بعیدی نژاد: آمریکا در دیپلماسی خود علیه ایران شکست خورد
حمید بعیدی نژاد روز یکشنبه (۲۷ مهر ۱۳۹۹) طی گفت و گویی اظهار داشت: امروز روزی تاریخی برای جامعه بین المللی و بهویژه جمهوری اسلامی است. حداقل یکسال دولت آمریکا در تلاش مستمر بوده است که از تحقق یکی از دستاوردهای برجام که رفع تمامی محدودیتهای تسلیحاتی علیه کشورمان در چنین روزی باشد جلوگیری نماید.
وی افزود: امروز یکبار دیگر جامعه بینالمللی از چندجانبهگرایی حمایت و با تلاشهای آمریکا برای به شکست کشانیدن اجرای یکی از دستاوردهای مهم دیپلماسی بین المللی صریحا مخالفت نمود.
سفیر کشورمان در این رابطه یادآور شد: بر اساس مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت امروز تمامی محدودیتهای تسلیحاتی علیه ایران بهعنوان یکی از اقداماتی که در قطعنامه بصورت خودکار پیش بینی شده بود، ملغی میشوند.
وی سپس بیان داشت: امروز برای اولین بار بعد از بیش از ده سال، تمامی محدودیتهای بین المللی در خصوص صادرات و واردات تسلیحات برای ایران پایان می یابد و جمهوری اسلامی بدون هیچگونه محدودیتی میتواند بر اساس نیازهای دفاعی خود برای صادرات و واردات تسلیحات خود اقدام کند.
"هیچ اقدام یکجانبهای نمیتواند مانع اجرای قطعنامه شورای امنیت و رفع محدودیتهای تسلیحاتی علیه کشورمان شود"
بعیدی نژاد با بیان اینکه «آمریکا تمامی اقداماتی را که برای جلوگیری از رفع محدودیتهای تسلیحاتی متصور بود، اتخاذ نمود ولی در کسب حمایت بین المللی و کسب حمایت شورای امنیت شکست خورد» افزود: با عدم اتخاذ تصمیمی از سوی شورای امنیت، قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت از قبل پیش بینی کرده بود که دقیقا پنج سال پس از روز تصویب قطعنامه در چنین روزی تمامی محدودیتهای تسلیحاتی علیه ایران بهصورت خود کار پایان پیدا میکنند. بنابراین با توجه به شکست آمریکا در کسب حمایت شورای امنیت در ماههای گذشته، هیچ اقدام یکجانبه ای نمیتواند مانع اجرای قطعنامه شورای امنیت و رفع محدودیتهای تسلیحاتی علیه کشورمان شود.
وی با بیان این مطالب تصریح کرد: آمریکا در دیپلماسی خود شکست خورد و این یک واقعیت روشن است.
سفیر کشورمان درباره مواضع و اقدامات طرفهای اروپایی در حوزه عملیاتی بیان داشت: در کنار حمایتهای روسیه، چین واتحادیه اروپا، همراهی سه کشور اروپایی نقش مهمی برای حصول این نتیجه مهم برای اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت داشته است.
وی خاطر نشان کرد: سیاست حفظ برجام اهمیتی راهبردی برای سه کشور اروپایی از جمله انگلیس دارد و آنها حتی حاضر شدند که برای حفظ برجام، بانزدیکترین متحد استراتژیک خود یعنی آمریکا اختلاف عمیق داشته باشند.
"سه کشور حاضر به کوتاه آمدن بر روی مواضع اصولی خود برای اجرای قطعنامه شورای امنیت نشدند"
بعیدی نژاد متذکر شد که این اختلاف از جمله در مورد اخیر مربوط به رفع خودکار تحریمهای تسلیحاتی به اوج خود رسید ولی سه کشور حاضر به کوتاه آمدن بر روی مواضع اصولی خود برای اجرای قطعنامه شورای امنیت نشدند.
سفیر کشورمان با بیان این مطلب که «این ایستادگی بر مواضع در مخالفت با آمریکا برای آنها بهسادگی اتفاق نیفتاده و هزینه هایی را برای آنان در بر داشته است»افزود: اما مجموعا نشاندهنده اهمیت راهبردی برجام برای نظام بین المللی است.
بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ملل متحد و برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) از امروز ۲۷ مهر همه محدودیتهای تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی ایران و همچنین اقدامات و خدمات مالی مرتبط با آن و تمامی ممنوعیتهای ورود یا عبور از قلمرو دولتهای عضو ملل متحد که پیش از این علیه برخی از شهروندان و مسئولین نظامی ایران تحمیل شده بودند، به صورت خودکار خاتمه یافت.
جمهوری اسلامی ایران بامداد امروز با انتشار بیانیهای رسمی در خصوص پایان محدودیتهای تسلیحاتی ایران تاکید کرد که بر اساس یکی از نوآوریهای برجام، اختتام قطعی و بدون قید و شرط محدودیتهای تسلیحاتی و ممنوعیتهای مسافرتی مستلزم هیچگونه تصویب قطعنامهی جدیدی نیست و هیچ نیازی به صدور بیانیه و یا هیچ اقدام دیگری از سوی شورای امنیت ملل متحد ندارد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.