پیش بینی ذوالنوری: FATF تصویب نمی شود/اصولی: باید FATF پذیرفته شود و این اتفاق هم خواهد افتاد
حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به بررسی لوایح چهارگانه مربوط به توصیههای گروه ویژه اقدام مالی (FATF) در مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: مجمع تشخیص مصلحت نظام به هیچ عنوان این لوایح را تصویب نخواهد کرد.
وی افزود: بنده در چندین جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام و کمیسیونهای آن شرکت کرده ام و نگاه و استدلالهای اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام را به FATF میدانم، بنابراین امکانی برای تصویب این لوایح وجود ندارد.
ذوالنوری تاکیدکرد: مدتی بررسی این لوایح به دلیل برخی ملاحظات در مجمع تشخیص مصلحت نظام مراعا مانده بود، اما در نهایت میتوانم بگویم که لوایح چهارگانه مربوط به توصیههای گروه ویژه اقدام مالی (FATF) امکان تصویب ندارد.
باید FATF پذیرفته شود و این اتفاق هم خواهد افتاد
اما هیبتالله اصولی، نایب رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران گفت: همانطور که بسیاری از کشورها FATF را پذیرفتهاند ایران نیز باید آن را بپذیرد. چراکه این موضوع تاثیر زیادی روی عوامل تولید، واردات و به خصوص صادرات دارد.
بنابر گزارش ایلنا، وی تصریح کرد: امروز صادرکنندگان با مشکلات زیادی مواجه هستند و از طرفی تعهد دادهاند که ارز را برگردانند و از طرف دیگر هیچ تضمینی نیست که پول کالاهایی که به کشورهای دیگر صادر کردهاند را بتوانند وصول کنند. ایران باید وارد سیستم FATF شود و مشکلات داخلی و بین المللی خود را حل کند. باید FATF پذیرفته شود و این اتفاق هم خواهد افتاد. تردید نکنید که مجمع تشخیص مصلحت نظام با این موضوع موافقت خواهد کرد. تا به امروز هم اگر موافقت نکرده به نظر من اشتباه بوده است.
اصولی اضافه کرد: همه به دلایل مختلف دچار سرگردانی شدهاند، کسانی که مایحتاج زندگی مردم را تهیه میکنند آتش به اختیار شدهاند، هر کسی هر طور که دلش میخواهد کالا میفروشد. بسیاری نیز کالای خود را در ازای دلار میفروشند در حالی که شاید آن کالا ارتباطی با دلار نداشته باشد. بنابراین پذیرش FATF از طریق تاثیر مثبت روی روابط تجاری میتواند به معیشت مردم نیز کمک کند.
نایب رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران در مورد وضعیت اقتصاد کشور در صورت پذیرفته نشدن FATF گفت: اگر همچنان با پذیرش FATF مخالفت شود، مشکلات امروز ما مضاعف خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: طرحی که برای صادرکنندهها گذاشته شده تا ارز خود را در مقابل ریال در اختیار واردکنندهها قرار دهند به نظر طرح اشتباهی است. چراکه شرکتهای واردکنندهای که میتوانند ارز صادرکننده را بخرند از قبل ارزی در خارج از کشور داشتهاند که بتوانند کالاهایشان را ترخیص کنند. در نتیجه این یک کار مضاعف است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.