریم، به توافق بازگردیم، همیشه می‌توانیم تحریم‌ها را به سرعت بازگردانیم (اسنپ بک). به نظر می‌رسد چنین قضاوت صحیحی باشد اما با این حال اساساً وضع موجود ادامه دارد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.