پیشنهاد سردار جلالی درباره توزیع یارانه
نشست تخصصی "مقاومسازی، بازدارندگی و پیروزی در جنگ اقتصادی" با حضور سردار دکتر غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، یکتا اشرفی مشاور وزیر و رئیس پژوهشکده امور اقتصادی، محمدرضا پورابراهیمی، مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس و حجت الله عبدالملکی، اقتصاددان در محل سازمان پدافند غیرعامل کشور با رعایت شیوه نامه های بهداشتی مقابله با کرونا برگزار شد.
سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در این نشست اظهار داشت: در یک تقابل جدی با دشمن در حوزههای مختلف هستیم. در دورانهای مختلف، جنگ اقتصادی چهرهها و شکل های متفاوتی را به خود گرفته است. آمریکاییها بیشتر مبدع این جنگ بودهاند و در دوره گذشته علیه برخی کشورها نیز مدل هایی از این جنگ اقتصادی را پیادهسازی کردهاند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه مدلی که امروز با آن درگیر هستیم جنگ اقتصادی نوینی است که بیشتر ابزارها و استراتژیهایش اقتصادی هستند، توضیح داد: در این نوع جدید جنگ با ابزار، مولفهها و قدرت اقتصادی به مولفه های اقتصادی حریف حمله ور می شوند. اگرچه عمدتا همه ابزارها اقتصادی هستند اما سایر ابزارها مثل دیپلماسی، کنوانسیون ها و روابط بین الملل، قوانین بین المللی، نهادهای پولی و مالی و ... نیز به کار گرفته میشوند.
آمریکاییها و راهبرد جنگ اقتصادی
وی با بیان اینکه آمریکاییها این مدل جنگ را با تشکیل قرارگاه جنگ اقتصادی در وزارت خزانه داری کلید زدند، گفت: هدف آمریکاییها جنگ اقتصادی است و به دنبال آن راهبردها و تولید ادبیات جنگی در فضای اقتصاد در دستور کار آنها قرار گرفته است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: وادار کردن کشورها به مذاکره یا تغییر رفتار زیر فشار اقتصادی ابزارهایی را می طلبد. ابزارهایی مثل ساختارهایی که امریکایی ها به شکلی در آن نفوذ و تسلط داشتند، مثل بانک جهانی، سازمان تجارت جهانی یا ساختارهای مثل FATF.
وی گفت: مجموعه ترفندهای اقتصادی آمریکایی ها جنگ پولی و مالی و وادارسازی به تسلیم، استراتژی جنگ ارزی و مواردی از این قبیل است که در وزارت خزانه داری آمریکا تعیین و دنبال شده و اغلب آنها با تاکید بر حربه دلار اجرایی می شود.
سردار جلالی در ادامه افزود : آمریکا در بستر جنگ اقتصادی و با بکارگیری ابزارهایش، رویکرد تمرکز بر فشار همه جانبه را به عنوان راهبرد علیه کشور ما انتخاب کرده است تا به هدف خود برسد. در این راهبرد فشار برمردم، ایجاد نارسایی و ناکارآمدی در دولت برای ارائه خدمات به مردم، فشار برمردم در حوزه کالا، غذا و معیشت، هدف های آشکار آمریکا است.
کرونا ابزار فشار آمریکا علیه ملت ایران در جنگ اقتصادی
وی با بیان اینکه رئیس جمهور کشوری که ادعای متمدن بودن میکند در شرایط شیوع کرونا، از این بیماری به عنوان مولفه فشار استفاده میکند، تصریح کرد: کرونا، هم سلامت و هم اقتصاد و معیشت را تحت تاثیر قرار میدهد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور توضیح داد: شاهد این هستیم که در این زمینه آمریکایی ها با نشان دادن باطن خبیث خود از کرونا هم به عنوان ابزار فشار علیه ملت ما استفاده میکنند.
رویکرد هوشمندانه رهبری، راهبردهای دشمن را خنثی کرده است
سردار جلالی خاطرنشان کرد: هوشمندی مقام معظم رهبری که فرمودند تحت فشار مذاکره نمی کنیم، همه نقشهها و توطئههای آنان را نقش برآب کرد. این رویکرد هوشمندانه سبب شد تا آنها سردرگم شود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه موضوع جنگ اقتصادی مولفههای دیگری هم دارد توضیح داد: استفاده حداکثری از شبکه های اجتماعی خارج پایه یک مسئله اصلی است. چون این شبکهها، با در اختیار داشتن دادهها و اطلاعات بسیاری که با روشهای پیچیده کسب میکنند بهترین خوراک را برای داده کاوی در اختیار دشمنان قرار می دهند. برای مثال الگویهای مصرف و سطح رضایت مندی مردم استخراج می شود.
نیازمند یک طرح جامع دفاع اقتصادی هستیم
رئیس سازمان پدافند غیرعامل به بیان چند توصیه در رویکرد دفاع اقتصادی پرداخت و توضیح داد: نیازمند یک طرح جامع دفاع اقتصادی هستیم که همه اهداف را دربربگیرد. ما شاهد تصمیمگیری های اقتضایی اقتصادی هستیم که بعضا با هم هم سو نیستند و بزرگ ترین مشکل این تصمیمات عدم هم افزایی است.
توزیع یارانه ها بر روی کالاهای اساسی باید هوشمند شود
وی متذکر شد: حفاظت و صیانت از سفره مردم نخستین اولویت است که خوشبختانه مجلس این موضوع را دنبال می کند. آنچه باید در این میان به آن توجه جدی شود این است که اگر قرار باشد از قشر ضعیف حمایت کنیم باید ابزار داشته باشیم. ابزار این کار، شبکه ساماندهی و کارت هوشمند است و گرنه کاری از پیش نخواهیم برد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.