تأکید رهبر انقلاب به سفرهای استانی مسئولان/ به میان مردم بروید و با آنها گرم بگیرید
موضوع سفرهای استانی بعد از انقلاب اسلامی به یک رویه مستحسن برای اطلاع یافتن مسئولان از مشکلات مردم تبدیل شد. در دولت سازندگی سفرهای استانی و افتتاحها قابل توجه بود، اما در دولت اصلاحات، سفرهای استانی کمرنگ شد و حداکثر به بازدید از چند استانداری و چند پروژه بسنده شد.
سفرهای استانی با روی کار آمدن دولت نهم و دهم اما جان دوبارهای گرفت و بسیار پررنگتر شد. رئیسجمهور وقت بارها به دورافتادهترین مناطق کشور سفر کرد و از نزدیک، مشکلات و معضلات مردم را از نزدیک لمس کرد.
زمانی که مسئولی به صورت مستقیم در میان مردم حاضر میشود، آحاد جامعه از این حضور دلگرم خواهند شد، شاید اقدامی در همان لحظه یا به صورت کوتاهمدت توسط مسئولان صورت نگیرد ولی میتواند مرهمی باشد بر زخمهای مشکلات مردم.
رهبر معظم انقلاب اسلامی از زمان شروع سفرهای استانی تاکنون بارها مهر تأیید به این اقدام دولت قبلی و کنونی زدند. ایشان خدمترسانی بهتر و جلب رضایت مردم، ایجاد انگیزه در جامعه، از بین رفتن فاصله بین دولتمردان و آحاد مختلف جامعه و بالاخره تزریق روحیه امیدواری به آینده را از کارکردهای مهم سفرهای استانی هیئت دولت برشمردهاند.
حضرت آیتالله خامنهای درباره مهم بودن سفرهای استانی و شاخصهای آن فرمودند: «سفرهای استانی آقای رئیس جمهور و هیئت دولت، جزو کارهای خیلی خوب است. رفتن در میان مردم و حرفها را بیواسطه از زبان آنها شنیدن، خیلی در شکل بخشیدن به انگیزههای آن کسی که کار متوجه به اوست، تاثیر دارد. البته در کنار این کار، دو چیز را حتماً رعایت کنید: یکی اینکه با یک گفته ناسنجیده، توقعی را که قابل برآورده شدن نیست یا بهزودی قابل برآورده شدن نیست، در مردم زنده نکنید، تا تلاقی بین قول و عمل از نظر مردم ناممکن جلوه نکند». (۶ شهریور ۸۵)
توصیه رهبر انقلاب به گرم گرفتن با مردم
دولت تدبیر و امید هم سفرهای استانی خود را ادامه داد. البته شکل و مدل سفرهای استانی دولت روحانی با دولت قبل متفاوت است. ناگفته نماند در دور دوم دولت روحانی سفرهای استانی بسیار کم شد و تنها به افتتاح پروژهها بسنده شده؛ موضوعی که انتقاداتی را متوجه قوه مجریه کرد.
اهمیت دیدار و گفتگوی صریح در سفرهای استانی به حدی مهم است که رهبر انقلاب در این باره فرمودند: «رفتارتان باید مردمی، عادلانه و متواضعانه باشد. آقایان! با مردم گرم بگیرید؛ در مقابل مردم تواضع کنید؛ به میان مردم بروید؛ در موارد مقتضی به خانه های مردم سر بزنید».
دولت تدبیر و امید تا اسفند سال ۹۶ حدود ۴۶ سفر استانی داشت که در مقایسه با دولت قبلی عدد کمتری است. از زمان شیوع کرونا نیز هیچ سفر استانی توسط دولت انجام نشده است. آخرین سفر استانی روحانی در سال ۹۸ به استان گیلان و سفری کوتاه تنها برای افتتاح مترو هشتگرد به کرج بود که نیم روز بیشتر به درازا نکشید.
سفرهای استانی نمایندگان مجلس
از طرف دیگر، نمایندگان مجلس یازدهم بعد از انتخاب توسط مردم سفرهای استانی زیادی به مناطق محروم کشور داشتند. سفر نمایندگان به غیزانیه اهواز، به مناطق محروم چابهار و سفر استانی قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به برخی از مناطق محروم کشور در چند ماه اخیر موجی از امید در دل مردم را زنده کرده است.
امیر ابراهیم رسولی، مدیرکل هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در رابطه با اهداف این سفرها با بیان اینکه موج امید از سفر قالیباف به خوزستان ایجاد شده است، گفت: «این سفرها در راستای وظیفه نظارتی مجلس شورای اسلامی انجام می شود و اینکه مدل نظارت میدانی در مجلس یازدهم کلید خورد و ادامه خواهد داشت».
مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه نمایندگان حوزه های انتخابیه، موج امید ایجاد شده از سفر آقای قالیباف به خوزستان را گزارش دادند، افزود: «برای سفر رئیس مجلس به خوزستان جلسات مختلف و با کارهای کارشناسی و در راستای حوزه نظارتی مجلس شورای اسلامی انجام شد و یقین داریم کارهای پیگیری شده انشاءالله به نتیجه برسد».
علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در حساب کاربری خود در توئیتر درباره سفر رئیس مجلس به استان خوزستان نیز نوشت: ارتباط چهره به چهره و مستمر مسئولین با مردم هم ضروری و هم موثر است.
وی در پایان مطلب خود آورده است: به عنوان یک خوزستانی از رئیس مجلس شورای اسلامی برای انتخاب خوزستان به عنوان اولین مقصد سفرهای نظارتی و پیگیری رفع مشکلات مردم سپاسگزارم.
میتوان گفت که سفرهای استانی هر مسئولی در هر سطحی میتواند بارقه امید را در دل مردم ایجاد کند و آحاد جامعه درک کنند که دستاندرکاران نظام، خود را در مشکلات از آنها جدا نمیبینند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.