روحانی: کرونا آزمایش تاریخی برای رهبران جهان بود

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز (شنبه) در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: برخی کشورها فکر می‌کردند با کارهای پلیسی در مدت کوتاهی می‌توانند کرونا را مهار کنند. کشورهایی که مردم‌شان بیشتر همراهی کردند و رهبران کشورها توجه ویژه‌ای به این بیماری داشتند، موفق‌تر بودند.

روحانی افزود: در ایران موفقیت خوبی را در موج اول و دوم و سوم داشتیم و همه ارگان‌ها نیز در این زمینه فعال شدند و توانستیم موج سوم را در زمان کوتاهی مهار کنیم. ما امروز به جز ۴ شهرستان، کل کشور زرد و و در برخی موارد نارنجی است.

اهم اظهارات وی را در ادامه به نقل از مهر و ایرنا بخوانید؛

* در این موفقیت نقش رهبری را باید مدنظر داشت. رهبر انقلاب از آغاز هم به پروتکل‌ها تاکید و هم شرعا و قانونا رعایت آنها را تکلیف کردند.

* رسیدن به روند کاهشی بیماری بسیار سخت، پرهزینه و نفس‌گیر است، زمانی که این شرایط مناسب بخواهد بهم بریزد، در یک زمان کوتاهی به شرایط بدتر برمی‌گردیم که جبرانش سخت است. اگر همه مردم همچنان با پایداری مراقبت نکنند احتمال دارد موج دیگری در بهمن و اسفند داشته باشیم. این را بدانیم هزینه کرونا در اواخر بهمن و اسفند بسیار سنگین است زیرا کاسبی عده‌ای از کسب و کارها در بهمن و اسفند بیشتر است.

* از مردم به خاطر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ایام سوگواری حضرت زهرا(س) و سالروز شهادت سردار سلیمانی تشکر می کنم. مردم علاقه‌مند بودند که در ایام شهادت سردار سلیمانی برای این عزیز، مراسم باشکوه‌تری در سراسر کشور برگزار کنند. از مردم تشکر می‌کنم ضمن ابراز احساسات پاک‌شان نسبت به این شهید، پروتکل‌های بهداشتی را در همه رده‌ها رعایت کردند.

*موضوع کرونا یک بیماری عادی یا اپیدمی معمولی نبود بلکه پاندمی بود که تقریبا سراسر جهان را فراگرفت، کرونا یک آزمایش تاریخی برای کشورها و رهبران کشورها نیز بود. برخی از کشورها وقتی این اپیدمی شیوع یافته بود، فقط به فکر مسائل اقتصادی بودند و می‌گفتند به هیچ عنوان اجازه محدودیتهای اقتصادی را نمی‌دهیم اما در نهایت، مردم و اقتصادشان را گرفتار کردند.

* در برخی از کشورها در آغاز این پاندمی که هنوز این ویروس به آنها وارد نشده بود، کشورهای گرفتار و شیوه‌های مقابله را مسخره می‌کردند که بعد از مدت کوتاهی آنها دومرتبه گرفتار شدند.

* برخی از کشورها فکر می‌کردند با ایجاد شرایط پلیسی و قرنطینه سختگیرانه می‌توانند این ویروس را در زمان کوتاه کنترل کنند ولی بعد دیدند مثمرثمر واقع نشد و دیدند شرایط قرنطینه طولانی را نمی‌توانند اجرا کنند و ویروس دومرتبه فعال شد.

* برخی از رهبران پروتکل‌های بهداشتی از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی را به باد مسخره می‌گرفتند. در میان این کشورها مردمی که همکاری بیشتری کرده، اعتماد بیشتری به رهبران‌شان داشتند و رهبران‌شان توجه به بیماری داشتند، موفق‌تر عمل کردند.

* در ایران موفقیت خوبی را در این مدت چه در موج اول و دوم و اخیرا در موج سوم داشتیم، با فعالیت همه ارگان‌ها که به صحنه آمدند، موج سوم را سریعتر از آنچه دیگران پیش‌بینی می‌کردند، توانستیم آن را مهار کنیم.

* در موفقیت این کار نقش رهبری را باید همیشه مد نظر قرار بگیریم، رهبر معظم انقلاب اسلامی از آغاز بر پروتکل‌های بهداشتی تاکید کردند و هم تکلیف کردند شرعا و قانونا به همه که باید مراقبت کنند، هم شخص خود ایشان بیشتر از همه توجه کردند و مراعات کردند. دیدیم که ایشان مجلس عزایی تشکیل می‌دادند و خودشان و کسی که مداحی  یا سخنرانی می‌کرد بود. این در واقع الگوی تاثیرگذاری برای کشور و برای همه ما بود.

*{ با اشاره به تشکیل ستاد ملی کرونا}: امروز ستاد ملی کرونا پنجاه و یکمین جلسه خود را تشکیل داد و در کنار آن قرارگاه کمیته‌های مختلف آن که در طول این مدت فعال بودن همه دست به دست هم دادند و شرایط مناسبی را ما امروز شاهد هستیم.

* در موجی که گرفتار آن بودیم، اروپا و آمریکا هم گرفتار بودند و آنها همچنان در مسیر تصاعدی این ویروس و بیماری هستند و به کنترل و مهار نرسیدند. این عمدتاً به خاطر این است که مردم ما در صحنه مسئولیت پذیر بودند، همکاری کردند و کادر درمان با همه قدرت به صحنه آمد و مخصوصاً افزایش تست‌ها بسیار تاثیرگذار بود که باعث شد شرایط را کنترل و مهار کنیم.

* رسیدن به روند کاهشی بسیار سخت و پرهزینه برای اقتصاد، فرهنگ، آموزش و روابط اجتماعی جامعه است، نزولی شدن پیک و رسیدن آن به شرایط مناسب برای همه خیلی نفس‌گیر است. کار درمان از یک سو، از طرف دیگر آنهایی که برای نظارت و مراقبت و کمک در جامعه فعال هستند و از سمت دیگر آنهایی که لحاظ اقتصادی خسارت می‌بینند. همه اینها بسیار پرهزینه و سخت و زمانبر است.  

* برعکس آن هم شرایط مناسب بخواهد به دلیل عدم مراعات به خاطر مناسبت‌های خانوادگی یا ملی و مذهبی بهم بریزد این بار جبران آن بسیار سخت‌تر از قبل است.

* هم وزیر بهداشت و هم معاونین و هم سخنگو در هفته اخیر بارها تذکر دادند که اگر همه مردم همچنان مراقبت نکنند، احتمال دارد با موج دیگری در بهمن یا اسفند درگیر شویم. باید به این نکته توجه کنیم که هزینه در اواخر بهمن و در اسفند از لحاظ اقتصادی بسیار سنگین است چرا که تمام کسب و کار عده‌ای اواخر بهمن و اسفند است بنابراین باید شرایطی را به وجود بیاوریم که بهمن و اسفند شرایط مناسب‌تری باشد.

* امیدواریم که فعالان اقتصادی ما هم در این فرصت بهترین استفاده را داشته باشند و شب عید خوب و مناسبی را داشته باشیم و شرایطی باشد که مردم در ایام عید بتوانند سفر بروند چرا که شرایط مطلوب دلخواه ما است. 

*این شرایط مطلوب در صورتی امکان پذیر است که از امروز که سیزدهم دی ماه هستیم تا بهمن و اسفند مراعات کنیم. چرا که مسئله عادی انگاری یک معضل بزرگ برای ماه‌های آینده ما خواهد بود.

* مردم باید در رفت و آمدهای خانوادگی و شب نشینی‌ها و هم در وسائل حمل و نقل مثل اتوبوس، مترو بیشتر مراقب باشند چرا که بسیاری از سرایت‌ها یا در وسایل حمل و نقل یا در محل‌هایی که برای خرید یا برای امور دیگر تجمع و اجتماع می‌کنند، یا در دورهمی‌های خانوادگی رخ می‌دهد.  

*{با اشاره به نگرانی مردم از ویروس جهش یافته انگلیسی}: ویروس جدید، ویروسی جهش‌یافته است که نام آن را می‌توان ویروس انگلیسی یا هر نام دیگری گذاشت. اگر ما مراعات نکنیم، دروازه‌ها را محکم نگیریم و این ویروس جدید وارد کشور شود با مشکل بسیار بزرگی مواجه می‌شویم و مجددا کنترل کردن این ویروس بسیار سخت است بنابراین باید خیلی مراقبت کنیم.  

*{با اشاره فصل سرما به عنوان مساله دوم}: اکنون ایام سرد و زمستانی است. در این ایام اگر از بودن یا نبودن آنفلوانزا هم بگذریم خود به خود به خاطر سرما درها بسته می‌شود و خانواده‌ها کنار هم قرار می‌گیرند و خطر ابتلا بیشتر است.

*{ با اشاره به مساله آلودگی هوا}: وقتی در فصل سرما باد و باران وجود ندارد ما با مشکل وارونگی هم مواجه هستیم. بنابراین تقاضای من از مردم عزیز و همه آنهایی که مسئولیت نظارت و مراقبت دارند این است که با توجه و مراقبت بیشتر بتوانیم این ایام را بگذرانیم و اسفند و فروردین خوبی در انتظار ما باشد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.