باهنر: رییس جمهور آینده با بیست میلیون رای فکر نکند عقلش زیاد است
در ابتدای این نشست حکیم جوادی، رییس کمیته صنعتگران شورای وحدت با اشاره به ظرفیت ها و مشکلات صنعتگران در حوزه های مختلف اجرایی و قانونی گفت: علیرغم موانع فراوانی که وجود دارد اینکه صنعت در کشور ما توانسته به این میزان پیشرفت کند.
رئیس کمیته صنعتگران شورای وحدت افزود: گاهی قوانینی در مجلس و دولت ایجاد میشود که به دور از واقعیت های حوزه صنعت و صنعت گری است. در حال حاضر تنها برای انتخابات ۱۴۰۰ در شورای وحدت جمع نشدیم بلکه این هدف را داریم که در همه عرصههای کاری خود اثرگذار باشیم.
در ادامه مهدی غضنفری وزیر اسبق صنعت، معدن و تجارت در گردهمایی بزرگ صنعتگران ایران گفت: تا با مفهوم حکمرانی آشنا نشویم و ابعاد آن مورد گفتوگو قرار نگیرد با تصمیمات الاکلنگی در این زمینه روبرو میشویم. در حال حاضر با مفهموم حکمرانی برخورد آئین وار میشود. در مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاستهای کلی و تصمیمات کلی گرفته میشود و در مجلس هم قانونهای ۵ ساله تقنین می شود و بعد به سراغ بودجهای میروند که نه با آن تصمیمات کلی و نه با این قوانین ۵ ساله همخوانی دارد.
وزیر اسبق صمت با تاکید بر اینکه رییسجمهور آینده باید درک درستی از مفهوم حکمرانی داشته باشد، تصریح کرد: رئیسجمهور بعدی باید مفهوم حکمرانی را به درستی درک کرده باشد فردی که یارانه، کارت سوخت و مسکن مهر را مسخره کرد، درک درستی از حکمرانی نداشت. روحانی میگوید هم چرخ سانتریفیوژ و هم چرخ زندگی مردم چرخید، اما مردمی که در صف مرغ هستند، می گویند با کدام معیار میگویید چرخ اقتصاد میچرخد؟!
در این همایش همچنین محمدرضا باهنر دبیر جامعه اسلامی مهندسین، با اشاره به جشن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در حال حاضر ۸۰ درصد جمعیت کشور را افرادی تشکیل میدهند که یا در دوران جنگ و امام نبودند و یا آن زمان قدرت تمییز نداشتند. در این چهل سال کارهای خوبی انجام شد البته طبیعی است که برخی از قطعات پازل درست مدیریت نشد. این کارهای خوبی که در کشور صورت گرفته از جنگ تا بازسازی خسارتهای ناشی از آن که هزار میلیارد دلار هزینه بر روی کشور به بار آورد، همگی دستاورد دولتهایی است که در این چهل سال کار کردند و امور را مدیریت کردند.
عضو شورای عالی شورای وحدت افزود: در حال حاضر روستای ده خانوار بدون برق و آب نداریم. همه این امور کار همین دولتها بوده و البته اشکالاتی هم وجود داشته است. در واقع زمانی که نقشه راه و سیاستهای کلی در هرم قدرت، الزامآور نیستند و هر کدام از نهادها، اسناد بالادستی را رعایت نمیکنند، به اشکالات ساختاری برمیخوریم.
باهنر با اشاره به نقش مجلس در حل مسائل و مشکلات کشور خاطرنشان کرد: خاستگاه مجلس قومی، منطقهای و حزبی است. ۱۵ سال است که رهبری میگوید اقتصاد مقاومتی اما کسی توجه نمیکند. در هیچ مجلسی ده نفر پیدا نشده و نمیشود که منافع ملی را به سایر منافع ترجیح دهد. از زمانی که سیاستهای پولی در خدمت سیاست مالی قرار گرفت، این وضعیت برای اقتصاد کشور اتفاق افتاد. به غیر از دولت هشتم، بقیه دولتها در دوره دوم با تورم ۱۵۰درصدی مواجه بودند، لذا اقتصاد کلان کشور مشکل دارد.
وی ادامه داد: در کنار نهادهای تصمیمگیر به نهادهای تصمیمساز نیاز داریم که پارلمان بخش صنعت یکی از آنها است. امروز خودروساز، به ازای هر خودرویی که تولید میکند هشتاد میلیون ضرر میدهد. صنعت را لوس بار آوردیم لذا توانایی رقابت ندارد. در حال حاضر هشتاد درصد اقتصاد دست دولت است. لذا بخش خصوصی به وکیل مدافع جدی نیاز دارد که دنبال رانت و منافع شخصی نباشد.
باهنر با اشاره به تدوین استراتژی ملی یادآور شد: امیدوارم رئیس جمهور آینده عاقل، حکیم و مدبر باشد، نیاز نیست رئیس جمهور روزی هفده ساعت کار کند، پنج ساعت کار کند اما حکیمانه تصمیم بگیرد و با بیست میلیون رای فکر نکند عقلش زیاد شده است.
وی در پایان با اشاره به عملکرد شورای وحدت گفت: در قالب شورای وحدت، معتقد هستیم که ساختار حقوقی و قانونی حمایت و پشتیبانی از صنعتگران باید سامان پیدا کند. لذا در این شورا به دنبال این هستیم که کار با ثبات، مداوم و ماندگار انجام دهیم.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.