تاثیر کرونا بر هوای زمین
از مضرات شیوع ویروس کرونا بسیار بیان شده و باعث مرگ انسانهای زیادی در زمین شده است. اما در کنار این آثار مخرب توانسته اندکی به محیط زیست کمک کند و بخشی از این آثار به کنترل گرمای زمین مربوط میشود.
دانشمندان آژانس بینالمللی انرژی معتقدند طی بررسیهای انجام شده و کسب آمار مقایسهای سال ۲۰۲۰ نسبت به سال گذشته گرمای زمین تا اندازهای کنترل شده است.
این دانشمندان کنترل گرمای زمین را ناشی از کاهش ۱۰ درصدی گاز سمی متان در جو میدانند.
در واقع شیوع ویروس کرونا باعث شده است رفتوآمدها و فعالیتهای انسانی و شغلی تا میزان زیادی کاهش پیدا کرده و در نتیجه گاز متان در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹ تا حدود ۱۰ درصد کاهش تولید داشته باشد.
متان بر اثر فعالیتهای شرکتهای نفتی و گازی تولید میشود و با توجه به کاهش تقاضای نفت و گاز، میزان تولید هم کاسته شده و در نهایت گاز متان کمتری به جو فرستاده شده است.
تولید گاز متان در سال ۲۰۲۰ حدود ۷۰ میلیون تن بوده است که از منابعی چون فعالیتهای کشاورزی (حدود ۲۵ درصد تولید) و نشست گاز ناشی از استخراج، تولید و توزیع گاز و نفت (حدود ۶۰ درصد) بوده است.
لازم به ذکر گازهای اصلی که با اثر گلخانهای خود باعث گرمای زمین میشوند اول دی اکسید کربن و بعد گاز متان است. متان زودتر از دی اکسید کربن از چرخه زیست خارج می شود اما اثر جذب گرمایی بالاتری دارد.
طبق اخطار آژانس بینالمللی انرژی احتمال دارد با مهار ویروس کرونا انتشار گاز متان در جهان روند گسترده تری پیدا کند و باعث گرمایش فزاینده زمین شود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.