آمریکا: پس از حمله به عین الاسد در آستانه جنگ با ایران بودیم

«کنت مک‌کنزی» فرمانده مرکز فرماندهی نیروهای تروریستی آمریکا در منطقه مدعی شد که برآورد وی این است که عربستان سعودی مایل به راه‌حل سیاسی برای جنگ در یمن است.

وی که با شبکه خبری الجزیره مصاحبه می‌کرد، گفت: «در جریان موج حملات اخیر به عربستان اقدامات متعددی در کمک به دفاع از عربستان سعودی انجام دادیم.»

این مقام آمریکایی در این مصاحبه در حالی مدعی تمایل سعودی‌ها به راه‌حل سیاسی در جنگ یمن می‌شود که تا چند روز دیگر هفتمین سال شروع تجاوز و محاصره همه‌جانبه ائتلاف متجاوز سعودی به یمن فرا می‌رسد و طی این مدت هزاران یمنی به خاک و خون کشیده شده‌اند.

این مقام نظامی آمریکایی با اشاره به حمله موشکی ایران به پایگاه عین‌الاسد در واکنش به جنایت آمریکا در ترور سردار «قاسم سلیمانی» اضافه کرد: «در ژانویه ۲۰۲۰ و پس از حمله ایران به پایگاه عین‌الاسد در آستانه ورود به جنگ با ایران بودیم.»

سردار «حسین سلامی» فرمانده‌کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، صبح روز یکشنبه ۲۲ دی‌ماه ۱۳۹۸، طی سخنانی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرده بود: آمریکایی‌ها فرمانده ما را شهید کرده بودند و به ما اخطار داده بودند که "اگر عکس‌العملی نشان بدهید ۵۲ نقطه فرهنگی کشورتان را مورد هدف قرار می‌دهیم"، این حرف رئیس جمهور آمریکا بود.

سردار «امیرعلی حاجی‌زاده»، فرمانده هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز روز شنبه، ۲۱ دی‌ماه ۱۳۹۸ طی مصاحبه‌ای تلویزیونی گفته بود:‌ بیش از یک هفته شرایط منطقه و التهابات منطقه و احتمال درگیری نسبت به سالهای گذشته شاید از ابتدای انقلاب بی‌سابقه بود و احتمال درگیری بالا بود. نیروهای هر دو طرف در آماده باش صددرصد بودند بخصوص که آمریکایی‌ها اعلام کرده بودند ۵۲ نقطه در ایران را می‌زنند. برای همین همه‌ی یگان‌های آفندی و پدافندی در آماده باش صددرصد بودند.

وی گفته بود: آنچه در بررسی‌های ما انجام شد، شب حادثه وضعیت آمادگی در سطح جنگی قرار گرفته و بالاترین سطح آماده باش توسط شبکه یکپارچه پدافند به سامانه‌ها ابلاغ شد.

وی درباره اقدام امارات در انتقال پایگاه نظامی خود از اریتره گفت که این موضوعی مربوط به امارات است اما واشنگتن هماهنگی با امارات را ادامه خواهد داد.

مک‌کنزی به اوضاع در افغانستان نیز اشاره کرد و گفت: «طالبان به تعدادی از شروطی که به ما اجازه می‌دهد به فکر کاهش نیروهایمان در افغانستان بیفتیم عمل نکرده است.»

توافق‌نامه صلح آمریکا و طالبان تحت نام «توافق‌نامه برای آوردن صلح به افغانستان» یک ساله شد. طالبان پس از یک آتش‌بس سه روزه در عید فطر ۱۳۹۷، از آمریکا خواستند که وارد گفت‌وگوی مستقیم با این گروه شود. این خواست در بیست‌وسوم خرداد همان سال مطرح شد که استقبال آمریکا را به دنبال داشت. دو طرف گفت‌وگوهای مستقیم صلح را در هفدهم تیر ۱۳۹۷ آغاز کردند و در دهم اسفند سال گذشته، توانستند به توافق صلح دست یابند. این گفت‌وگوها در 9 دور ادامه یافت و سرانجام دو طرف روی برخی از موضوعات توافق کردند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.